Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 4. Sınıf Doku Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları / 4. Sınıf Doku Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı İzcilik Cevapları

4. Sınıf Doku Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı İzcilik Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


4. Sınıf Doku Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı İzcilik Cevapları

4. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Doku Yayınları 4. Tema Oyun ve Spor Sayfa 95, 96, 97, 98, 99 İzcilik Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

İzcilik

1. ETKİNLİK 

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 95 Cevabı

a. Aşağıda, metnin anahtar kelimeleri harfleri karıştırılarak verilmiştir. Harfleri düzenleyerek anahtar kelimeleri altlarına yazınız.

  • Cevap:

b. Anahtar kelimelerin çağrıştırdığı diğer kelimeleri noktalı yerlere yazınız.

  • Cevap:

Anahtar Kelime: İzcilik 

  • Çağrıştırdığı Kelime: Kamp
  • Çağrıştırdığı Kelime: Disiplin
  • Çağrıştırdığı Kelime: Oba
  • Çağrıştırdığı Kelime: Lider

Anahtar Kelime: Disiplin 

  • Çağrıştırdığı Kelime: Düzen
  • Çağrıştırdığı Kelime: Birlik
  • Çağrıştırdığı Kelime: Beraberlik
  • Çağrıştırdığı Kelime: Görev

Anahtar KelimeOba

  • Çağrıştırdığı Kelime: Çadır
  • Çağrıştırdığı Kelime: Topluluk
  • Çağrıştırdığı Kelime: Göçebe
  • Çağrıştırdığı Kelime: Kamp

Anahtar KelimeLider

  • Çağrıştırdığı Kelime: Öncü
  • Çağrıştırdığı Kelime: Rehber
  • Çağrıştırdığı Kelime: Güçlü
  • Çağrıştırdığı Kelime: Sorumlu

2. ETKİNLİK

Anahtar kelimeleri birer cümlede kullanınız. Cümlelerinizi noktalı yerlere yazınız.

  • Cevap:
  • Okulumuzda ki izcilik kulübüne üye oldum.
    Disiplinli olursak başarılı oluruz.
    Şu dağın başında ki obalar çok güzel.
    Lider dediğin herkese örnek olmalıdır.

3. ETKİNLİK 

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 96 Cevabı

Metnin önemli bulduğunuz bölümlerindeki düşünceleri, kendi cümlelerinizle bir paragraf yazarak anlatınız.

  • Cevap: İzciliğin kendince kural ve metotları ve idealleri vardır. Bu idealler  izci andı, izci töresi ve parolalarda belirlenmiştir. İşte izcilerde burada belirlenen niteliklere sahip olmaya çalışırlar.

4. ETKİNLİK

Aşağıdaki kelimelerin anlamlarını Türkçe Sözlük’ten bulup karşılarına yazınız.

  • Cevap:

kamp: Çadır, baraka vb. eğreti araçlardan oluşturulan konak yeri.
tabur: Dört bölükten kurulan, bir binbaşının komutasındaki asker birliği.
üniforma: Aynı işi yapanların giydikleri, tüzükle belirtilmiş, bir örnek giysi.
arma: Bir devletin, bir hanedanın veya bir şehrin sembolü olarak kabul edilmiş resim, harf veya şekil, ongun.
fon: Belirli bir iş için gerektikçe harcanmak üzere ayrılıp işletilen para, kaynak.
kariyer: Bir meslekte uzmanlık.
rehber: Yol gösteren, tarihî ve turistik yerleri gezerken bilgi aktaran kimse.
bünye: Canlı bir varlığın ruh veya beden özelliklerinin tümü.
aday: Bir görev, bir iş için kendini ileri süren veya başkaları tarafından ileri sürülen kimse.

5. ETKİNLİK 

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 97 Cevabı

“İzcilik” metniyle ilgili üç soru yazınız ve sorularınızı cevaplayınız.

  • Cevap:

Soru: Dünyada kaç milyon izci vardır?
Cevap: Dünyada 20 milyon izci vardır.

Soru: Küçük izci kimlere denir?
Cevap: 8-11 yaş gurubu izcilere küçük izci denir.

Soru: İzci adayı obada ne kazanır?
Cevap: Grup içerisinde yaşamayı öğrenir ve vatandaşlığın gerektirdiği sorumluluklara katılma konusunda çeşitli deneyimleri kazanır.

6. ETKİNLİK 

Aşağıdaki ifadeleri sonuç bildirecek biçimde tamamlayınız.

  • Cevap:

İzciliği öğrenmek için kır gezileri yapmalıyız.

Gençlerin sorumluluk ve vatandaşlık bilinci kazanmaları için izcilik faaliyetlerine önem vermeliyiz.

Bu yıl ki izci kampı ertelenmiş. Bu nedenle tatili evde geçireceğim.

7. ETKİNLİK 

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 98 Cevabı

Aşağıdaki kelimeleri farklı anlamlara gelecek biçimde cümlelerde kullanınız. Cümlelerinizi noktalı yerlere yazınız.

bağ

  • Cevap: Bakarsan bağ olurmuş.

sağ

  • Cevap: Sağ salim varmıştık.

at

  • Cevap: Atmadan bana sorsaydın.

kız

  • Cevap: Kızgınlığın geçince haber et bana.

8. ETKİNLİK

“İzcilik” metninden iki tane tanım cümlesi bulup aşağıdaki noktalı yerlere yazınız.

  • Cevap:
  • İzcilik, gönüllü, uluslararası, üniformalı bir gençlik faaliyetidir.
    Oba, izcilikteki demokratik ve en küçük örgütlü birimdir.

9. ETKİNLİK 

Okulunuzun özelliklerini düşünerek bir arma tasarlayınız.

  • Cevap: Okulunuzun armasını kendiniz tasarlayınız.

10. ETKİNLİK 

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 99 Cevabı

Aşağıdaki cümlelerin uygun bölümünü parantez işareti “( )” ile gösteriniz.

  • Cevap:

Okulumuzda kız ve erkek öğrenciler aynı armayı (mavi – lacivert) takar.
Çocuk yetiştiği ortamın (aile, okul, çevre) özelliklerini alarak büyür.
Türkiye Atatürk’ün barış anlayışını (yurt içinde ve yurt dışında da barış) bugün de sürdürmektedir.
Babaannem mektepli (okullu) olmakla övünürdü.
Kişi kendine saygısını (öz saygı) yitirmemelidir.

11. ETKİNLİK

Konuşma konunuzla ilgili iki soru yazıp bunları konuşmanızın uygun yerlerinde arkadaşlarınıza sorunuz.

Bu etkinliği kendiniz yapınız.

12. ETKİNLİK 

Aşağıdaki soruları cevaplayınız. Okumanızı değerlendiriniz.

Okumamı beğendim çünkü

  • Cevap: Okumamı beğendim çünkü okumamı tane tane ve anlaşılır bir şekilde yaptım.

Okumamı beğenmedim çünkü

  • Cevap:
0
like
0
love
0
haha
0
wow
1
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

30 Yorumlar

  1. Şahane her şeye bakıyorum

    ,,,,,?⛺⛺⛺⛺⛺⛺⛺⛺

  2. Şu 98deki 9.etkinlik te örnek olsun diye açtım ama yoktu bazı cevaplarıda eksik bırakıyor

  3. Şu ixcilikteki 11. Etkinliğide yapsaydılar güzel olurdı

  4. hiç güzel değil bazı cevapları g,östermi yoo ?

  5. Ben hiç beyenmedim cevapları çünkü 2 sorunun cevaplarını yazmadınız.

  6. şahane ama 11. etkinliği yapmamış

  7. şahane ötesi ama 11.etkinlik yok

  8. eişte fena degil

  9. Hayır. Var. Yalancı. Hatice

  10. teşekür ederim

  11. şahane ama 11. etkinlik yok.Keşke olaydi olmadiğinden orayi biraktim ama cevap yazerseniz yaperim. Tamem

    • Ya ben bu sayede hep öğretmen beğeniyor bende mutluluktan havalara uçuyorum hele şu Buz üzerine nasıl güzel patenler kuğu gidi dans eder en nadide spor dalıdır bu yarış bahane izleyenleri mest eder yani Buz pateni metninde bana baya yardım

      etti ve o sayede Türkçe yüzzzzz

    • Atn kardesım 12. 11.Ve 9. Etkinlik olsaydı ıyi olurdu temel notum 3 (yani iyi)

  12. Çok güzel olmuş

  13. mükemmel bir
    site

  14. güzel ama bende tüm etkinlıklerı var

  15. Çok güzel 2 dakikada yapıyorum

  16. burası süper

  17. süperrrrtrr

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir