Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 4. Sınıf Trafik Güvenliği Meb Yayınları / 4. Sınıf Meb Yayınları Trafik Güvenliği Trafikte Güvenlik Yapalım Öğrenelim Cevapları

4. Sınıf Meb Yayınları Trafik Güvenliği Trafikte Güvenlik Yapalım Öğrenelim Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


4. Sınıf Meb Yayınları Trafik Güvenliği Trafikte Güvenlik Yapalım Öğrenelim Cevapları

4. Sınıf  Trafik Güvenliği Ders Kitabı Meb Yayınları 1. Ünite Trafikte Güvenlik Sayfa 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 Yapalım Öğrenelim Soruları ve Cevapları  

4. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 55 Cevabı

A – Aşağıdaki kavramlar ile resimleri eşleştiriniz.

4. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 56 Cevabı

B – Aşağıdaki ifadelerden doğru olanın başına “D”, yanlış olanın başına “Y” yazınız.

(D) Şoför, kaptan, makinist, vatman ve pilot ulaşım hizmeti verir.
(Y) Sağlık Bakanlığı’nın trafikle ilgili görevi yoktur.
(D) Toplu taşıma araçlarında ayakta durmakta zorlananlara oturmaları için yer verilmelidir.
(Y) Aynı kapıdan yolcu inişi ve binişi yapılan toplu taşıma araçlarında öncelik binen yolculardadır.
(D) Dikkatsizlik trafik kazası sebeplerindendir.
(D) Emniyet kemeri kullanmak trafik kazalarını önler.
(D) Alkol etkisindeyken trafiğe çıkmak, trafik kazası sebeplerindedir.
(D) Küçük çocuklar, yaşlarına ve ağırlıklarına uygun çocuk güvenlik koltuğunda seyahat etmelidir.
(D) Üzeri açık taşıtlarda ve yük üzerinde yolculuk yapmak tehlikeli ve yasaktır.
(Y) Trafikte saygılı ve sabırlı olmak zorunda değiliz.
(D) Taşıtlar duruyor olsa bile tutunmak ve asılmak tehlikelidir.
(D) Trafik kurallarına uymalı, uymayanları uyarmalıyız.
(Y) Trafikte yolcuların uyması gereken kurallar yoktur.
(D) Sorumluluk bilinci trafik kazalarını önler.
(Y) Trafik kurallarına uymayanları sert bir şekilde uyarmalıyız.
(Y) Trafik kazalarından sadece trafik kurallarına uymayanlar etkilenir.
(D) Trafik kazaları ülke ekonomisine zarar verir.
(D) Trafik kazalarının önlenmesinde herkesin sorumluluğu vardır.

4. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 57 Cevabı

C – Aşağıdaki cümlelerde noktalı yerlere tabloda verilmiş olan sözcük ya da sözcük gruplarından doğru olanı yazınız.

trafik polisinin – öncelik – yoğunluğunun – trafikle – duraklar – ön – uyulmaması – toplumu – sorumluluğu – trafik eğitimiyle – ekonomisine – iklim koşulları

Karayolları Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü …..trafikle.…………. ilgili kurumlardandır.
Trafik akışını ve düzenini sağlamak ……..trafik polisinin.. görevlerindendir.
Toplu taşıma araçlarının tercih edilmesi trafik ….yoğunluğunun..…….. azalmasına katkı sağlar.
Belediye otobüslerinin … ön .…. kapısından binilip arka kapısından inilmelidir.
Dolmuş gibi aynı kapısından binilip inilen toplu taşıma araçlarında inen yolcuya .öncelik. verilmelidir.
Toplu taşıma araçlarını kirletip yıpratmak ülke .. ekonomisine.... de zarar verir.
Toplu taşıma araçlarına ..duraklar.. dışında binmek ve inmek için talepte bulunmamalıyız.
Trafik kurallarına ….uyulmaması , yorgun, uykusuz ve dikkatsiz trafiğe çıkılması trafik kazası sebeplerindendir.
Görüş mesafesini olumsuz etkileyen iklim koşulları trafik kazalarına neden olabilir.
Sürücü kurslarının denetlenmesi Millî Eğitim Bakanlığının trafik eğitimiyle ilgili görevleri arasında yer alır.
Trafik kazalarının sebep olduğu sosyal ve ekonomik sorunlar kişiyi ve .toplumu .. etkiler.
Trafik kurallarının etkin bir şekilde uyulmasında görevli kurumların yanı sıra bireylerin de sorumluluğu  vardır.

4. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 58 Cevabı

D – Aşağıdaki sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.

1. Aşağıdaki kurumlardan hangisinin trafikle ilgili görevi yoktur?
a) Emniyet Genel Müdürlüğü
b) Karayolları Genel Müdürlüğü
c) Kültür ve Turizm Bakanlığı

  • Cevap: C

2. Trafik akışının düzenleyerek trafik güvenliğinin sağlanması hangi meslek grubunun görevidir?
a) Vatman
b) Makinist
c) Trafik polisi

  • Cevap: C

3. Ulaşım süresi kısa olduğu için tercih edilen ulaşım türü hangisidir?
a) Deniz yolu ulaşımı
b) Hava yolu ulaşımı
c) Kara yolu ulaşımı

  • Cevap: B

4. Hangisi trafik kazaları nedeniyle oluşan sorunlardan değildir?
a) Çevre kirliliği
b) Ekonomik kayıplar
c) Kara yollarının iyileştirilmesi

  • Cevap: C

5. Toplu taşıma araçlarının kirletilip yıpratılmasının sonuçları hangi seçenekte verilmiştir?
l- Toplu taşıma araçlarının kullanım ömrünü kısaltır.
ll- Bakım ve onarım maliyetlerini arttırır.
lll- Ülke ekonomisinin gelişmesine katkı sağlar.
a) Yalnız l
b) l ve ll
c) l, ll ve lll

  • Cevap: C

6. Aşağıdakilerden hangisi trafik kazalarının sebeplerinden değildir?
a) Trafik kurallarına uymak.
b) Uykusuz ve yorgun trafiğe çıkmak.
c) Alkol etkisinde iken trafiğe çıkmak.

  • Cevap: A

4. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 59 Cevabı

7. Emniyet kemeri ile ilgili yapılan açıklamalardan hangisi doğrudur?
a) Emniyet kemeri kullanmak trafik kazalarını önler.
b) Yolcular emniyet kemeri takmak zorunda değildir.
c) Emniyet kemeri kullanmak trafik kazası esnasında sürücü ve yolcuların araç içerisinde savrulmasını engeller.

  • Cevap: A

8. Hangisi yolcuların uyması gereken kurallardan değildir?
a) Taşıt sürücüsünün rahat etmesini sağlamak.
b) Çocuk güvenlik koltuğu kullanmak.
c) Taşıttan dışarıya sarkmamak.

  • Cevap: A

9. Trafik kazalarının etkileri hangi seçenekte doğru verilmiştir?
l- Can ve mal kaybına sebep olur.
ll- Ekonomik ve sosyal sorunlara sebep olur.
lll- Çevre kirliliğine sebep olur.
a) l ve ll
b) ll ve lll
c) l, ll ve lll

  • Cevap: C

10. Trafik kazasına sebep olan en önemli unsur hangi seçenekte verilmiştir?
a) Olumsuz hava koşulları
b) Trafik kurallarına uyulmaması
c) Yol ve taşıt kusurları

  • Cevap: B

4. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 60 Cevabı

E – Aşağıdaki soruların cevaplarını altlarına yazınız.

1.Trafikle ilgili meslekler nelerdir?

  • Cevap: Trafik polisi, şöfor, tamirci, ulaştırma bakanlığı personeli, taksiciler

2. Neden toplu taşıma araçlarını kullanmalıyız? Açıklayınız.

  • Cevap: Çünkü bu şekilde hem trafik yoğunluğunu azaltırız, hem de ülke ekonomisi tasarruf etmiş olur. Bunun yanında trafik kazalarının sayısı da düşer.

3. Toplu taşıma araçlarında hareketi kısıtlı özel bireylere (engellilere), hamile, yaşlı ve yanında küçük çocuk olanlara nasıl davranılmalıdır?

  • Cevap: Onlara ayrılan yerlere oturmamalıyız. Onları görünce onlara yer vermeliyiz.

4. Trafik kazalarının sebeplerini ve önlenmesi için alınması gereken önlemleri açıklayınız.

  • Cevap:
  • Halkımız bilinçlendirilmeli
  • Trafik ile ilgili kısa filmler çekilmelidir.
  • Trafik kurallarına uyulmalıdır.
  • Emniyet kemeri takılmalıdır
  • Hız yapılmamalıdır.

5. Emniyet kemeri ve çocuk güvenlik koltuğu kullanmanın önemini yazınız.

  • Cevap: Bu şekilde herhangi bir trafik kazası sırasında hem sürücünün hem de yolcuların hayat güvenliği sağlanmış olur. Yine kaza sırasında çocukların yaralanması önlenmiş olur.

6. Üzeri açık taşıtlarda ve yük üzerinde yolculuk yapmanın sakıncalarını açıklayınız.

  • Cevap: Diğer taşıtlardan fırlayacak malzemenin çarpma ihtimali yüksektir. Bir de araçtan düşme durumu söz konusu olursa ciddi yaralanmalar hatta ölümler bile olabilir.

7. Trafikte saygılı, sabırlı ve sorumlu davranmanın önemini açıklayınız.

  • Cevap: Bu şekilde davranıldığında doğru iletişim yolu kullanılmış olacağından her türlü sorun da çözüme kavuşacaktır. Bu şekilde kazalar da kavgalar da azalır.

8. Trafik kurallarına uyulmaması hayatımızı nasıl etkiler?

  • Cevap: Can güvenliğimiz azalır. Kazalar artar. Ülke ekonomisi zarara girer. İnsanlar büyük acılar çeker.

4. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 61 Cevabı

F – Aşağıdaki şemayı inceleyerek trafik güvenliğinin sağlanmasına katkı sağlayan unsurlardan birinin resmini yapınız.

  • Cevap:

0
like
1
love
1
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

8 Yorumlar

  1. o en sondaki resim çok güzel aynısını bende çizdim

  2. o kağıdamı çizilecekti

  3. Çok güzel kitabım kayboldu buradan baktım

  4. Şerife Özdemir

    Teşekkürler ??

  5. çok güzel kim yaptıysa

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir