Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 4. Sınıf Doku Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları / 4. Sınıf Doku Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı 7. Tema Değerlerimiz Tema Değerlendirme Cevapları

4. Sınıf Doku Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı 7. Tema Değerlerimiz Tema Değerlendirme Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


4. Sınıf Doku Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı 7. Tema Değerlerimiz Tema Değerlendirme Cevapları

4. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Doku Yayınları 7. Tema Değerlerimiz Sayfa 175, 176, 177, 178 Tema Değerlendirme Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

7. Tema Değerlerimiz Tema Değerlendirme

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 175 Cevabı

(Aşağıdaki ilk sekiz soruyu verilen metinden yararlanarak cevaplayınız.)

1. Mimar Sinan’ın doğum gününün nasıl bir önemi vardır?

  • Cevap: 29 mayıs istanbul’un fethi olması dolayısıyla önemlidir.

2. Mimar Sinan, neden hayatını ve çağını anlatmak istemektedir?

  • Cevap: Ondan feyz almamız için, yaşamını örnek almamız için.

3. Mimar Sinan okul yıllarında neler yapmıştır?

  • Cevap: Okul yıllarında marangozluk mesleğini öğrenmeye çalışırken bir yandan da Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti İstanbul’u tanımaya çalışmıştır.

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 176 Cevabı

4. Mimar Sinan’ın Yeniçeri ordusundaki görevi, sanatını nasıl etkilemiştir?

  • Cevap: Mimar Sinan Yeniçeri ordusuyla birlikte birçok doğu ve batı ülkesini gezerek, gördüğü her binayı ve harabeyi ders gibi inceleyerek sanatını geliştirmiştir.

5. Mimar Sinan, kendini yeterince geliştirdiğini hangi cümlelerle ifade etmektedir?

  • Cevap: Bu arada savaşın gerektirdiği işler arasında pratiğimi de geliştiriyordum. Bir gün geldi ki artık kendimi göstermek için fırsat gözlemeye başladım. Çünkü bilgiyle dolmuştum.

6. Metindeki “Gençler dikkatinizi çekerim. Bu, bazı insanlarımızın neredeyse emekli olmayı düşündükleri yaştır.” cümlesi ile yazar, Mimar Sinan’ın hangi özelliğini vurgulamak istemiştir? Açıklayınız.

  • Cevap: Mimar Sinan’ın çalışkanlık özelliği vurgulanmıştır.

7. Yukarıda verilen metin hangi tür bir yazıdan alınmış olabilir? Nedenini açıklayınız.

  • Cevap: Bir tiyatro metninden alınmış olabilir.

8. Aşağıdaki cümlelerde altı çizili kelimelerin hangi isimlerin yerine kullanıldığını metinden bulup yanlarındaki kutucuklara yazınız.

  • Cevap:

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 177 Cevabı

9. Aşağıdaki kelimelerin kökünü ve ekini örnekteki gibi gösteriniz.

  • Cevap:

10. Aşağıda verilen eklerle kelimeleri eşleştirerek yeni kelimeler oluşturunuz. Oluşturduğunuz kelimeleri yan taraftaki noktalı yerlere yazınız.

  • Cevap:

11. Aşağıda verilen kelimeleri uygun yerlere yazarak cümleleri tamamlayınız.

  • Cevap:

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 178 Cevabı

12. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde altı çizili varlık isminin herhangi bir özelliğini belirten kelime kullamlmamıştır?
A) Bu köydeki bahçeler yemyeşil ağaçlarla bezenmişti.
B) Ben o zamanlar daha kısa pantolonlar giyen küçük bir çocuktum.
C) Sıcaktan bunalınca kendimizi derenin soğuk sularına bırakırdık.
D) Öfkelenince gözü dünyayı görmeyen bir insandır.

  • Cevap: D

13. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sıralama bildiren sayıların yazımında bir yanlışlık yapılmıştır?
A) Kampın 6.ıncı gününde tipiye yakalandık.
B) Eski evimiz sokağın üçüncü sırasındadır.
C) Ablamın çocukları bu sene 1. sınıfa başlayacak.
D) Serinin 7’nci filmi de bu sezon gösterime giriyor.

  • Cevap: A

14. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “örneğin” kelimesi farklı bir anlam ve görevde kullanılmıştır?
A) Örneğin süt, sağlığımız için çok yararlıdır.
B) Bu örneğin aynısını televizyonda gördüm.
C) Temizlik önemlidir, örneğin ellerimizi yıkamalıyız.
D) Düzenli olmalıyız, örneğin akşam erken yatmalıyız.

  • Cevap: B

15. Aşağıdaki cümlelerde altı çizili kelimeye ek getirilirken hangisinde yazım yanlış yapılmıştır?
A) Akşam işten dönerken annesine uğrardı.
B) Masada duran kitaba şöyle bir göz attı.
C) Piknikde biriken çöpleri topladık.
D) Annemin aldığı kitaptan çok hoşladım.

  • Cevap: C

16. Aşağıdaki kelimelerden ek alanları mavi, almayanları pembe çerçeveli kutucuklara yazınız.

  • Cevap:

0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

11 Yorumlar

  1. hshejddheje

    hwj3eb

  2. merhaba adlı kişi saçma bir kelime kullanmışsın

  3. abi oyle iyiydiki ogretmen bana sozlu notu 100 ver di la olmek uzereyim ben batuber bilirsiniz beni yani Enes Batur Sungurtekin

  4. BURAK SAMET TUNCER

    YAV HEHEHEHE İNANDIK ENES BATUR OLDUĞUNU

  5. Bikere Enes Batur ilkokula gitmiyor…

  6. abbi çok güzel olmuş

  7. Bi kere enes batur okulu gitmiyo

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir