4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 180
“4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 180 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 180
Azerbaycan
Azerbaycan ve Türkiye’nin tarih ve kültür birliği vardır. Doğu sınırımızdaki Nah- çıvan Özerk Cumhuriyeti nedeniyle komşuluk ilişkimiz bulunmaktadır. Başkenti Bakü olan ülkenin nüfusu yaklaşıklı milyondur (Görsel 7.14). Kardeş ülke Azerbaycan ile ekonomik ilişkilerimiz de her geçen gün artmaktadır. Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı, Asya petrollerini ülkemize ulaştıran önemli bir projedir. Türkiye Azerbaycan’dan petrol, alüminyum, elektronik araçlar, plastik malzemeler, demir, çelik, pamuk almaktadır. Azerbaycan’a tekstil ürünleri, mobilya, motorlu kara taşıtları, makine, demir, çelik ve plastik ürünler satmaktadır.
ZENGEZUR KORİDORU
Azerbaycan ve Nahçıvan arasındaki bağlantıyı sağlayan Zengezur Koridoru sadece Kafkaslar için değil bölge için de stratejik bir öneme sahiptir.
Bu koridor, özellikle Nahçıvan iş insanlarının doğu-batı ulaşım koridoruna erişiminin sağlanması açısından önemlidir. Koridor aynı zamanda Azerbaycan’ın dış bölgesi Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ve Türkiye ile ilişkilerini güçlendirecektir. Azerbaycan’ın ekonomik önemini de arttıracaktır. En önemlisi Türk dünyası uzun yıllar sonra Zengezur Koridoru üzerinden yeniden bir araya gelecektir.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
4. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 180 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.























