Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ
4. Sınıf Tuna Matbaacılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları

4. Sınıf Tuna Matbaacılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 4. Ünite Bilim, Teknoloji ve Toplum Neler Öğrendiniz Cevapları

4. Sınıf Tuna Matbaacılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 4. Ünite Bilim, Teknoloji ve Toplum Neler Öğrendiniz Cevapları

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Tuna Matbaacılık 4. Ünite Bilim, Teknoloji ve Toplum 119, 120 Neler Öğrendiniz Soruları ve Cevapları

NELER ÖĞRENDİNİZ

4. Sınıf Tuna Matbaacılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 119 Cevabı

A. Aşağıda verilen ifadeleri kutucuklardaki sözcüklerden uygun olanlar ile tamamlayınız.

uçma pıtrak eğitim Edison sağlık icat radyasyon ulaşım

  • Cevap:

1. Projeksiyon aleti EĞİTİM alanında kullanılan teknolojik bir araçtır.
2. Elektrik ampulü EDİSON tarafından icat edilmiştir.
3. Bilgisayarlar çevreye RADYASYON yayan teknolojik ürünlerdir.
4. İnsanların hayatı kolaylaştırmak ve ihtiyaçlarını gidermek için yeni ürünler ortaya çıkarmasına İCAT denir.
5. Hezarfen Ahmet Çelebi UÇMA denemesiyle bilim tarihine geçmiştir.
6. Cırt cırt bantlar PITRAK dikenlerinden esinlenilerek icat edilmiştir.

B. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanlara “Y” yazınız.

  • Cevap:

(D) 1. Tansiyon aleti sağlık alanında kullanılan teknolojik bir üründür.
(D) 2. Uçağın ve trenin kullanım alanları aynıdır.
(Y) 3. Teknolojik ürünler tasarlayabilmek için mutlaka bilim insanı olmak gerekir.
(D) 4. Teknolojik icatlar tarih boyunca oluşan bilgi birikiminin sonucudur.
(D) 5. Teknolojik ürünler sayesinde hastalıkların tedavisi kolaylaşmıştır.
(Y) 6. Öğrenciler hayal güçlerini geliştirmek için sürekli televizyon izlemelidir.
(Y) 7. Gece ders çalışırken ışık, yüzümüze vuracak şekilde karşıdan gelmelidir.

C. Aşağıda bazı teknolojik ürünlerin adlarını ve bunların kullanım alanlarını görüyorsunuz. Kullanım alanlarını inceleyiniz ve her bir kullanım alanının numarasını ilişkili olduğunu düşündüğünüz ürünün kutucuğuna yazınız.

Vinç – Fotokopi makinesi – Cep telefonu – Cırt cırt bant – Bulaşık makinesi – Enjektör – Uçak – Buzdolabı

Cevap

4. Sınıf Tuna Matbaacılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 120 Cevabı

Ç. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Aşağıdakilerden hangisinin kullanım alanı diğerlerinden farklıdır?
A) Çamaşır makinesi B) Gözlük C) Röntgen cihazı D) Stetoskop

  • Cevap: A

2. Buluş yapma sürecinde izlenecek aşamaların ilk basamağı aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?
A) Fikir üretmek B) İhtiyacı belirlemek C) Tasarım yapmak D) Reklam yapmak

  • Cevap: B

3. I. Cep telefonu
II. Görüntülü telefon
III. Mektup
IV. Telgraf
Verilen haberleşme araçlarının zaman içindeki gelişim sürecine göre sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir?
A) I, II, III, IV B) IV, I, III, II C) III, IV, II, I D) III, IV, I, II

  • Cevap: D

4. Geçmişte aylarca süren yolculukları günümüzde birkaç saate indiren teknolojik ürün aşağıdakilerden hangisidir?
A) Bilgisayar B) Cep telefonu C) Uçak D) Uydu

  • Cevap: C

5. Aşağıdaki davranışlardan hangisi teknolojik ürünlerin yanlış kullanımına verilebilecek örneklerden biri olamaz?
A) Süratli otomobil kullanmak B) Televizyonu yakından izlemek C) Uzun telefon görüşmeleri yapmak D) Yerlere çöp atmak

  • Cevap: D

6. Aşağıda uzun süre bilgisayar başında oturan insanlarda ortaya çıkabilecek olumsuzluklar verilmiştir. Bu olumsuzluklardan hangisi diğerlerinden farklı niteliktedir?
A) Bel ve boyun tutulmaları B) Kan basıncında yükselme C) Baş ve göz ağrıları D) Sosyal ilişkiler kurmakta zorlanma

  • Cevap: D

D. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Size göre başarılı bir mucitte bulunması gereken özellikler neler olmalıdır?

  • CevapYaratıcı düşünceye sahip olmalıdır.
    İleri görüşlü olmalıdır.
    Açık fikirli olmalıdır.
    Sabırlı olmalıdır.
    Meraklı olmalıdır.
    Bilgili olmalıdır.

2. Sizce ilk hâlinden günümüze kadar en köklü değişime uğramış olan teknolojik ürün hangisidir? Neden?

  • Cevap:
  • Telefondur. Eskiden telefonlar büyük ve kabloluydu. Sadece konuşma yapılıyordu. Şimdi telefonlar küçük ve her an yanımızda taşıyabiliyoruz. Şimdiki telefonlarla bir çok şeyi yapabiliyoruz.
    Örneğin, İnternet’e girebiliyoruz. Video izleyebiliyoruz. Fotoğraf çekebiliyoruz.

3. Örnek mucit veya girişimcilerden hangisinin yerinde olmak isterdiniz? Neden?

  • CevapMucidin yerinde olmak isterdim Bir şey icat etmek ve faydalı olmak isterdim.
Bu içeriğe emoji ile tepki ver

2 Yorum

  1. Gerçekten çok ama çok teşekkür ederim sizin sayenizde ödevimi hızlıca yapabiliyorum gerçekten çok teşekkür ederim.

YORUM YAPMAK İSTER MİSİN?
**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!

Close