Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 4. Sınıf İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi Meb Yayınları / 4. Sınıf Meb Yayınları İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi Hak ve Özgürlüklere Saygı Cevapları
İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Kitabı Cevapları

4. Sınıf Meb Yayınları İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi Hak ve Özgürlüklere Saygı Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


4. Sınıf Meb Yayınları İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Hak ve Özgürlüklere Saygı Cevapları

4. Sınıf  İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Meb Yayınları 2. Ünite Hak, Özgürlük ve Sorumluluk Sayfa 36, 37 Hak ve Özgürlüklere Saygı Konusu Etkinlik Soruları ve Cevapları  

4. Sınıf Meb Yayınları İlkokul İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Sayfa 36 Cevabı

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Bu resimdeki hatalı davranış nedir?

  • Cevap: Öğrencilerin okul kantininden bir şey alırken sıraya girmemeleridir. Bu durum da ortaya bir karmaşanın çıkmasına neden olmaktadır.

2. Resimde hangi öğrenciler başkalarının haklarına saygı göstermiyor? Bu öğrencilerin davranışları hakkında ne düşünüyorsunuz?

  • Cevap: En arkada sıranın gerisindekiler öndekilerin haklarına saygı göstermemekteler. Sıraya girmek yerine sonradan gelmiş oldukları halde hemen bir şeyler almak istiyorlar.

4. Sınıf Meb Yayınları İlkokul İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi Ders Kitabı Sayfa 37 Cevabı

ETKİNLİK

Bir arkadaşınız tarafından günlüğünüzün izinsiz okunduğunu fark ettiniz. Ne hissedersiniz?

  • Cevap: Önce kızarım. Sonra da nedenini öğrenirim. Bunu yapan arkadaşa byle bir şey yapmanın yanlışlığını anlatırım.

Böyle bir durumda hangi hakkınız ihlâl edilmiş olur? Açıklayınız.

  • Cevap: Özel hayatın gizliliğinin korunması hakkım ihlal edilmiş olur.

Siz böyle bir davranışta bulundunuz mu?

  • Cevap: Asla böyle bir davranışta bulunmam. Ben saygılıyımdır.

1. Sınıfta size yapılmasından rahatsızlık duyduğunuz bir davranışı belirleyiniz.

  • Cevap: Bana yapılmasından rahatsızlık duyduğum davranış olarak bazı benden iri olanların bazı konularda beni üzmeleridir. Mesela botu benden uzun olan ya da sınıf içinde benden güçlü olan çocuklar bazen benim haklarımı çiğniyorlar. Ama ben asla bunları karşılıksız bırakmadan hakkımı savunuyorum.

2. Bu davranışları yazı tahtasına yazınız (ortak olan davranışları bir kez yazınız).

  • Cevap: Kantinde sıramı almaları
  • Kulüp seçimlerinde benden önce davranmaları

3. Bu davranışları nasıl ortadan kaldırılabileceğinizi tartışınız.

  • Cevap: Onları uyararak
  • Kendi haklarımıza sahip çıkmayı öğrenerek

4. Belirlediğiniz çözüm önerilerini “BİRBİRİMİZE SAYGILIYIZ” başlığı altında yazarak sınıf panosuna asınız.

  • Cevap: Asınız.

DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

“Hak ve özgürlüklerimizi sınırlayan tek şey başka insanların hak ve özgürlükleridir.” sözünü açıklayınız.

  • Cevap: İnsan kendisine yapılmasına istemediği bir şeyi başkalarına yapmamalarıdır. Bazen kendi çıkarımız uğruna başkalarının hakkını yeme durumumuz olursa bunu hemen ortadan kaldırmalıyız.

SONRAKİ KONUYA HAZIRLIK

Cumhuriyet nedir? Araştırınız.

  • Cevap: Halkın kendi kendini yönetmesine Cumhuriyet denir.
8
like
20
love
4
haha
1
wow
1
sad
2
angry


Sponsorlu Bağlantılar

8 Yorumlar

  1. çok güzel bir uygulama tavsiye ederim

  2. Cumhuriyet ne demek arkadaşlar

  3. Bu kitap güzel mi ozan şöyle çabuk ???

  4. Ozan ne tür kitaplar okuyorsun Başkale

  5. Neler oluyor Sun kız ozannnnnn

  6. Ne yapıyorsun ozan doğulu zeybek oynadı Malatya’da festival rüzgarı esiyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir