4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 70
“4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 70 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 70
UZLAŞI YOLLARIMIZ
Hazırlık Çalışması
Soru: Aşağıdaki metni okuyarak soruları cevaplayınız.
KARAGÖZ İLE HACİVAT
HACİVAT: Hoş geldin Karagöz’üm, iki gözüm.
KARAGÖZ: Hoş bulduk, kel kafalı kara üzüm.
HACİVAT: Nerelerdeydin kaç gündür?
KARAGÖZ: Geldim işte gümbür gümbür! Gel de yâr beni güldür, bizim kasabı arıyorum kaç gündür.
HACİVAT: Ziyafet mi vereceksin Karagöz’üm? Ne yapacaksın kasabı? KARAGÖZ: Ne ziyareti, ne hesabı Hacı Cav Cav! Kasap diyorum, kasap! HACİVAT: Beni yine yanlış anladın Karagöz’üm. Ne yapacaksın kasabı diyorum? KARAGÖZ: Sorma Hacı Cav Cav! Aramızdaki hesabı görelim, demiş bizim kasap. Bir görsem soracağım ona, benimle alıp veremediği ne hesabı varmış?
HACİVAT: Geçen gün köftelik kıyma almıştın da parasını vermemiştin ya! Adamcağız seni köfteliklerin parasını almak için arıyordur.
KARAGÖZ: Demek arkamdan bir de köftehor demiş.
HACİVAT: Bak, yine yanlış anladın. Bunlar insanları dikkatli dinlemediğin için oluyor. Adamcağız kıymanın hesabını kapatmak istemiş. Yoksa seninle ne hesabı olacak?
KARAGÖZ: Öyle desene. Kıymayalım o zaman birbirimize. Gelsin, el sıkışalım birlikte.
HACİVAT: Hah şöyle Karagöz’üm! Birbirimizi dikkatli dinlersek, kendimizi karşımızdakinin yerine koyarsak daha doğru bir iletişim kurmuş oluruz. Yanlış anlaşılmaları önleyebilir ve orta yolu bularak uzlaşabiliriz.
- Cevap:
Soru: 1) Karagöz’ün insanlarla anlaşmazlık yaşamasının sebebi nedir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
- Cevap: Karagöz’ün anlaşmazlık yaşamasının sebebi insanları dikkatli dinlememesi ve yanlış anlamasıdır.
Soru: 2) Anlaşmazlıkları çözmek için kullanılabilecek uzlaşı yolları sizce nelerdir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
- Cevap: Anlaşmazlıkları çözmek için öncelikle sakin davranmalıyız. Karşımızdaki kişiyi dikkatlice dinlemeli ve empati kurmalıyız. Daha sonra açık ve anlaşılır bir şekilde konuşarak birlikte ortak çözüm bulabiliriz.
4. Sınıf Meb Yayınları İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Sayfa 70 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.























