Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
4. Sınıf Fen Bilimleri SDR İpekyolu Yayıncılık

4. Sınıf Fen Bilimleri SDR İpekyolu Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 97

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 97 Cevapları SDR İpekyolu Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

4. Sınıf Fen Bilimleri SDR İpekyolu Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 97

Çevremizde pek çok madde olduğunu söyleyebiliriz. Maddeleri incelediğimizde maddelerin hangi özelliklerini sıralayabiliriz? Maddelerin özelliklerini belirlemek için ne gibi yöntemler kullanabileceğimizi hiç düşündük mü?

  • Cevap:

Madde: Madde kütlesi hacmi ve eylemsizliği olan her şeydir. Maddenin aynı zamanda kütlesi hacmi vardır. maddenin üç fiziksel hali vardır:
1)Katı Maddenin belirli bir şekle ve hacme sahip en düzenli halidir. Örneğin, Tahta, Buz birer katı örneğidir.
2)Sıvı Sıvı maddenin belirli bir hacmi vardır ,ancak belirli bir şekli yoktur. Sıvıyı oluşturan tanecikler arasında az da olsa boşluk bulunur. Örnek Su, benzin, alkol
3)Gaz Maddenin sıvı hal gibi belirli bir şekli yoktur. Bir gazın hacmi bulunduğu kabın hacmine eşittir. Gazların hacimleri basınç ve sıcaklıklarına bağlı olarak değişir. Hava, Karbondioksit, oksijen birer gazdır.

Peki, duyu organlarımızla maddenin başka hangi özelliklerini belirleyebiliriz?

  • Cevap: Göz, kulak, burun, dil ve deri beş duyu organımızdır. Maddelerin varlığını duyu organlarımızla algılarız. Maddelerin bazı özelliklerini görerek, koklayarak, dokunarak, seslerini dinleyerek, tatlarına bakarak belirleyebiliriz

“Suda yüzen bir şey düşünelim.” dediğimizde aklımıza deniz topu, yelkenli gibi cisimler gelir. Peki, her cisim suda yüzebilir mi? Bir cam bilyeyi su birikintisine atsak yüzer mi yoksa batar mı?

  • Cevap: Hayır her cisim suda yüzemez. Bir cam bilyeyi su birikintisine attığımız zaman batar.

4. Sınıf SDR İpekyolu Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 97 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
angry
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!