Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
4. Sınıf Trafik Güvenliği Meb Yayınları

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 36

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 36 Cevapları Meb Yayınları ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 36

E – Aşağıdaki soruların cevaplarını altlarına yazınız.

1. Günlük yaşantınızda uyduğunuz trafik kuralları nelerdir? Açıklayınız.

  • Cevap:

Yaya geçidi kullanma
Güvenli yolları kullanma
Araçların arkasına takılıp gitmeme
Karşıdan karşıya geçerken trafik işaret ve levhalarına uyma

2. Yaya kaldırımı olan ve olmayan kara yollarında doğru yaya davranışı nasıl olmalıdır?

  • Cevap: Yayalar, yaya kaldırımı bulunmayan yollarda gidiş yönlerine göre sol bankette veya varsa bisiklet yolunda yürürler. Banket ve bisiklet yolunun olmadığı yollarda gidiş yönüne göre yolun solunda yürümelidirler 

3. Güvenli geçiş yerleri olmayan kara yollarında karşıya geçmek için nelere dikkat edilmelidir?

  • Cevap: Trafikte, sürücü, yolcu ve yayaların uyması gereken belirli kurallar bulunmaktadır. Bu kurallar trafiğin güvenli bir şekilde işlemesini amaçlamaktadır. Yayalar da bu kurallara uyması gerekenlerden biridir.
    Yayalar, otoyollarda, karşıdan karşıya geçmek için öncelikle yaya geçitlerini kullanmalıdırlar.

4. Trafik işaret levhaları verdiği mesaja göre nasıl sınıflandırılır?

  • Cevap:

Tehlike Uyarı İşaretleri
Trafik Tanzim İşaretleri
Otoyol ve Bilgi İşaretleri
Duraklama ve Parketme İşaretleri
Yatay İşaretleme (Yol Çizgileri)

5. Kara yollarının güvenli olması için sahip olması gereken özellikler nelerdir?

  • Cevap: Güvenli yollarda kaza yaralanma kaçırılma veya öldürülme gibi tehlikeleri daha da azaltır. Yani canlıların güvenliklerinde önemli bir yeri vardır. ve tehlikelerden bizlerin korunmasını sağlarlar. Şunu da iyi bilmek gerekli ki sağlımız için güvenli yollar daha önemlidir.

6. Bisiklet, kaykay ve paten sürücülerinin alması gereken güvenlik önlemleri nelerdir?

  • Cevap:

Dizlik takmak
Kask takmak
Dirseklik takmak

7. Ulaşım araçları nasıl sınıflandırılır? Örnek vererek açıklayınız.

  • Cevap: Kara, deniz, hava, ve demiryolu olarak sınıflanır.Örneğin deniz yolu için gemi. Kara ulaşımı için otobüs, havayolu için uçak, demiryolu için tren.

8. Geçiş üstünlüğünü açıklayarak hangi araçların geçiş üstünlüğü olduğunu belirtiniz.

  • Cevap:  Belirli araç sürücülerinin görevini yerine getirirken; kendilerinin, diğer sürücülerin ve yayaların can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmamak şartıyla, trafikteki kısıtlama ve yasaklara uyma zorunluluğunun olmamasına ‘geçiş üstünlüğü’ denir. Geçiş üstünlüğüne sahip olan araçlar;  Ambulans ve yaralı hasta taşıyan diğer araçlar, Organ ve doku nakil araçları, İtfaiye araçları, Sanık veya suçluları takip eden zabıta araçları, Trafik güvenliğini koruma amacıyla olay ya da kaza yerine giden trafik araçları, Kar ve buz için müdahale edecek araçlar, Afet ve acil durum hâllerinde görevli araçlardır.

4. Sınıf Meb Yayınları Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 36 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2022 Ders Kitabı Cevapları

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!