4. Sınıf İngilizce Çalışma Kitabı 3. Ünite Cevapları
“4. Sınıf İngilizce Çalışma Kitabı Cevapları 3. Ünite Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
4. Sınıf İngilizce Çalışma Kitabı 3. Ünite Cevapları
4. Sınıf İngilizce Çalışma Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 1261. Read the dialogue. Choose the correct one to complete the dialogue. A) his / her B) his / my C) your / my D)your / her
- Cevap: C
2. Look at the pictures. He can’t-----a horse, but he can------photos.
Choose the correct one. A) ride / fly B) read / take C) fly / take D) ride / take
- Cevap: D
3. Read the dialogue. Choose the correct one. A) she B) my C) he D) you
- Cevap: B
4. Look at the picture. This is my cat, Mia. It-----jump high, run fast and climb, but it------swim, fly or ride a bike.
Choose the correct one. A) can / can B) can’t / can C) can’t / can’t D) can / can’t
- Cevap: D
5. Look at the pictures.Choose the correct one to complete the sentence. A) swim / dive B) sing a song / swim C) dive / sing a song D) sing a song / slide
- Cevap: B
6. I like skipping-----. Choose the correct one. A) rope B) books C) kite D) bike
- Cevap: A
7. A : Do you like playing football? Choose the correct one to complete the dialogue. A) No, I don’t B) Yes, I can C) No, I can’t D) Yes, I do
- Cevap: D
8. I love playing-----. Choose the correct one. A) football B) table tennis C) Computer games D) a kite
- Cevap: C
9. I dislike listening to-----. Choose the correct one. A) kite B) music C) pictures D) tree
- Cevap: B
10. I don’t like riding a-----. Choose the correct one. A) kite B) book C) horse D) chess
- Cevap: C
11. I like-----. Choose the correct one. A) doing puzzles B) watching cartoons C) reading books D) drawing pictures
- Cevap: A
12. I love flying a-----. Choose the correct one. A) bike B) chess C) rope D) kite
- Cevap: D
13. I dislike-----. Choose the correct one. A) skipping a rope B) swimming C) singing D) swinging
- Cevap: C
14. I like-----, but I don’t like------. Choose the correct one. A) swimming / singing B) drawing / cooking C) running / cooking D) drawing / skating
- Cevap: B
15. Tom: Do you like riding a bike?
Ann:------.
Tom: Do you like riding a bike?
Ann: Yes, I do.
Choose the correct answer. A) Yes, I do B) No, I don’t C) Slowly, please D) Yes, I like running
- Cevap: C
16. Read the speech bubbles. Choose the correct one. A) What is his name B) Whose book is this C) Who is this D) Whose ball is this
- Cevap: D
17. Read the text and answer the question. My name is Peter. I see that there is a pencil on my desk. It isn’t my pencil. I ask Amy. It isn’t her pencil. I ask Harry. It isn’t his pencil. I ask Joe and Leo. It isn’t their pencil. I ask Oliver '' Is it your pencil?'', but it isn’t his pencil, either. I yell in the class ''Whose pencil is it?'' Leila says ''It is my pencil.''
Whose pencil is it? A) Leila’s pencil B) Peter’s pencil C) Harry’s pencil D) Amy’s pencil
- Cevap: A
18. Look at the pictures. Which sentence DOES NOT match with the pictures? A) My brother can run fast. B) My brother can cook. C) We can skip rope. D) He can ride a scooter.
- Cevap: B
19. Put the words into the correct order and make a sentence. Choose the correct one. A) III - V - I - IV - II B) V - III - IV - I - II C) III - II - IV - I - V D) V - III - I - II - IV
- Cevap: D
20. Read the dialogue. Which question DOES NOT complete the dialogue? A) Can you ride a bike B) Do you like riding a bike C) Whose bike is this D) Is this a bike
- Cevap: D
21. Put the sentences into the correct order and make a dialogue. Choose the correct one. A) I - II - III - IV B) III - II - IV - I C) I - IV - III - II D) III - I - II - IV
- Cevap: C
22. 1- This is my guitar. a) He can take pictures. 2- This is her book. b) I can play it. 3- This is his camera. c) She can read it.
Match the sentences and choose the correct option. A) 1-b 2-a 3-c B) 1-b 2-c 3-a C) 1-c 2-a 3-b D) 1-a 2-b 3-c
- Cevap: B
23. Read the speech bubble. Choose the correct one. A) play basketball B) take photos C) fly D) do puzzles
- Cevap: B
24. Look at the picture. Fishy is my favorite cartoon character. It can-----. Choose the correct one. A) fly B) run C) drive D) swim
- Cevap: D
25. Look at the picture. This is Ghosty. Ghosty can-----.Choose the correct one. A) fly B) dive C) jump D) run
- Cevap: A
26. Look at the pictures. I-----play the guitar, but I-------read a book. Choose the correct one. A) can’t / can’t B) can / can C) can / can’t D) can’t / can
- Cevap: D
27. Read the sentences. This is my brother, Hugh. This is-----camera. Choose the correct one. A) me B) you C) his D) he
- Cevap: C
28. Read the dialogue. Choose the correct one. A) I can jump B) No, I can’t C) I can swim D) Yes, I can
- Cevap: D
29. Read the dialogue. A :------? B : It is Brad's ball.
Choose the correct one. A) Where is Brad B) Whose ball is it C) Who is Brad D) What is your name
- Cevap: B
30. Read the dialogue. Sam :------bike is this? Pam : This is my bike. Choose the correct answer to complete the dialogue. A) Whose B) Who C) How D) What
- Cevap: A
31. Look at the picture. A : Who can-----? B : Bili can.
Choose the correct one. A) cook B) jump C) dive D) ride
- Cevap: A
32. Look at the pictures. I can ride a bike,-----I can’t ride a horse.
Choose the correct answer. A) and B) or C) but D) because
- Cevap: C
33. This is Sarah. This is-----teddy bear. Choose the correct answer. A) we B) her C) I D) you
- Cevap: B
34. Look at the pictures. Choose the correct answer. A) Jack can fly a kite, but he can’t take pictures. B) Jack can’t take pictures, but he can fly a kite. C) Jack can take pictures, but he can’t fly a kite. D) Jack can read a book, but he can’t fly a kite.
- Cevap: C
35. Read the dialogue. Sawyer : Is this your toy car, John? John :------.
Choose the correct one. A) Yes, it is my toy car B) Yes, they are my toy cars C) No, it is my doll D) No, it is my kite
- Cevap: A
36. Read the dialogue. Peter :------you play basketball? Sally : No, I-----, but I can play volleyball very well.
Choose the correct one to complete the dialogue. A) can / can B) can / can’t C) can’t / can’t D) can’t / can
- Cevap: B
37. Read the dialogue. Joe : Is this your book? Sena : No, it isn’t. Joe :------? Sena : I think it is Rüya’s book.
Choose the correct one to complete the dialogue. A) Whose book is it B) Who are you C) Is it my book D) How are you
- Cevap: A
38. Put the sentences into the correct order. Make a dialogue. I. It is her microphone. II. Is it your microphone? III. Whose microphone is it, then? IV. No, it isn't.
Choose the correct one. A) III - II - I - IV B) IV - I - III - II C) II - I - II - IV D) II - IV - III - I
- Cevap: D
Look at the chart. Answer the questions 39, 40, 41 according to the chart.
39. Who can play the piano? A) Bella and Jacob B) Jacob and Edward C) Jacob and Rose D) Edward and Rose
- Cevap: C
40. Who can take pictures, but can’t dance? A) Bella B) Jacob C) Rose D) Edward
- Cevap: B
41. Bella and Edward can --- but they can’t --- A) dance / play the piano B) take pictures / cook C) play the piano / cook D) cook / play the piano
- Cevap: A
42. Read the dialogue. Joseph : Is it-----camera? Carol : Yes, it is my camera. I can take pictures.
Choose the correct one. A) my B) your C) his D) her
- Cevap: B
43. Read and put the sentences into the correct order to make a dialogue. I. Its name is Hill Secondary School. II. His name is Mr. Brave. III. This is our school. IV. This is my best friend and my classmate. V. He is our English teacher. VI. Her name is Jane.
Choose the correct one. A) V - II - III - VI - IV - I B) III - I - VI - V - IV - II C) III - I - V - II - IV - VI D) V - II - VI - I - IV - III
- Cevap: C
44. Choose the correct pictures and follow the path. Which door does Melanie go?
Choose the correct one. A) sixteen B) twenty-eight C) thirty-four D) forty-seven
- Cevap: D
45. Read the sentences. -----is------crayon. She can draw and paint pictures.
Choose the correct one. A) These / her B) This / his C) This / her D) These / his
- Cevap: C
46. Read the sentences. Choose the correct one. A) her / play B) his / play C) my / fly D)her/swim
- Cevap: B
47. Match the questions and answers. Find the hidden word. 1 - What can John do? E) Yes, it can. 2- Whose ruler is this? P) It is Ali’s ruler. 3- Can a monkey climb a tree? S) He can row. 4- Are these her blocks? K) She can swim. 5- What can Jessica do? A) Yes, they are.
- Cevap:
48. Read the text and write TRUE, FALSE or N for no information. Hello! My name is Spiderman. I am a super hero. I have a spider costume. I am so strong. I can run fast, and I can jump high. I can climb, and I can save people.
- Cevap:
49. Look at the chart. Write the questions and answer them.
- Cevap:
4. Sınıf İngilizce Çalışma Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 14750. Look at the pictures and answer the questions.
1- Whose ball is this?
- Cevap: It is Sam'sbal It is his ball.
2- Whose kite is this?
- Cevap: It is Emily’s kite. It is her kite.
3- Whose books are these?
- Cevap: They are Sam’s books. They are his books.
4- Whose teddy bear is this?
- Cevap: It is Emily’s teddy bear. It is her teddy bear.
5- Whose blocks are these?
- Cevap: They are Emily’s blocks. They are her blocks.
51. Read the text. Answer the questions.
1- Can Mr. Maske climb?
- Cevap: Yes, he can.
2- Can he play basketball?
- Cevap: No, he can’t.
3- Can he jump?
- Cevap: Yes, he can.
4- Can he ride a bike?
- Cevap: No, he can’t.
5- Can he fly?
- Cevap: Yes, he can.
52. Look at the table and write CAN or CAN’T to complete the sentences.
- Cevap:
53. Look at the pictures and put a tick V* into the correct boxes.
- Cevap:
1- He can drive a car.
2- She can play the piano.
3- It can swim.
4- They can sing songs. 4. Sınıf İngilizce Çalışma Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 149
54. Match the pictures with the words.
- Cevap:
1- climb a tree
2- fly
3- play the guitar
4- sing
5- swim
6- ride a horse
7- dance
8- fly a kite
9- carry 4. Sınıf İngilizce Çalışma Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 150
55. This is Linda. There are activities she can do and she can’t do. Write a paragraph about Linda.
- Cevap: I can dive. I can sing a song. I can take pictures, but I can’t play the violin. I can’t cook. I can’t drive a car. ( Cümle sıraları ve bağlaçlar farklılık gösterebilir.)
58. Complete the sentences using “CAN” or “CAN’T” with the given verbs.
- Cevap:
2- Melis can sing, but Melinda can’t dance.
3- Jack can ride a horse, but he can’t drive a car.
4- Tom can swim, but he can’t catch a ball. 4. Sınıf İngilizce Çalışma Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 153
59. Look at the pictures and answer the questions.
1- What can Mike do?
- Cevap: He can ride a bike.
2- What can Sarah do?
- Cevap: She can skip rope.
3- What can Steve do?
- Cevap: He can play football.
4- What can Lisa do?
- Cevap: She can play the guitar.
5- What can Roy do?
- Cevap: He can climb a tree.
6- What can Jim do?
- Cevap: He can fly a kite.
60. Circle the correct ones.
- Cevap:
1- A : Who is your favourite cartoon character? B : Your / My favourite cartoon character is Spiderman.
2- A : Is David’s car black? B : No, it isn’t. His / Her car is white.
3- A : Are these Susan’s notebooks? B : No, they aren’t. Her / His notebooks are on the table.
4- A : Is your sister’s super hero Mr. X? B : Yes, his / her super hero is Mr. X.
5- A : Is your brother’s house in Italy? B : No, his / her house is in Spain. 4. Sınıf İngilizce Çalışma Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 154
61. Put the words into the correct order and make sentences.
1- can’t / Tom / the piano / play / .
- Cevap: Tom can’t play the piano.
2- your mother / a car / can / drive / ?
- Cevap: Can your mother drive a car?
3- French songs / can / sing / Mary / .
- Cevap: Mary can sing French songs.
4- a tree / can / a snake / climb / ?
- Cevap: Can a snake climb a tree?
5- can / ride a horse / my grandfather / .
- Cevap: My grandfather can ride horse.
6-1 / speak / can / German and French / .
- Cevap: I can speak German and French.
7- penguins / fly / can / ?
- Cevap: Can penguins fly?
8- can’t / walk fast / my grandmother / .
- Cevap: My grandmother can’t walk fast.
9- languages / you / how many / can / speak / ?
- Cevap: How many languages can you speak?
10- Donald / can / cook / pizza / ?
- Cevap: Can Donald cook pizza?
62. Look at the pictures and read the sentences. Match the pictures with the sentences below.
- Cevap: 1- D 2- A 3- C 4- F 5- B 6- E
63. Read the sentences and fiil in the blanks with “THIS” or “THESE”.
- Cevap:
64. Read the dialogue.
- Cevap:
65. Put the words into the correct order and make sentences.
- Cevap:
1- This is Ali’s guitar.
2- These are my blocks.
3- What can Cheeky do?
4- Maria can speak French.
5- This is your computer. 4. Sınıf İngilizce Çalışma Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 158
66. Look at the picture and read the words in the box. Complete the sentences with the words.
1- John can ride a bike
2- Dan can fly a kite
3- Susie can jump
4- Joe and Martin can play football
5- Sarah can slide
67. Look at the table. Do a family survey.
- Cevap: Students’ own answers.
68. Imagine that you have a super hero friend. What can she / he do? If she / he can, put a in the box. If he / she can’t, put
- Cevap: Students’ own answers.
69. Look at the pictures and fill in the blanks with the possessive adjectives ( my, your, his, her, its, our, their ).
- Cevap:
70. Look at the chart.Answer the questions according to the chart.
1- Who can run fast and climb walls?
- Cevap: Spiderman and Superman can run fast and climb walls.
2- Who can swim?
- Cevap: All of them. (Spiderman, Superman, Wonderwoman, Aquaman)
3- Who can’t fly?
- Cevap: Spiderman, Wonderwoman and Aquaman can’t fly.
4- Who can speak all languages?
- Cevap: Wonderwoman can speak all languages.
5- What can Spiderman and Superman do?
- Cevap: They can climb walls, swim and run fast.
6- What can’t Wonderwoman do?
- Cevap: She can’t climb walls and fly.
7- What can Aquaman do?
- Cevap: He can swim.
8- What can’t Superman do?
- Cevap: He can’t speak all languages.
71. Answer the questions and do the puzzle.
- Cevap:
Across 2- A cheetah can run fast. 4- I can speak English. 6- My sister can read a book. 8- A monkey can climb a tree. 9- She can ride a bike.
Down 1- A rabbit can jump 3- My mother can take pictures 4- A fish can swim 5- A bird can fly 7- My father can drive a car.
72. Order the words and make correct sentences.
1- character / my / swim / can / cartoon /.
- Cevap: My cartoon character can swim.
2- photos / can’t / little / your / brothers / take /.
- Cevap: Your little brothers can’t take photos.
3- can / super hero / fast / run / your / ?
- Cevap: Can your super hero run fast?
4- sister / I / can / we / bikes / have / my / and / and / ride / bikes / our /.
- Cevap: My sister and I ( I and my sister) have bikes and we can ride our bikes.
5- can / super hero / drive / his / a car / ?
- Cevap: Can his super hero drive a car?
73. Look at the pictures and make correct sentences.
- Cevap:
74. Match the words to complete the sentences.
- Cevap: 1- d 2- a 3- b 4- c 5- e
75. Look at the table. Answer the questions.
1- Can Aisha do puzzles?
- Cevap: Yes, she (Aisha) can.
2- Can Froggy speak English?
- Cevap: No, it (Froggy) can’t.
3- Can Bobby play the piano?
- Cevap: No, it ( Bobby) can’t.
4- Can Aisha speak English?
- Cevap: Yes, she (Aisha) can.
5- Can Froggy play the piano?
- Cevap: Yes, it (Froggy) can.
76. Match the questions with the answers.
- Cevap: 1- c 2- d 3- e 4- b 5- f 6- a 7- g
77. Look at the table. Write TRUE or FALSE.
- Cevap:
78. Read the text. Fiil in the blanks with the correct words in the box.
- Cevap:
79. Find the words in the puzzle and fiil in the blanks.
- Cevap:
80. Put the words into the correct order and make sentences.
1- books / I / read / these / can / are / my / . / .
- Cevap: These are my books. I can read.
2- is / play / I / racket / my / can / tennis / this / . / .
- Cevap: This is my racket. I can play tennis.
3- these / draw / Suna’s / can / are / pictures / crayons / she / . / .
- Cevap: These are Suna’s crayons. She can draw pictures.
4- kite / fly / is / my / he / can / this / brother’s / his / kite / . / .
- Cevap: This is my brother’s kite. He can fly his kite.
5- my / run / super hero / he / fast / this / can / is / . / .
- Cevap: This is my super hero. He can run fast.
6- camera / can / is / I / this / pictures / my / take / . / .
- Cevap: This is my camera. I can take pictures.
81. Look at the pictures and answer the questions.
- Cevap:
a) This (it) is Doruk’s pencil.
b) This (it) is Mehmet’s ruler.
c) These (they) are Mehmet’s scissors.
d) This (it) is Doruk’s sharpener.
e) These (they) are Mehmet’s crayons.
f) This (it) is Doruk’s rubber.
g) This (it) is Doruk’s notebook.
h) This (it) is Mehmet’s glue. 4. Sınıf İngilizce Çalışma Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 167
82. Look at the pictures and write questions.
- Cevap:
2- Can he catch the ball?
3- Can they climb the trees?
4- Can he ride a bike?
5- Can it fly? 6- Can they run (fast)?
83. Read the text and answer the questions. Hello! I’m Dogy. I have four good friends. They are Wilma, Daphne, Selim and Fred. We are cartoon characters. Daphne can swim and dive. Wilma can take good pictures. Selim can climb the trees and row. Fred can drive a car and ride a motorbike. And I can run fast and jump high.
1- How many characters are there in the paragraph?
- Cevap: There are 5 characters.
2- Who can climb the trees?
- Cevap: Selim can climb the trees.
3- Can Fred drive a car?
- Cevap: Yes, he can.
4- Who can run fast and jump high?
- Cevap: Dogy can run fast and jump high.
5- Can Selim row?
- Cevap: Yes, he (Selim) can.
84. Fill in the blanks with the possessive adjectives ( my / your / his / her / their / our ) and the activities.
- Cevap:
85. Look at the pictures and do the puzzle.
- Cevap:
4. Sınıf İngilizce Çalışma Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 17086. Fiil in the blanks using ''my, your, his, her, our, their''.
- Cevap: a) My b) Her c) Their d) Our e) His f) Your
87. Read the sentences and choose the correct ones.
- Cevap: a) my b) her c) our d) his e) your f) their g) my h) his i) our
88. Match the questions with the correct answers.
- Cevap: 1- d 2- b 3- e 4- c 5- a
89. Look at the pictures. Write the names of the animals to complete the sentences. Which animal am I?
- Cevap:
1- I can swim and climb a tree, but I can’t walk. I’m a/an snake
2- I can talk, but I can’t swim. I’m a/an parrot
3- I can fly, but I can’t talk. I’m a/an bird
4- I can jump and climb a tree, but I can’t dive. I’m a/an monkey
5- I can run fast, but I can’t fly or talk. I’m a/an horse
6- I can swim, but I can’t walk. I’m a/an fish 4. Sınıf İngilizce Çalışma Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 172
90. A) Find the free time activities in the puzzle. B) Write the extra letters in order and find the secret code.
- Cevap:

91. Look at the chart. Make correct sentences.
- Cevap:
2- Flora and Jake can’t fly.
3- Jake can jump high, but Flora can’t.
4- Jake can draw pictures, but Flora can’t.
5- Flora and Jake can cook. 4. Sınıf İngilizce Çalışma Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 173
92. Look at the table. Write TRUE or FALSE.
- Cevap:
93. Look at the pictures.
- Cevap: 2- Sally’s racket. 3- Whose 4- Whose 5- It is John’s camera. 6- Melissa’s crayons 7- It is John’s kite. 8- Whose
94. Look at the pictures. Fill in the blanks with possessive adjectives ( my, your, his, her, its, our, their ).
- Cevap:
95. Let’s make our super hero! Draw her a suit and complete her speech!
- Cevap: Students’ own answers.
96. Read the text and answer the questions. Hello! I am Mr. Helper. I have superpowers! I can hear and see everything very well. I can run very fast, but I can’t fly. I am very strong. I always help people.
- Cevap:
1- Is he a super hero?
- Cevap: Yes, he is.
2- What can he do?
- Cevap: He can hear and see everything very well. He can run very fast.
3- Can he fly?
- Cevap: No, he can’t.
4- What does he do?
- Cevap: He (always) helps people.
5- What is his name?
- Cevap: His name is Mr. Helper./ He is Mr. Helper.
97. Look at the pictures and answer the questions. Use “my / his / her”.
- Cevap:
3- No, it is his bicycle.
4- Yes, it is my kite.
5- No, it is her doll.
6- Yes, it is my schoolbag.
7- No, it is his ball.
8- No, it is her teddy bear. 4. Sınıf İngilizce Çalışma Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 178
98. Do the crossword puzzle.
- Cevap:

99. Read and circle the correct option.
- Cevap:
1- He can ride a bike, and / but he can’t cook.
2- She can take pictures, and / but she can’t fly.
3- I can’t drive a car, and / but I can’t ride a horse.
4- I can play the piano, and / but I can’t play the drum.
5- He can climb, and / but he can jump high.
6- She can do puzzles, and / but she can read a book.
7- She can’t play football, and / but she can dance. 4. Sınıf İngilizce Çalışma Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 179
100. Read the text. My name is Jane. I am eleven years old. I have a big family. My aunt is Kate. She can speak English and cook. My uncle is Mike. He can drive a car and play football. My brother is Andy. He can play the guitar and do puzzles. My dog is Cute. It can jump and run fast. I love my family.
Write TRUE, FALSE or N for no information.
- Cevap:
101. Look at the charts. Write what Haley and Sandy can and can’t do.
- Cevap:
Haley : 2- She can’t ride a bike. 3- She can’t climb a tree. 4- She can play chess.
Sandy: 1- Sandy can’t sing songs. 2- She can jump. 3- She can ride a horse. 4- She can’t do puzzles. 4. Sınıf İngilizce Çalışma Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 180
104. Look at the table. Answer the questions.
- Cevap:
104. Look at the table. Answer the questions.
- Cevap:
4. Sınıf Çalışma Kitabı İngilizce 3. Ünite Cevapları Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok