Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 4. Sınıf Doku Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları / 4. Sınıf Doku Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı 4. Tema Oyun ve Spor Tema Değerlendirme Cevapları

4. Sınıf Doku Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı 4. Tema Oyun ve Spor Tema Değerlendirme Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


4. Sınıf Doku Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı 4. Tema Oyun ve Spor Cevapları

4. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Doku Yayınları 4. Tema Oyun ve Spor Sayfa 104, 105, 106, 107 Oyun ve Spor Tema Değerlendirme Soruları ve Cevapları

4. Tema Oyun ve Spor Tema Değerlendirme

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 104 Cevabı

(Aşağıdaki ilk sekiz soruyu verilen metinden yararlanarak cevaplayınız.)

1. Metinde hangi etkinlikten bahsedilmektedir? Bunu metnin hangi cümlelerinden anladınız?

  • Cevap: Metinde uçurtma etkinliğinden bahsedilmektedir. Bunu “çocuklar uçurtmalarını yönlendirmekte zorlanmaya başladılar” cümlesinden anladım.

2. Yarışma nasıl bir yerde yapılmaktadır? Kaç kişi yarışmaktadır?

  • Cevap: Yarışma tepede yapılmaktadır ve 30 kişi yarışmaktadır.

3. Yarışmayı izlemeye gelenler, neler yapmaktadır?

  • Cevap: Halk coşkuyla alkışlıyordu, insanlar çığlık atıyor, kimin uçurtmasının birinci olacağını tartışıyordu

4. Yarışmada son üçe kimler kalmıştır? Yarışmayı kim kazanmıştır?

Beyoğlu, Recep ve Ali kalmıştır. Yarışmayı Recep kazandı.

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 105 Cevabı

5. Yarışmanın birincisi kimdir? Neden birinci seçilmiştir?

  • Cevap: Yarışmanın birincisi Recep’tir. Recep’in uçurtması daha göz alıcı olduğu için birinci seçilmiştir

6. Yarışmanın ödülü nedir?

  • Cevap: Yarışmanın ödülü bisiklettir.

7. Aşağıda verilen kelimelerin eş anlamlılarını metinden bulup karşısındaki kutucuğa yazınız.

  • Cevap:

8. Metinde geçen “Sarı bisiklet ise kınalı bir kuş gibi seçici kurulun masasına yaslanmış duruyordu.” cümlesindeki benzetmeye uygun olarak aşağıdaki noktalı yerleri doldurunuz.

  • Cevap:

9. Aşağıdaki cümlelerden genel durumu bildirenlerin baş tarafındaki kutucuğa “G”, özel bir durum bildirenlerinkine ise “Ö” yazınız. 

  • Cevap:

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 106 Cevabı

10. Aşağıdaki cümleleri uygun ifadelerle sebep-sonuç bildirecek şekilde yazarak tamamlayınız.

  • Cevap:

Yarışmada birinci olduğu için çok mutluydu.
Oyunlarımızda dikkatli olmalıyız çünkü dikkatli olmazsak yaralanabiliriz.
Büyüdüğümüz için oyuncaklarımızı eskisi gibi sevmeyiz.
Sokak oyunları unutulmasın diye dışarı çıkıp oyunlar oynamalıyız.

11. Örneği inceleyiniz. Aşağıdaki cümleleri örnekteki gibi sebep-sonuç bildirecek biçimde birleştiriniz. Cümlelerinizi noktalı yerlere yazınız.
(Bu akşam size gelemeyeceğim. Çünkü çok işim var.
Bu akşam çok işim olduğu için size gelemeyeceğim.)

  • Cevap:

12. Aşağıdaki konular ile bunları anlatırken kullanılabilecek başlıkları örnekteki gibi eşleştiriniz.

  • Cevap:


13. Aşağıda verilen spor dallarını bireysel sporlar ve takım sporları olarak sınıflayınız. Bireysel sporları yeşil daireye, takım sporlarını ise pembe daireye yazınız.

  • Cevap:

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 107 Cevabı

14. “Ağabeyim Ahmet çok titizdir. O, her zaman düzenlidir. Ben onun kadar düzenli değilim. Annem ‘Keşke Ayşe de düzenli olsa.’ der, durur. Ama yine de annem bizi çok sever.” paragrafındaki “o, ben, biz” kelimeleri hangi isimlerin yerine kullanılmıştır? Noktalı yerlere yazınız.

  • Cevap:

15. “Su kaynağından çıkıp evlerimize ulaşana kadar birçok işlemden geçirilir.” cümlesindeki anlatım karışıklığını önlemek için virgül işareti (,) hangi seçenekteki gibi kullanılmalıdır?
A) Su kaynağından, çıkıp evlerimize ulaşana kadar birçok işlemden geçirilir.
B) Su kaynağından çıkıp evlerimize, ulaşana kadar birçok işlemden geçirilir.
C) Su kaynağından çıkıp evlerimize ulaşana kadar, birçok işlemden geçirilir.
D) Su, kaynağından çıkıp evlerimize ulaşana kadar birçok işlemden geçirilir.

  • Cevap D

16. Aşağıdaki cümlelerde altı çizili kelimelerden hangisi farklı bir görevde kullanılmıştır?
A) Başka söz söylemeden kalkıp gitti.
B) Başkasının sözlerinden çok etkileniyorsun.
C) Onu bitirdim, başka kitaba başladım.
D) Kendi arabasıyla değil, başka arabayla gitti.

  • Cevap: B

17. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde “siz” kelimesi tekil bir varlığın ismi yerine kullanılmıştır?
A) Çocuklar, siz büyük otobüslere binin.
B) Siz anneler, hiçbir fedakârlıktan kaçınmazsınız.
C) Öğretmenim, siz de bizimle gelecek misiniz?
D) Dostlarım, siz benim için çok önemlisiniz.

  • Cevap: C

18. Aşağıdakilerden hangisi bir tanım cümlesi değildir?
A) Komşularımızla aynı apartmanda ya da mahallede oturabiliriz.
B) İnsanların eğitim aldıkları, sosyalleştikleri yerlerdir okullar.
C) İnsanın içinde yaşadığı doğal, sosyal ve kültürel ortam çevredir.
D) Karada ya da denizde sınırımız olan ülkeler, komşu ülkelerdir.

  • Cevap: A

19. “Çapa, bel, kürekle toprak havalandırılır.” cümlesindeki hangi kelime eş seslidir?
A) çapa B) bel C) kürek D) toprak

  • Cevap: B

20. Aşağıdakilerden hangisi deyim değildir?
A) aklına gelmek B) kulak misafiri olmak C) gözüne girmek D) Ağaç yaş iken eğilir.

  • Cevap: D
0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

7 Yorumlar

  1. Cok teşekkür ederim evvel cevap sitesine ve arkadaslarinada sizi Cok seviyorum her zaman butun ders kitaplarini ve calisma kitabı cevaplarıni yazin sizi her zaman takip ve begenecegim her zaman bu sitede olacagim yorum gonderin lutfen lutfen ve kim gonderdiginede evvel cevap sitesi alya karahan diye girin anlarim saygilarimla Teşekkürlerimle ben ALYA KARAHAN
    ……

  2. eehtttttttttttttttttttttttttttteeeeehtttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttthhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhtthhthtthththhtththht

  3. Abi siz olmasanız yapmak çok uzun sürecekti tşkr….******

  4. çok teşekkürler

  5. Yarışmanın ödülü nedir sorusunu yanlış yazmışsın doğru cevap ödül sarı renkli bisiklet olacaktı (öğretmenim dedi)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir