Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 4. Sınıf İlke Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları / 4. Sınıf İlke Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 28 Cevabı

4. Sınıf İlke Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 28 Cevabı

Sponsorlu Bağlantılar


4. Sınıf İlke Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 28 Cevabı

2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “4. Sınıf İlke Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Gülhanım Demirtaş tarafından 145 sayfa olarak kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Behiye Renin GÜNDÜZ tarafından yapılmış.

4. Sınıf İlke Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 28 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

Soru:

Aşağıdaki bulmacayı verilen bilgilerden yararlanarak çözelim.

1. Allah’ın (c.c.) büyüklüğünü, yüceliğini anmak için söylenen “Allah (c.c.) en büyüktür.” anlamına gelen ifade.

  • Cevap: EKBERÜ

2. “Allah’ım! Seni her türlü eksiklikten uzak tutarım.” anlamına gelen ifade.

  • CevapSÜBHANALLAH

3. Dinî bakımdan kullanılmasına, yapılmasına, söylenmesine, yenilip içilmesine izin verilen şey.

  • Cevap: HELAL

4. Her hayırlı işe başlarken söylediğimiz söz.

  • Cevap: BİSMİLLAH

5. Bir kimseyle karşılaştığımızda kullandığımız esenlik, iyilik dileme sözü.

  • Cevap: SELAM

6. İyi bir davranışın karşılığı olarak Allah (c.c.) tarafından verileceğine inanılan ödül.

  • Cevap: SEVAP 

7. Allah’ın (c.c.) vermiş olduğu sayısız nimetlere karşılık kişinin kalbinin teşekkür duygusuyla dolması ve bunu diliyle ifade etmesi.

  • Cevap: ŞÜKÜR

8. Yemekten sonra söylenen şükür sözü.

  • Cevap: ELHAMDÜLİLLAH

9. Bütün övgü çeşitlerini içeren sevgi ve saygıyla Allah’a (c.c.) yapılan şükür.

  • Cevap: HAMD

10. Allah’ın (c.c.) yapmamızı istemediği ve kesin olarak yasakladığı iş ve davranışlar.

  • CevapHARAM
58
like
18
love
8
haha
7
wow
7
sad
16
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir