Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 4. Sınıf İlke Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları / 4. Sınıf İlke Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 54 Cevabı

4. Sınıf İlke Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 54 Cevabı

Sponsorlu Bağlantılar


4. Sınıf İlke Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 54 Cevabı

2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “4. Sınıf İlke Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Gülhanım Demirtaş tarafından 145 sayfa olarak kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Behiye Renin GÜNDÜZ tarafından yapılmış.

4. Sınıf İlke Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 54 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

Soru:

Aşağıda verilen bilgiler doğrultusunda bulmacayı çözünüz.

1. Allah’ın (c.c.) buyruklarını insanlara ulaştırmak için insanlar arasından seçip görevlendirdiği kişi.

  • Cevap: PEYGAMBER

2. Kur’an-ı Kerim’in yirmişer sayfadan oluşan her bir bölümüne verilen ad.

  • Cevap: CÜZ

3. Sureleri oluşturan Kur’an cümlelerine verilen ad.

  • Cevap: ayet veya Ayet-i Kerime

4. Günde beş vakit yerine getirilmesi dinimizce emredilen İslam’ın temel şartlarından biri.

  • Cevap: NAMAZ

5. Ölüm vakti gelenlerin canını almakla görevli melek.

  • Cevap: AZRAİL

6. Yüce Allah (c.c.) tarafından nurdan yaratılmış ve gözle görülmeyen varlıklar.

  • Cevap: MELEK

7. İslam inancına göre öldükten sonra başlayacak olan ebedî hayat.

  • Cevap: AHİRET

8. Allah’ın (c.c.) bütün peygamberlere bildirdiği dinin ortak adı.

  • Cevap: İSLAM

9. Allah’ın (c.c.) emir ve yasaklarını peygamberlere ileten melek.

  • Cevap: CEBRAİL

10. Kur’an-ı Kerim’in ayetlerden oluşan her bir bölümü.

  • Cevap: SURE
1
like
1
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir