Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 4. Sınıf İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi Meb Yayınları / 4. Sınıf Meb Yayınları İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi Farklılıklara Saygı Cevapları
İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Kitabı Cevapları

4. Sınıf Meb Yayınları İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi Farklılıklara Saygı Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


4. Sınıf Meb Yayınları İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Farklılıklara Saygı Cevapları

4. Sınıf  İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Meb Yayınları 3. Ünite Adalet ve Eşitlik Sayfa 46, 47 Farklılıklara Saygı Konusu Etkinlik Soruları ve Cevapları  

4. Sınıf Meb Yayınları İlkokul İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Sayfa 46 Cevabı

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Aşağıdaki anketi doldurunuz.

  • Cevap:

En sevdiğiniz renk:  Yeşil
En sevdiğiniz yemek: Dolma
En sevdiğiniz oyun: SEK SEK
En sevdiğiniz film: Buz Devri
En sevdiğiniz şarkı: Bangır Bangır
En sevdiğiniz kitap: Alice Harikalar Diyarında

2. Sizce sınıf arkadaşlarınız yukarıdaki ankete aynı şeyleri yazmış olabilir mi? Sebeplerini açıklayınız.

  • Cevap: Bence yazmış olan çıkar. Çünkü benzer zevklere sahibiz. Benzer ilgilerimiz var.

3. Bütün insanların ilgileri, düşünceleri ve zevkleri aynı özelliklere sahip olsaydı ne olurdu? Tartışınız.

  • Cevap: O zaman kimsenin diğerinden bir farkı kalmazdı. Herkes aynı tipte ve karakterde olurdu. Bu da çok iyi bir şey değildir. Herkes özel ve farklıdır.

ETKİNLİK

Aşağıdaki resmi inceleyerek ilgili soruları cevaplayınız.

1. Gölde kendi yansımasını ilk kez gören ördek neden şaşkınlık yaşamıştır?

  • Cevap: Çünkü kardeşlerine benzememektedir. Kardeşleri sarı kendisi kahverengidir. Kendisindeki farklılıktan dolayı kendisinde bir sorun olduğunu düşünebilir. Oysa sadece rengi farklıdır. Yoksa aynıdır.

2. Üçüncü sıradaki yavru ördeğin farklı özelliklere sahip olması diğer ördeklerle beraber yüzmesine engel olmuş mudur? Neden?

  • Cevap: Hayır olmaz. Çünkü sadece rengi farklıdır. Yoksa o da diğerleri kadar değerli diğerleri gibidir.

3. Farklılıklarımız birlikte yaşamamızı, arkadaşlık kurmamızı engeller mi? Açıklayınız.

  • Cevap:Hayır engellemez. Herkesin kendine göre davranış şekilleri karakteri ve de özellikleri vardır. Bu çok normal bir şeydir.

4. Sınıf Meb Yayınları İlkokul İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Sayfa 47 Cevabı

DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

1. İnsanların birbirinden farklı olan özelliklerine örnekler veriniz.

  • Cevap: Sevdikleri hobiler
  • İzledikleri filmler
  • Boyları
  • DUYGU VE DÜŞÜNCELERİ
  • sevdikleri ve nefret ettikleri farklıdır.

2. İnsanlar arasındaki bireysel farklılıklara saygı duyulmaması hâlinde bundan toplum nasıl etkilenir? Düşüncelerinizi yazınız.

  • Cevap: Toplum içinde kavga olur. Herkes birbiriyle kavga eder hale gelir. Bu da toplumun bozulmasına huzursuzluğa yol açar.
2
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir