Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 4. Sınıf Doku Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları / 4. Sınıf Doku Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı 8. Tema Güzel Sanatlar Tema Değerlendirme Cevapları

4. Sınıf Doku Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı 8. Tema Güzel Sanatlar Tema Değerlendirme Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


4. Sınıf Doku Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı 8. Tema Güzel Sanatlar Tema Değerlendirme Cevapları

4. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Doku Yayınları 8. Tema Güzel Sanatlar Sayfa 197, 198, 199 Tema Değerlendirme Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

8. Tema Güzel Sanatlar Tema Değerlendirme

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 197 Cevabı

(Aşağıdaki altı soruyu verilen metinden yararlanarak cevaplayınız.)

1. Evrensel, dil ifadesi ile ne anlatılmaktadır?

  • Cevap: Tüm insanlığın anlayabileceği ortak bir lisandan bahsedilmektedir. Yazar bu dilin pandomim olduğunu söylemiştir.

2. Metindeki “bütün insanların diliyle konuşan sanat” sözünden ne anlıyorsunuz? Açıklayınız.

  • Cevap: Bu sanatı tüm insanların anlayabileceğini anlıyorum. Bu sanatla ortaya çıkan eserler, dil, din, ırk farkı olmaksızın tüm insanlık anlayabilir.

3. Pandomim sanatı, başka hangi adlarla anılır?

  • Cevap: Sessiz tiyatro, mim tiyatrosu.

4. Pandomim sanatçısı olmak için neler gereklidir?

  • Cevap: Beden dilini, insanların duygularını bilmek.

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 198 Cevabı

5. Metnin konusu nedir? Konu metindeki hangi cümlede ortaya konulmuştur?

  • Cevap: Metnin konusu pandomim sanatıdır. “Evrensel dili ya da evrensel sanat dilini anlatacağız sizlere.” cümlesi ile ortaya konmuştur.

6. Metinde ele alınan yardımcı düşünceleri aşağıdaki noktalı yerlere sırasıyla yazınız.

  • Cevap:

– Pandomim sanatında beden dili çok önemlidir.
– Pandomimci olmak için beden diline hakim olmak, insanların duygularını bilmek ve bunları yansıtabilmek gerekir.

7. Aşağıdaki kutucuklarda verilen kelimeleri eş anlamlıları ile eşleştiriniz.

  • Cevap:

8. Aşağıda gerçek ve mecaz anlamları verilen kelimeleri örnekteki gibi birer cümlede kullanınız.

Cevap:

  • Kelime: avcı
  • Gerçek Anlamı: Avcıların avlanma ruhsatları olmadığı için silahlarına jandarma el koydu.
  • Mecaz Anlamı: Ayşe tam bir imla ve noktalama avcısıdır.

****************

  • Kelime: iğne
  • Gerçek Anlamı:Makinenin iğnesi kırılınca elbise yarım kaldı.
  • Mecaz Anlamı: İğnemelerinden anlıyorum ki sen bu işe çok üzülmüşsün.

****************

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 199 Cevabı

9. Aşağıdaki cümlelerde altı çizilen terimlerin hangi alanla ilgili olduğunu karşılarındaki kutucuklara yazınız.

  • Cevap:

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “erimek” kelimesi gerçek anlamda kullanılmıştır?
A) Tavayı yanan ocağa koyup yağı eritti.
B) Piyangodan çıkan parayı birkaç ayda eritti.
C) Bu çocuğun sorumsuz davranışları beni eritti.
D) Firmalar kampanyalı satışlarla stokları eritti.

  • Cevap: A

11. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde kesme işareti ( ’) farklı bir amaç için kullanılmıştır?
A) Atatürk TBMM’de bir konuşma yapmıştı.
B) Eneji anlaşması için BOTAŞ’tan da görüş alındı.
C) 10’uncu yılımızda da sizleri aramızda görmek isteriz.
D) Sakın unutma, AKM’de metrodan ineceksin.

  • Cevap: C

12. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde kısa çizgi ( – ) yanlış yerde kullanılmıştır?
A) Ordu – Trabzon arası kara yoluyla üç saat sürer.
B) Yurt dışına gidiş – dönüş biletlerini bile almışlar.
C) Her mücadelenin inişli – çıkışlı bir yolu vardır.
D) Rusya – Almanya arasında anlaşma imzalanmış.

  • Cevap: C

13. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir abartma söz konusu değildir?
A) Oğlum, senin bir tırnağına dünyaları değişmem.
B) Dünyaları verseler yine de fikrimden dönmem.
C) Seni üzenlerin dünyalarını başlarına yıkarım.
D) Onların düşünce dünyalarını hiç anlayamadım.

  • Cevap: D

14. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde sebep-sonuç ilişkisi vardır?
A) Sanatçı olabilmek için yıllarca çalıştığı mesleğini bırakmış.
B) Sanatçıya değer verilmediği için toplum ilerleyememiştir.
C) Halk, festivale gelen sanatçıları görmek için yollara çıktı.
D) Sanatçı, yeni albümünü tanıtmak için basın toplantısı yaptı.

  • Cevap: B

15. Aşağıdaki kelime çiftlerinden hangisi anlam yönünden diğerlerinden farklıdır?
A) basamak – merdiven B) ıslak – kuru C) alım – satım D) yanlış – doğru

  • Cevap: A
2
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
1
angry


Sponsorlu Bağlantılar

8 Yorumlar

  1. çok güzel hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeepsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii doğru

  2. Biz burda cevabımızı kontrol ediyoruz.Oyun oynamıyoruz.

  3. Çok ihtiyacım vardı teşekkürler

  4. İsmini vermek istemiyorum

    Son dakikada ödevime yardım ettiniz, çok teşekkür ederim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir