Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar

4. Sınıf Doku Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Sanatsal Devrimler Cevapları

4. Sınıf Doku Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı 3. Tema Sağlık ve Çevre Hazırlık Çalışmaları Cevapları

Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 4. Sınıf Doku Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları / 4. Sınıf Doku Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı 2. Tema Atatürk Tema Değerlendirme Cevapları

4. Sınıf Doku Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı 2. Tema Atatürk Tema Değerlendirme Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


4. Sınıf Doku Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı 2. Tema Atatürk Tema Değerlendirme Cevapları

4. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Doku Yayınları 2. Tema Atatürk Sayfa 55, 56, 57 Tema Değerlendirme Soruları ve Cevapları

2. Tema Atatürk Tema Değerlendirme

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 55 Cevabı

(Aşağıdaki ilk dokuz soruyu verilen şiirden yararlanarak cevaplayınız.)

1. Mustafa Kemal’in gelişmeye başlaması hangi okullarda gerçekleşiyor?

  • Cevap: Mahalle Mektebi, Rüştiye, Harp okulu ve Harp Akademisinde gerçekleşiyor

2. Mustafa Kemal’in “olgunlaşmasından ne anlıyorsunuz?

  • Cevap: Olgunlaşması ifadesinden, olayları geniş bir açıdan değerlendirebilecek duruma gelmesi, büyümesini anlıyorum.

3. Mustafa Kemal, güçlü bir lider olacağının ilk belirtilerini ne zaman ve nasıl göstermiştir?

  • Cevap: Küçüklük hayatından beri okullarında başarılı olarak ve vatanım milletim diyerek göstermiştir.

4. Şiirdeki “gün yüzlü delikanlı” ifadesi ile ne kastedilmek istenmiştir?

Bu ifadeden güneş yüzlü genç kast edilmiştir.

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 56 Cevabı

5. Şiire uygun bir başlık bulup aşağıdaki noktalı yere yazınız.

  • Cevap:  Kurtuluşa Doğru

6. Şiirin konusunu ve ana duygusunu bulup noktalı yerlere yazınız.

  • Cevap:

Şiriin konusu

  • Cevap: Atatürk’ün okul hayatı.

Şiirin ana duygusu

  • Cevap: Atatürk okul hayatının tamamında başarılı ve vatanını seven birisiydi

7. Şiirde geçen aşağıdaki kelimelerin eş anlamlılarını altlarındaki noktalı yerlere yazınız.

  • Cevap:
  • mektep – okul
    vatan – yurt
    öğretmen – muallim
    millet – ulus

8. Şiirde geçen “el” kelimesini farklı anlamlara gelecek şekilde cümlelerde kullanınız.

  • Cevap:
  • Arkadaşımın eli kesildi.
    Yaban ellerde tek başına ne yapacaksın?

9. Şiirden isimleri bulup aşağıdaki noktalı yerlere yazınız.

  • Cevap: Alay, mektep, rüştiye, okul, Mustafa, öğretmen, İstanbul, millet, vatan, Akademi.

10. Aşağıdaki terimlerden bir grup oluşturulsa hangisi dışarıda kalır?
A) cümle B) isim C) paragraf D) sahne

  • Cevap: D 

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 57 Cevabı

11. Kutucuklar içinde verilen kelimeleri kullanarak Kurtuluş Savaşı’nın nasıl geliştiğini anlatan bir paragraf yazınız.

  • Cevap: Kurtuluş Savaşını kısaca şöyle anlatmak istiyorum. Düşman askerleri yurdumuzu dört bir yandan sarmıştı. Atatürk, Amasya’da, Sivas’ta özetle birçok ilde toplantılar yaptı halkı ayaklandırdı. Sonunda halk birlik oldu. En sonunda da düşmanları ülkemizden temizledi.

12. Cumhuriyet yönetimi ile kazandığımız hak ve özgürlükler nelerdir? Bildiklerinizi aşağıdaki noktalı yerlere sıralayınız.

  • Cevap:
  • Eğitim hakkı
    Seçme ve seçilme hakkı
    Dilekçe hakkı
    Sağlık hakkı
    Yaşama hakkı
    Özel yaşamın gizliliği hakkı

13. Aşağıda verilen cümlelerden nesnel yargılı olanların karşılarındaki kutucuğu kırmızıya, öznel yargılı olanlarınkini ise maviye boyayınız. (X)

  • Cevap:

Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nı Samsun’dan başlattı. (XXXX)
Atatürk ileri görüşlü, zeki, başarılı ve hoşgörülü bir liderdir. (XXXX)
Kurtuluş Savaşı hikâyelerini dinlemek beni çok heyecanlandırıyor. (XXXX)
Atatürk’ün düşünceleri, bugün bile birçok ulusa önderlik yapmaktadır. (XXXX)
Çok çalışarak Atatürk’e saygımızı gösterebiliriz. (XXXX)

14. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde birden çok varlık karşılaştırmıştır?
A) Atatürk, çağındaki diğer liderlerden barışçılığı ile ayrılır.
B) Atatürk, barışa ve kardeşliğe inanır.
C) Erzurum ve Sivas’ta kongreler yapıldı.
D) Atatürk üstün bir kişiliğe sahiptir.

  • Cevap

15. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde “sonunda” kelimesi sonuç bildirmek amacıyla kullanılmıştır?
A) Kitabın sonunda okuru büyük bir sürpriz bekliyor.
B) Sonunda yeni evlerine taşınabildiler.
C) Yolun sonunda bir mağara vardı.
D) Filmin sonunda sinemadan çıktılar.

  • Cevap: B
1
like
0
love
0
haha
1
wow
0
sad
4
angry


Sponsorlu Bağlantılar

9 Yorumlar

  1. Abi sağol be allah razı olsun

  2. Cok guzel a bir
    Gggggahsgshs
    Kkkkkkkkkktttiiiirr
    Jjjjjjjjjjjslsss
    Jjjjjjjjjjjslsss

    Jkjjjjkkkkjmmmjmkmmkkkkkkkkkktttiiiirr kkkkkkkkkktttiiiirr
    momento,……1

  3. Her dersimi burdan yapıyorum

  4. çokı güzel yapamadığım ödevleri burdan baka biliyorum

  5. çok teşekkürler bütün yapamadığım ödevlerimi buradan yapıyorum teşekkürlrrr

  6. Çok işime yaradı Teşekkürler

  7. iyiakşmlar bu site cok güzel bir site

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir