Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
4. Sınıf Trafik Güvenliği Meb Yayınları

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 60

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 60 Cevapları Meb Yayınları ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 60

E – Aşağıdaki soruların cevaplarını altlarına yazınız.

1.Trafikle ilgili meslekler nelerdir?

  • Cevap: Trafik polisi, şoför, tamirci, ulaştırma bakanlığı personeli, taksiciler

2. Neden toplu taşıma araçlarını kullanmalıyız? Açıklayınız.

  • Cevap: Çünkü bu şekilde hem trafik yoğunluğunu azaltırız, hem de ülke ekonomisi tasarruf etmiş olur. Bunun yanında trafik kazalarının sayısı da düşer.

3. Toplu taşıma araçlarında hareketi kısıtlı özel bireylere (engellilere), hamile, yaşlı ve yanında küçük çocuk olanlara nasıl davranılmalıdır?

  • Cevap: Onlara ayrılan yerlere oturmamalıyız. Onları görünce onlara yer vermeliyiz.

4. Trafik kazalarının sebeplerini ve önlenmesi için alınması gereken önlemleri açıklayınız.

  • Cevap:

Halkımız bilinçlendirilmeli.
Trafik ile ilgili kısa filmler çekilmelidir.
Trafik kurallarına uyulmalıdır.
Emniyet kemeri takılmalıdır.
Hız yapılmamalıdır.

5. Emniyet kemeri ve çocuk güvenlik koltuğu kullanmanın önemini yazınız.

  • Cevap: Bu şekilde herhangi bir trafik kazası sırasında hem sürücünün hem de yolcuların hayat güvenliği sağlanmış olur. Yine kaza sırasında çocukların yaralanması önlenmiş olur.

6. Üzeri açık taşıtlarda ve yük üzerinde yolculuk yapmanın sakıncalarını açıklayınız.

  • Cevap: Diğer taşıtlardan fırlayacak malzemenin çarpma ihtimali yüksektir. Bir de araçtan düşme durumu söz konusu olursa ciddi yaralanmalar hatta ölümler bile olabilir.

7. Trafikte saygılı, sabırlı ve sorumlu davranmanın önemini açıklayınız.

  • Cevap: Bu şekilde davranıldığında doğru iletişim yolu kullanılmış olacağından her türlü sorun da çözüme kavuşacaktır. Bu şekilde kazalar da kavgalar da azalır.

8. Trafik kurallarına uyulmaması hayatımızı nasıl etkiler?

  • Cevap: Can güvenliğimiz azalır. Kazalar artar. Ülke ekonomisi zarara girer. İnsanlar büyük acılar çeker.

4. Sınıf Meb Yayınları Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 60 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2023 Ders Kitabı Cevapları

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!