Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları / 4. Sınıf Sosyal Bilgiler 5. Ünite Üretim Dağıtım ve Tüketim Kendimi Değerlendiriyorum Cevapları

4. Sınıf Sosyal Bilgiler 5. Ünite Üretim Dağıtım ve Tüketim Kendimi Değerlendiriyorum Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


4. Sınıf Sosyal Bilgiler 5. Ünite Üretim, Dağıtım ve Tüketim Kendimi Değerlendiriyorum Cevapları

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Meb Yayınları 5. Ünite Üretim, Dağıtım ve Tüketim Sayfa 135, 136 Kendimi Değerlendiriyorum Soruları ve Cevapları

4. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 135 Cevabı

A. Aşağıdaki cümlelerin başına cümlede verilen ifadeler doğruysa “D”, yanlışsa “Y” yazınız. Yanlış olan cümlelerin doğrularını altlarına yazınız.

1. (D) Ambalajlı gıda ürünlerinde üretim ve son kullanma tarihine bakmalıyız.
2. (Y) Bütçe hazırlarken sosyal ihtiyaçlarımıza öncelik vermeliyiz.
3. (D) Sıcak su temini için öncelikli olarak güneş enerjisi ile ısıtma sağlayan sistemleri tercih etmeliyiz.
4. (Y) Çocuklar, aile bütçesini düşünmeden kendi bütçelerini hazırlayabilir.
5. (Y) Alışveriş yaparken reklamı yapılan ürünü tercih etmeliyiz.

B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere ilgili kelimeleri yazınız.

1. Bir ailenin ya da bir kimsenin ileriye dönük olarak bir süre için tasarladığı gelir ve gider ayrıntılarıyla gösteren çizelgeye bütçe denir.
2. Bağlardan toplanan üzümlerin tüketilmesi için pazarlara, pekmez yapılarak marketlere gönderilmesi işine dağıtım denir.
3. Topraktan, hayvanlardan, bitkilerden vb. ürün sağlama, mal ve hizmet olarak yeni şeyler ortaya koyma işine üretim denir.
4. Fabrikada dokunan halının, işlenerek ayakkabı yapılan derinin kullanılması tüketimdir.
5. Bir kimsenin geçimini sağlamak için yaptığı sürekli iş onun mesleğidir.

4. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 136 Cevabı

C. Aşağıdaki eşleştirmeleri yapınız.

1. Numaralanmış ihtiyaçların numarasını ilgili olan yerlerin yanına yazınız.

  • Cevap:

1. Eğlence, lunapark beslenme, kasap sağlık, hastane eğitim, okul

2. Mesleklerin çalışma alanları ile ilgili verilen bilgilerin yanına ilgili mesleğin numarasını yazınız.

  • Cevap: 2. Veteriner, hayvan sağlığının korunması için önlemler alır. Eczacı, ilacın üretilerek hastaya sunulmasında bilgi sahibidir. Arkeolog, toprak altındaki eski eserleri çıkarmak için kazılar yapar. Kaptan, gemi yönetimindeki en yüksek görevlidir.

D. Aşağıdaki soruların doğru cevabını işaretleyiniz.

1. Yukarıdaki cümleyi söyleyen bir çocuk hangileri hakkında görüş bildirmiştir?
I. Temel ihtiyaçları
II. Sosyal ihtiyaçları
III. İstekleri
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) II, III
D) I, II

  • Cevap: A

2. Aşağıdakilerden hangileri ulaşım hizmetinde çalışan mesleklerdendir?
I. Makinist
II. Kaptan
III. Hemşire
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I, II
D) II, III

  • Cevap: C

3. Aşağıda alışveriş sonrası aldığınız fiş veya fatura üzerindeki bilgiler verilmiştir. Verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Alışveriş tarihi
B) Ürünün fiyatı
C) Firmanın adı
D) Son kullanım tarihi

  • Cevap: D

4. Sınıf Meb Yayınları İlkokul Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 137 Cevabı

4. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangileri doğrudur?
I. Metalürji Mühendisi – Üretim
II. Şoför – Dağıtım
III. Müşteri – Tüketim
A) Yalnız I
B) I, II
C) II, II
D) I, II ve III

  • Cevap: D

5. Fotoğrafdaki çocuk elindeki ürünü incelemektedir. Çocuk aşağıdakilerden hangisini yapıyor olamaz?
A) Son kullanma tarihine bakıyor.
B) Ambalajını kontrol ediyor.
C) Garanti belgesine bakıyor.
D) Ürünün besin değerlerine bakıyor.

  • Cevap: C

6. Aşağıda ifade edilen hangi durumda tasarruf yapılabilir?
A) Gelir giderden azsa
B) Gelir gider eşitse
C) Gelir giderden fazlaysa
D) Geliri olmazsa

  • Cevap: C

7. Aşağıdakilerden hangisi ürünün geçirdiği aşamalardan birisi değildir?
A) Üretim
B) Dağıtım
C) Tüketim
D) Paylaşım

  • Cevap: D

E. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. İstek ve ihtiyaç arasındaki fark nedir?

  • Cevap: İstek kişinin kendi keyfine ve zevkine harcadığı istediği bir şeyken ihtiyaç ise olmazsa olmazdır. İhtiyaç zorunluluk istek ise keyfiyettir.

2. Defter, ilk halinden bize ulaşana kadar hangi aşamalardan geçmiştir?

  • Cevap: Önce ağaçtı, sonra kağıt oldu, sonra defter, kırtasiyeye geldi, biz aldık derste kullanıyoruz.

3. Ambalajlanmış gıda alırken ürünün etiketinde nelere dikkat edersiniz?

  • Cevap: İçindeki ürünlere, son kullanım tarihine, içerdiği besin değerlerine…

4. Kendi bütçenizi hazırlarken nelere dikkat edersiniz?

  • Cevap: Gelirin giderden daha fazla olmasına. Böylece zararda olmamış olurum. Bunun yanında israftan kaçınmaya ve tutumlu olmaya.

5. Çevrenizde nelerin israf edildiğini düşünüyorsunuz?

  • Cevap: Su, zaman, gıda, kıyafet…
0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

9 Yorumlar

  1. Çok yardımcı oldunuz teşekkürler

  2. allaah razı olsun

  3. Çok teşekkür ederim ödevi hemen bitirdim Sağ olun gerçekten çok iyi cevaplar vermişsiniz sizin sayenizde herhalde bu dersten 100 alacağım Sağ olun Teşekkür ederim iyi günle

  4. en iyiidir beşe herkez girin

  5. Muhteşem bir site çok beğendim sınava çalışıyorum sayesinde ???

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir