Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 4. Sınıf Trafik Güvenliği Meb Yayınları / 4. Sınıf Meb Yayınları Trafik Güvenliği Trafikte İlk Yardım Yapalım Öğrenelim Cevapları

4. Sınıf Meb Yayınları Trafik Güvenliği Trafikte İlk Yardım Yapalım Öğrenelim Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


4. Sınıf Meb Yayınları Trafik Güvenliği Can Güvenliğimiz Cevapları

4. Sınıf  Trafik Güvenliği Ders Kitabı Meb Yayınları 2. Ünite Trafikte İlk Yardım Sayfa 72, 73, 74, 75 Can Güvenliğimiz Konusu Etkinlik Soruları ve Cevapları  

4. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 72 Cevabı

A – Aşağıdaki malzemelerden ilk yardım çantasında bulunması zorunlu olanları ok işareti ile ilk yardım çantasına taşıyınız.

  • Cevap: İlk yardım çantasında bulunması gereken malzemeler tik işaretiyle gösterilmiştir.

4. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 73 Cevabı

B – Aşağıdaki ifadelerden doğru olanın başına “D”, yanlış olanın başına “Y” yazınız.

  • Cevap:

1 (.D.) Motorlu taşıtlarda ilk yardım çantası bulundurulması zorunludur.
2 (.Y..) İlk yardım çantasında çengelli iğne bulundurulması zorunlu değildir.
3 (.D..) Mümkünse tıbbi eldiven takılmadan yaralıya müdahale edilmemelidir.
4 (.D..) Yaralıya yardım etmeyen kişiye Türk Ceza Kanunu’na göre cezai işlem yapılır.
5 (.D..) 112 Acil Yardım Merkezi’ni arayan kişi kendi adını ve adresini söylemek zorundadır.
6 (.D..) İlk yardım bir tıbbi uygulamadır.
7 (.D..) İlk yardımcı sakin ve soğukkanlı olmalı.
8 (.Y..) İlk yardım hastanelerin acil servislerinde yapılır.
9 (.D..) Hafif yaralanmalarda yaralanan bölgeyi su ve sabun kullanarak yıkayabiliriz.
10 (.Y..) Hafif yaralanmalarda 112 Acil Yardım Merkezi aranarak yardım istenmelidir.

C – Aşağıdaki cümlelerde noktalı yerlere tabloda verilmiş olan sözcük ya da sözcük gruplarından doğru olanı yazınız.

çantasında – yaralanmalarda – ilk yardım – olay yeri-112

  • Cevap:

1) İlkyardım ..çantasında bulunan malzemelerin nasıl kullanıldığını öğrenmeliyiz.
2) Bir trafik kazasına tanık olan kişi 112 Acil Yardım Merkezi’ni arayarak yardım istemelidir.
3) 112 Acil Yardım Merkezi’ni arayan kişi kendisini tanıtarak ...olay yeri hakkında doğru bilgi vermek zorundadır.
4) Hasta ve yaralıya ilk yardım  eğitimi almış kişilerin dışında kimse müdahale etmemeli.
5) Sıyrık, bere, çürük, ezik vb. hafif yaralanmalarda. basit ilk yardım müdahalelerini kendimiz de yapabiliriz.

4. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 74 Cevabı

D – Aşağıdaki sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.

1. Hangisi motorlu taşıtlarda bulundurulması zorunlu olan ilk yardım çantasında bulunmaz?
a) Çengelli iğne
b) Tıbbi eldiven
c) Tırnak makası

  • Cevap: C

2. Bir trafik kazasına tanık olan kişi ne yapmalıdır?
a) 112 Acil Yardım Merkezi’ni arayarak trafik kazası hakkında bilgi vermeli.
b) Hemen yaralılara müdahale etmeli.
c) Antiseptik solüsyon ile yaralanmış bölgeyi temizlemeli.

  • Cevap: A

3. Aşağıdaki meslek gruplarından hangisi ilk yardım yapamaz?
a) Doktor
b) Hemşire
c) Polis

  • Cevap: C

4. Hafif yaralanmalarda hangisi kullanılır?
a) Alüminyum yanık örtüsü
b) Yara bandı
c) Üçgen sargı bezi

  • Cevap: B

5. Verilen seçeneklerden hangisi yanlıştır?
a) İtfaiye çağırmak için 110 aranmalıdır.
b) Jandarmadan yardım istemek için 156 aranmalıdır.
c) Polis çağırmak için 111 aranmalıdır.

  • Cevap: C

E – Aşağıdaki soruların cevaplarını altlarına yazınız.

1. İlk yardım çantasında bulunan malzemeleri ve nerelerde kullanıldığını yazınız.

  • Cevap: Büyük sargı bezi (2 adet)
    Esmark bandajı (1 adet)
    Hidrofil gaz steril (1 kutu)
    Turnike (1 adet)
    Üçgen sargı bezi (3 adet)
    Yara bandı (10 adet)
    Antiseptik solüsyon (1 adet)
    Alüminyum yanık örtüsü (1 adet)
    Plaster (1 adet)
    Tıbbi eldiven (2 çift)
    Çengelli iğne (10 adet)
    El feneri (1 adet)
    Küçük makas

2. Trafikte ilk yardım gereken durumlarda kimlerden yardım istenir?

  • Cevap: 112 İLK YARDIM ACİLDEN, polisten, jandarmadan, hastanelerden….

3. Yanlış yapılan ilk yardım uygulamaları nelere sebep olabilir?

  • Cevap: Hasta veya yaralının daha çok zarar görmesine sakat kalmasına hatta ne yazık ki kimi durumlarda ölmesine bile neden olabilir.

4. Hafif yaralara nasıl müdahale edilir?

  • Cevap: Genellikle hemen suyla ve sabunlu yıkanmalıdır. Ardından peçete ya da temiz bir bezle silinmelidir. Sonra da kurulanmalıdır. Temiz tutulmalıdır.

4. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 75 Cevabı

F- Aşağıdaki şemayı inceleyerek ilk yardımın önemini anlatan bir afiş hazırlayınız.

  • Cevap: Bu afişi sizler yapmalısınız.
0
like
1
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

2 Yorumlar

  1. en sonu niye yapmıyonuz lan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir