Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
sınıf 1 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 2 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 3 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 4 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 5 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 6 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 7 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 8 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 9 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 10 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 11 Ders Kitapları ve Cevapları
sınıf 12 Ders Kitapları ve Cevapları
Youtube Kanalı
4. Sınıf İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi Meb Yayınları

4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 54

Google Play Uygulama

“4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 54 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 54

ADALET VE EŞİTLİK

Hazırlık Çalışması

Soru: Aşağıdaki metni okuyarak soruları cevaplayınız.

ÜÇ KARDEŞ

Üç kardeş, babalarından kendilerini lunaparka götürmesini istemiş. Babaları “Tabii ki gideriz çocuklar ama şu ar çok işim var. Şu ağaçtaki elmaları toplamam gerekiyor. Elma toplama işim bitince hazırlanıp gideriz.” demiş.

Çocuklar çok sevinmiş. Bir an önce lunaparka gitmek istiyorlarmış. Bu yüzden babalarına yardım etmeye karar vermişler. Kardeşlerden en büyüğü aynı boy üç tane sepet getirmiş ve hepimiz birer sepet elma toplayacağız, demiş.

Heyecanla işe koyulmuşlar. Elmalar bittiğinde büyük kardeşin sepeti tamamen dolmuş, ortanca kardeşin sepetinde biraz boşluk kalmış, küçük kardeşin sepetindeki elmalar ise yarıya kadar bile değilmiş.

Kardeşlerden büyüğü itiraz etmiş. Kardeşlerine “Hepinizden çok çalıştım. Benim sayemde lunaparka gideceksiniz. Ben büyüğüm diye tüm işi benim üzerime yüklediniz. Haksızlık bu!” diyerek kardeşlerine kızmış.

Küçük kardeş, bu duruma çok üzülmüş: “Ben de çok çalıştım ama elimden bu kadarı geldi. Sizlerle aynı zamanda toplamaya başladım. Ne yazık ki sizin kadar elma toplayamadım.” demiş.

  • Cevap:

Soru: 1) Üç kardeşin aynı boy sepetleri almaları eşit bir paylaşım olmuş mudur? Neden? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap: Aynı boy sepetleri almaları eşit bir paylaşım olmamıştır. Çünkü kardeşlerin yaşları, boyları ve güçleri farklı olduğu için herkesin ihtiyacına göre sepet verilmeliydi.

Soru: 2) Kardeşlerden büyük olanı diğerlerine karşı adil davranmış mıdır? Neden? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap: Büyük kardeş adil davranmamıştır. Çünkü kardeşlerinin farklılıklarını ve kapasitelerini düşünmeden onlara kızmıştır.

Soru: 3) Kardeşler arasında adaletin sağlanması için nasıl bir paylaşım yapılmalıdır? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap: Kardeşler arasında adalet olması için herkesin gücüne, yaşına ve yeteneğine uygun büyüklükte sepet verilerek paylaşım yapılmalıdır. Böylece herkes eşit şartlarda katkı sağlayabilir.

4. Sınıf Meb Yayınları İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Sayfa 54 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
confused
0
sad
0
unlike
1
love
1
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!