Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 4. Sınıf Doku Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Cevapları / 4. Sınıf Doku Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Trafikte Nasıl Güvende Olabiliriz Cevapları

4. Sınıf Doku Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Trafikte Nasıl Güvende Olabiliriz Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


4. Sınıf Doku Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Trafikte Nasıl Güvende Olabiliriz Cevapları

4. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Doku Yayınları 1. Tema Birey ve Toplum Sayfa 21, 22, 23, 24, 25 Trafikte Nasıl Güvende Olabiliriz Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

TRAFİKTE NASIL GÜVENDE OLABİLİRİZ?

1. ETKİNLİK 

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 21 Cevabı

Aşağıdaki anahtar kelimelerin size çağrıştırdığı diğer kelimeleri noktalı yerlere yazınız.

trafik

  • Cevap: Işıklar, levhalar, sürat, araba, yaya, sürücü

kural

  • Cevap: dikkat, ceza, yasalar, mahkeme, uyulması gereken şeyler

yaya

  • Cevap: dikkat, kural, kaldırım, gezmek, yürümek

sürücü

  • Cevap: trafik kuralları, hız yapmama, emniyet kemeri, sakin kalmak

2. ETKİNLİK

Yukarıdaki anahtar kelimelerle bir slogan oluşturunuz. Sloganınızı noktalı yere yazınız.

  • Cevap: Hız yapma çok yaşa, kurallara uy gelme gaza…

3. ETKİNLİK 

Metnin önemli bölümlerini belirleyiniz. Bu bölümlerden anladıklarınızı kendi ifadenizle noktalı yerlere yazınız.

  • Cevap: Metnin özellikle ikinci bölümü bizleri trafikte yaşayabileceğimiz sorun ve tehlikelere karşı uyardığı için aynı zamanda bizlere bu tehlikelerden nasıl korunmamız gerektiği hakkında bilgi vermesinden dolayı önemlidir.

4. ETKİNLİK

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 22 Cevabı

a. Aşağıdaki kelime gruplarından anlamları doğru olanı, yan tarafındaki kutucuğa X işareti koyarak belirleyiniz.

  • Cevap:

Kendine ve başkalarına güvenmemek. ()
Yılmak, cesaret edememek. (x)
Oyalanmak. (x)
Uygun zamanı bulmak. ()
Caddelerde yayalara ayrılmış bölüm. (x)
Caddenin iki yanında yayalara ayrılmış yol. ()
Yol üstünde durmak. ()
Yolculuğa çıkmak. (x)

b. Yukarıdaki kelime gruplarını metindeki anlamlarıyla birer cümlede kullanınız.

  • Cevap:
  • O kazadan sonra araba sürmekten gözü korkmuştu.
  • Trafikte çok zaman kaybetmiştim.
  • Yaya geçidini kullanmaya özen gösterirdi.
  • Sabah erkenden yola çıktım.

5. ETKİNLİK 

“Trafikte Nasıl Güvende Olabiliriz?” metninin ana fikrini ve yardımcı fikirlerini aşağıdaki ilgili yerlere yazınız.

Ana fikri

  • Cevap: Trafik güvenliği

Yardımcı fikirler

  • Cevap: Trafikte karşılaşabileceğimiz tehlikeler, bu tehlikelerden korunma yolları, trafikte güvenliğin önemi.

6. ETKİNLİK 

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 23 Cevabı

Metne iki farklı başlık önerip bunları aşağıdaki noktalı yerlere yazınız. 

  • Cevap:
  • TRAFİK VE GÜVENLİK
  • TRAFİKTE SAĞ KALMAK

7. ETKİNLİK 

Aşağıda verilen cümleleri metinden yola çıkarak tamamlayınız.

Metne iki farklı başlık önerip bunları aşağıdaki noktalı yerlere yazınız.

  • Cevap:

Bence yazar bu metni bizlere trafik hakkında bilgi vermek ve trafikte nasıl güvenli olacağımızı anlatmak amacıyla yazmış. Çünkü yazının başında trafiği tanıtmış ardından trafikte nasıl güvenli kalabileceğimizi bizlere gösterme yoluna gitmiştir.

8. ETKİNLİK

Aşağıda verilen trafik işaretlerinin anlamlarını altlarına yazınız.

Cevap:

  1. Resim: Yaya geçidi
  2. Resim: Üst geçit

9. ETKİNLİK 

Aşağıdaki kelimeleri iki farklı anlamda cümlelerde kullanınız. Cümlelerinizi noktalı yerlere yazınız.

Cevap:

  • Yol: Bu soruyu çözmenin başka bir yolu daha var.
  • Yol: Yolun sonu çıkmaz sokak idi.

************

  • Bağ: Bence aile bağlarımız çok kuvvetli.
  • Bağ: Üzüm bağımız bu sene verim vermedi.

10. ETKİNLİK 

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 24 Cevabı

Aşağıdaki ekleri karşılarında verilen kelimelere ekleyiniz. Oluşturduğunuz kelimeleri kutucuklardaki noktalı yerlere yazınız.

  • Cevap:
  • evci  yolcu   gözcü  kuralcı
  • tehlikeli   yeşilli düzenli önemli
  • yolculuk güvenlik  arkadaşlık önlük

11. ETKİNLİK

Aşağıda metinden alınan bir bölüm verilmiştir. Bu bölümdeki düşüncelere katılıyor musunuz? Katılma ya da katılmama nedenlerinizi noktalı yerlere yazınız.

  • Cevap: Katılıyorum. Çünkü güvenliğimiz açısında üst geçitleri kullanmak aşağıda yoğun şekilde seyreden trafikte canımızı kurtarır. Bu da bizlerin daha iyi bir güvenliğe sahip olmamıza yardımcı olur.

12. ETKİNLİK 

Aşağıdaki görsellerin adını örnekteki gibi altlarına yazınız.

  • Cevap:
  • Üst geçit
  • kırmızı ışık
  • alt geçit

13. ETKİNLİK

4. Sınıf Doku Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 25 Cevabı

a. Aşağıdaki cümlelerde bulunan isimlerin altlarını renkli kalemle çiziniz.

  • Cevap:

Trafik, ulaşım yollarında yayaların ve taşıt araçlarının seyretmesidir. Bir noktadan diğerine ulaşmak için trafiği kullanıyoruz. Sabahları babamız, annemiz  işe gitmek için yollara çıkıyor.

b. Altlarını çizdiğiniz isimlerden beşini birer cümlede kullanınız. Cümlelerinizi noktalı yerlere yazınız.

  • Cevap:
  • Trafikte dikkatli olmak gerekir.
  • Sabahları erken kalkarım.
  • Babamı çok seviyorum.
  • Yollar karlarla kaplıydı.
  • Taşıt pulunu yatırmak gerekiyor.

14. ETKİNLİK 

Aşağıdaki soruları cevaplayarak okuduğunuz metni değerlendiriniz.

1. Okuduğunuz metinden neler öğrendiniz?

  • Cevap: Trafikte güvenliğimiz için nelere dikkat etmeliyiz. Trafikte bizleri bekleyen tehlikeler. Trafik nedir?

2. Metindeki önerilerden en çok hangisini beğendiniz? Yazınız.

  • Cevap: Özellikle üst ve alt geçit kullanmamız gerektiği öneriler kısmını bana mantıklı geldiği için beğendim.

15. ETKİNLİK

Aşağıdaki ölçütleri okuyunuz. Size uygun cevapların altına X işareti koyarak yazınızı değerlendiriniz.

ÖLÇÜTLER Evet Hayır

1. Yazımda ana fikri vurguladım. (Evet)
2. Ele aldığım konuyu etkili ve dikkat çekici biçimde anlattım. (Evet)
3. Yazarken izlenim ve deneyimlerimden yararlandım. (Evet)
4. Bilgilendirici bir yazı yazdım. (Evet)

1
like
5
love
2
haha
3
wow
8
sad
27
angry


Sponsorlu Bağlantılar

4 Yorumlar

  1. Teşekkür ederim allah razı olsun

  2. cevaplar için teşekkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir