Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
4. Sınıf Yazılı Soruları

4. Sınıf Sosyal Bilgiler 2. Dönem 1. Yazılı Soruları

Yazılı sınavlar başladı. Bu yazımızda 4. Sınıf Sosyal Bilgiler 2. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019‘a sizler için hazırladık.

4. Sınıf Sosyal Bilgiler 2. Dönem 1. Yazılı Soruları

A) Aşağıdaki ifadeleri boş yerlere yazınız. (2×5=10 puan)

  • Cevap:

*pıtrak *radyasyon *termometre *kahverengi *ekonomik faliyet
1) İnsanların geçimini sağlamak amacıyla yaptığı işlere EKONOMİK FAALİYET denir.
2) Cırt cırt bantlar ……PITRAK……………………………. dikenlerinden esinlenerek icat edilmiştir.
3) Dağlar fiziki haritalarda …………KAHVERENGİ………………………………… ile gösterilir.
4) Hava sıcaklığı ……..TERMOMETRE……………….. ile ölçülür.
5) Bilgisayarlar çevreye ……...radyasyon... .. yayan teknolojik ürünlerdir.

B) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanlara “Y” yazınız.(3×6=18 puan)

  • Cevap:

( D ) İhtiyaçlar, isteklerden daha önemlidir.
( Y ) Okullar insanların barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla inşa edilmiştir.
( D ) Teknolojik ürünler sayesinde hastalıkların tedavisi kolaylaşmıştır.
( Y ) Öğrenciler hayal güçlerini geliştirmek için sürekli televizyon izlemelidir.
( D ) Kara yolları beşeri unsurlardandır.
( Y ) Telefonu icat eden kişi Thomas Edison’dur.

C – İlkokul 4.sınıfa giden Oktay için aşağıdakilerden hangileri ihtiyaç, hangileri istektir? (10p)

DondurmaEkmekTopGiysiTablet
AyakkabıÇikolataGitarOkuma kitabıSu
  • Cevap:
İhtiyaçlar   EKMEK GİYSİ SU OKUMA KİTABI 
İstekler    ÇİKOLATATOPGİTARTABLET

D-Aşağıdaki verilen kutucuklara kullanım alanlarına uygun teknolojik ürünlerden üçer tane yazınız.
röntgen, telefon, tren, fotokopi, uçak, aşı, telsiz, akıllı tahta, projeksiyon, gemi, steteskop, televizyon

  • Cevap:
EğitimUlaşımİletişimSağlık
AKILLI TAHTATRENTELEFONSTETOSKOP
FOTOKOPİUÇAKTELEVİZYONRÖNTGEN
PROJEKSİYONGEMİTELSİZAŞI

E) Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz. ( 5X10=50 PUAN)

1) Yıl boyunca çeşitli ürünler ekip, bunları yetiştirip ve toplayıp satan biri hangi ekonomik faaliyet alanında çalışıyordur?
A) Sanayi B) Hizmet C) Tarım D) Hayvancılık

  • Cevap: C

2) Aşağıdaki teknolojik ürünün hangisinden her alanda yararlanılmaktadır ?
A) Bilgisayar C) Kamera B) Fotoğraf makinesi D) Otomobil

  • Cevap: A

3) Aşağıdakilerden hangisi icat yapmak isteyen birinin özelliği olamaz ?
A) Meraklı olmalı B) Çevresini gözlemlemeli C) Yılmadan çalışmalı D) Sabırsız olmalı

  • Cevap: D

4) Aşağıdaki ihtiyaç ve meslek eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?
A. Eğitim – Öğretmen B. Beslenme – Mimar C. Güvenlik – Polis D. Sağlık – Doktor

  • Cevap: B

5) I. Cep telefonu
II.Görüntülü telefon
III.Mektup
IV. Telgraf
Verilen haberleşme araçlarının zaman içerisindeki gelişme süreçlerine göre sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir?
A) I-II-IV-III B) II-I-III-IV C) III-IV-I-II D) III-IV-II-I

  • Cevap: D

6)Geçmişte aylarca süren yolculukları günümüzde birkaç saate indiren teknolojik ürün aşağıdakilerden hangisidir?
A) bilgisayar B) cep telefonu C) uçak D) uydu

  • Cevap: C

7)Aşağıdaki davranışlardan hangisi teknolojik ürünlerin yanlış kullanımına örnek olarak verilemez ?
A) Süratli otomobil kullanmak
B) Televizyonu yakından izlemek
C) Uzun telefon görüşmesi yapmak
D) Çevremizi temiz tutmak

  • Cevap: D

8) Deprem çantasında aşağıdakilerden hangisinin bulunmasına gerek yoktur?
A) Cetvel B) Radyo C) El feneri D) Düdük

  • Cevap: A

9) Aşağıdaki varlıklardan hangisi doğal unsurlardan biridir ?
A)Ağaç B)Bina C)Araba D)Köprü

  • Cevap: A

10) Atmosferdeki hava olaylarını(hava durumlarını) inceleyen bilim dalı hangisidir?
A) Arkeoloji
B) Meteoroloji
C) Psikoloji
D) Sosyoloji

  • Cevap: B

Hazırlamış olduğumuz “4. Sınıf Sosyal Bilgiler 2. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019“a emojilerle tepki vermeye ne dersiniz :)

2023 Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
clap
5
angry
4
unlike
3
happy
3
sad
2
love
1
confused

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!