“4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 117 Sözcü Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sözcü Yayınları Sayfa 117
Arkadaşlar, aşağıdaki soruları dikkatlice okuyalım. Doğru yanıtı bulup işaretleyelim.1. Aşağıdakilerden hangisi suyu emmeyen bir madde örneğidir?
A. Pamuk
B. Sünger
C. Şemsiye
D. Yün kazak
Cevap: C
2. Aşağıdaki maddelerin üç tanesi aynı özelliğe sahipken bir tanesi farklı bir özelliğe sahiptir. Diğerlerinden farklı özelliğe sahip madde hangisidir?
A. Çivi
B. Demir anahtar
C. İğne
D. Kâğıt
Cevap: D
3. Aşağıdakilerden hangisi suya atıldığında batmaz?
A. Cam bardak
B. Plastik top
C. Taş
D. Telefon
Cevap: B
4.
I. Limonata
II. Elma
III. Salata
IV. Çorba
Yukarıdaki maddelerden hangileri karışım örneğidir?
A. I ve IV
B. III ve IV
C. I, III ve IV
D. II, III ve IV
Cevap: C
5. Aşağıdakilerden hangisi konuldukları kabın şeklini almaz?
A. Ekmek
B. Hava
C. Kum
D. Su
Cevap: A
6. Maddelerin kütlelerini ölçen alet aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?
A. Dereceli kap
B. Dara
C. Eşit kollu terazi
D. Termometre
Cevap: C
7. Aşağıdakilerden hangisi bir kütle ölçü birimidir?
A. Kilogram
B. Litre
C. Metre
D. Millitre
Cevap: A
8. Aşağıdaki karışımlardan hangisi eleme yöntemi kullanılarak ayrılabilir?
A. Badem - süt
B. Demir tozu - kükürt tozu
C. Kakao - Kum
D. Un - taş
Cevap: D
4. Sınıf Sözcü Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 117ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok