Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 4. Sınıf Doku Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları / 4. Sınıf Doku Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı 3. Tema Sağlık ve Çevre Tema Değerlendirme Cevapları

4. Sınıf Doku Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı 3. Tema Sağlık ve Çevre Tema Değerlendirme Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


4. Sınıf Doku Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı 3. Tema Sağlık ve Çevre Tema Değerlendirme Cevapları

4. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Doku Yayınları 3. Tema Sağlık ve Çevre Sayfa 79, 80, 81, 82 Tema Değerlendirme Soruları ve Cevapları

3. Tema Sağlık ve Çevre Tema Değerlendirme

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 79 Cevabı

(Aşağıdaki ilk yedi soruyu “İyi Beslenmek” şiirinden hareketle cevaplayınız.)

1. Şiirde geçen “Can boğazdan gelir.” atasözü ile anlatılmak istenen düşünce nedir?

  • Cevap:  Şiirde geçen “Can boğazdan gelir.” atasözü ile anlatılmak istenen, sağlık için yediklerimize dikkat etmeliyiz.

2. Şair, “Zahmetsiz lokma yutulmaz.” düşüncesini desteklemek için hangi örnekleri vermiştir?

  • Cevap: Şair, “Zahmetsiz lokma yutulmaz.” düşüncesini desteklemek için “lokmayı çok çiğnemeli” örneğini vermiştir.

3. Yukarıdaki şiire göre nasıl beslenmeli, beslenmede nelere dikkat edilmelidir?

  • Cevap: Şiire göre abur cubur yememeli, az fakat temiz yiyeceklerle beslenmeli, lokmalarımızı çok çiğnemeli, süt içip bol bol meyve yemeliyiz.

4. Şair, sağlıklı beslenme ile temizlik arasında nasıl bir ilişki kurmaktadır?

  • Cevap: Şair sağlıklı beslenme ile temizlik arasında, ikisinin de birbirini destekleyen bir ilişki kurmaktadır. Sağlığımız için temiz olduğumuz kadar temiz yiyecekler yemeye de dikkat etmeliyiz.

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 80 Cevabı

5. Yukarıdaki şiire başka hangi başlık konabilirdi? Başlık önerinizi ve neden bu başlığı önerdiğinizi noktalı yerlere yazınız.
Başlık önerim

  • Cevap: Sağlıklı Beslenmek

Bu başlığı seçme nedenim

  • Cevap: Şiirde sağlıklı beslenmenin önemine değinilmiştir.

6. Şiirin aşağıdaki dörtlüğünü düz yazıya çevrip yandaki kutucuğa yazınız.

İyi beslen, sağlıklı ol,
Süt iç, meyve ye bol bol.
Yeme içmede her zaman
Temizliktir en doğru yol

  • Cevap: Sağlıklı olmak için bol bol meyve yiyip süt içmeli; iyi beslenmeliyiz. Temizlik, yeme içmede her zaman doğru yoldur.

7. Aşağıda şiirde geçen bazı kelimeler ve kelime grupları verilmiştir. Bu kelimeleri anlamlarına uygun olarak birer cümlede kullanınız. Cümlelerinizi noktalı yerlere yazınız.

abur cubur sofra yufka zahmetsiz öte beri lokma

abur cubur

  • Cevap: Kardeşim çok abur cubur yiyince dişleri çürüdü.

sofra

  • Cevap: Ben de tabakları dizerek sofranın kurulmasına yardım ettim.

yufka

  • Cevap: Annem börek yapmak için bir kilo yufka aldı.

zahmetsiz

  • Cevap: İşlerini zahmetsiz yapmak istiyorsan iyi plan yapmalısın.

öte beri

  • Cevap: Yarın çarşıya gidip ev için öte beri alacağız

lokma

          Cevap: Yemekten bir lokma alıp sofradan kalktı.

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 81 Cevabı

8. Aşağıdaki cümlelerden öznel yargılı olanların karşılarındaki çiçekleri kırmızıya, nesnel yargılı olanları maviyle boyayınız.

9. Aşağıdaki cümlelerin sonunda uygun noktalama işaretlerini kullanınız.

10. Noktalı yerlere verilen kelimeleri yazarak cümleleri tamamlayınız.

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 82 Cevabı

11. Aşağıda verilen cümlelerdeki noktalı yerleri tablodan seçeceğiniz uygun eklerle doldurunuz.

12. “Hava kirliliği, insana solunum yolu hastalıklarına yol açmaktadır.” cümlesindeki anlatımın düzeltilmesi için aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?
A) “Solunum” yerine “soluma” getirilmelidir.
B) “Kirliliği” yerine “kirlilik” getirilmelidir.
C) “İnsan” kelimesine “-de” eki getirilmelidir.
D) “Hastalıklarına” kelimesine “-den” eki getirilmelidir.

  • Cevap: C) “İnsan” kelimesine “-de” eki getirilmelidir.

13. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde karşılaştırma anlamı yoktur?
A) Akşama kadar aralıksız çalışmış.
B) Bu sene ben de ablam gibi çalışkanım.
C) Okulumuz, şehrimizdeki diğer okullardan başarılıdır.
D) Ayça’nın babası da bizim arabanın aynısını almış.

  • Cevap:  Akşama kadar aralıksız çalışmış.

14. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde bir benzetme bulunmamaktadır?
A) Gülünce inci gibi dişleri ortaya çıktı.
B) İnsanlar balık istifi gibi otobüslere doluştular.
C) Çocuğun gözleri zümrüt gibi yemyeşildi.
D) Şehrin üstünden kocaman, simsiyah bir bulut geçti.

  • Cevap:  D)Şehrin üstünden kocaman, simsiyah bir bulut geçti.
0
like
0
love
0
haha
0
wow
1
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

13 Yorumlar

  1. abi acil ödevim vardı burası kral gibi yer

  2. Yaa çok teşekkür ederim.

  3. Çok teşekkür ederim size minnettarim

  4. abi çok saol senin sayende avil ödevimi bitirdim 🙂

  5. Bok gibi şaka ken hemen inanma salak cooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook güzel len

  6. Ne yapıyorsun ve cevapları nereden çıkarıyorsun

  7. hepsini yaotim burdan kontrol ettim bile bile???

  8. OGRETMEN ANLARSAİZ

    DAYAGI YEDİN

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir