Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ
4. Sınıf Tuna Matbaacılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları

4. Sınıf Tuna Matbaacılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 7. Ünite Küresel Bağlantılar Neler Öğrendiniz Cevapları

4. Sınıf Tuna Matbaacılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 7. Ünite Küresel Bağlantılar Neler Öğrendiniz Cevapları

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Tuna Matbaacılık 7. Ünite Küresel Bağlantılar 196, 197 Neler Öğrendiniz Soruları ve Cevapları

NELER ÖĞRENDİNİZ

4. Sınıf Tuna Matbaacılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 196 Cevabı

A. Aşağıda verilen cümleleri kutucuklardaki sözcüklerden uygun olanlar ile tamamlayınız.

  • Cevap:

1. Ülkemiz doğuda……İran…….ile komşudur.
2. Ugroiskola………Macar………..çocuklarının oynadığı oyunlardan biridir.
3. Başkenti Tokyo olan……..Japonya………Asya kıtasının doğusunda yer alır.
4. Japon yemeklerinden…..suşi………..şerit hâlinde kesilmiş balıkların kurutulmuş yosuna sarılmasıyla hazırlanır.
5. Finlandiya’da gökyüzünün geceleri de güneşli olduğu döneme…….ruska…… denir.
6. Geleneksel Japon oyunlarından olan…….go…..kareli bir tahta üzerinde oynanır.
7. Türkiye’nin….Suriye………sınırı, en uzun kara sınırıdır.
8. Ülkeler dış ticaretlerini sınırlarındaki …….gümrük……. kapıları üzerinden gerçekleştirir.

B. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanlara “Y” yazınız.

  • Cevap:

(D) 1. İnsanların yemekleri ve beslenme şekilleri ülkelere göre farklılıklar gösterebilir.
(Y) 2. Türkmenistan, Türkiye’nin komşularından biridir.
(D) 3. Finlandiya, Avrupa kıtasında yer alan bir ülkedir.
(D)4. Hazar petrolleri, Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı ile Akdeniz’e taşınmaktadır.
(Y) 5. Kimono, Hintlilere özgü geleneksel bir giysidir.
(Y) 6. Kapıkule, Kafkasya’ya açılan gümrük kapılarımızdan biridir.
(Y) 7. TİKA’nın amacı Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkileri geliştirmektir.
(D)8. Türkiye ile Ermenistan arasındaki sınır kapıları kapalı durumdadır.
(D)9. Nahcivan Azerbaycan’a bağlı bir özerk cumhuriyettir.
(D) 10. Türkiye ile Gürcistan vatandaşlarının sınırdan karşılıklı geçişlerinde kimlik belgesi yeterli olmaktadır.

4. Sınıf Tuna Matbaacılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 197 Cevabı

Aşağıda komşularımız olan ülkeler ve gümrük kapılarımızdan bazıları verilmiştir. Verilenleri inceleyiniz ve her bir gümrük kapımızın başındaki kutucuğa ilgili olduğu komşu ülkenin numarasını yazınız.

Habur – İpsala – Kapıkule – Nusaybin – Sarp – Gürbulak – Dilucu

  • Cevap4. Sınıf Tuna Matbaacılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 197 Cevabı

Ç. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Aşağıdakilerden hangisi Türk Cumhuriyetlerinden biri değildir?
A) Gürcistan B) Kazakistan C) Kırgızistan D) Özbekistan

  • Cevap: A

2. Ülkelerle ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Azerbaycan Hazar Denizi’nin batısındadır.
B) Gürcistan, Karadeniz’e kıyısı olan bir ülkedir.
C) Kırgızistan’ın bütün toprakları Asya kıtasındadır.
D) Yunanistan, bir ada ülkesidir.

  • Cevap: D

3. “Bu ülkenin en meşhur yemeği dana eti ve soğanla yapılan gulaştır.” Yukarıdaki sözü söyleyen biri aşağıdaki ülkelerden hangisini anlatmaktadır?
A) Bulgaristan B) Kazakistan C) Macaristan D) Yunanistan

  • Cevap: C

4. “Türkiye ile……………………………….kendilerini iki devlet bir millet sözüyle ifade etmektedirler.”
Verilen ifadedeki noktalı yere hangi ülkenin adı yazılmalıdır?
A) Azerbaycan B) Irak C) İran D) Türkmenistan

  • Cevap: A

5. Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi aşağıda verilen Türk Cumhuriyetlerinden hangisinde bulunmaktadır?
A) Azerbaycan B) Kazakistan C) Özbekistan D) Türkmenistan

  • Cevap: B

D. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Sizden ülkemiz ile Türk Cumhuriyetleri arasındaki ilişkileri geliştirmeye yönelik önerilerde bulunmanız istenseydi neler önerirdiniz?

  • Cevap: Ülkemiz ile Türk cumhuriyetleri arasındaki ilişkileri geliştirmeye yönelik öneriler arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi, turistik seyahatlerin gerçekleştirilmesi, yatırım ortaklarının gündeme getirilmesi, kültür paylaşımlarının devam etmesi, ulusal ve yerel basın ve yayın organlarının süreli yayınlar yapması gibi öneriler bulunmaktadır. Böylece ülkemiz ile Türk cumhuriyetleri arasında birlik ve beraberlik oluşur.

2. Sizce ülkemizi diğer ülkelerden ayıran en farklı kültürel unsur hangisidir? Neden?

  • Cevap: Bence ülkemizin en farklı kültürel unsuru tarihidir. Tarih: Milleti, dolayısıyla kültürü meydana getiren unsurlardan birisi olan tarih, bir milletin çağlar içindeki yürüyüş ve görünüşüdür. Tarih mazidir, fakat bu mazi bugünün ve dünün fertlerini millet içerisinde birbirine bağlayarak geleceğe taşır.

3. Farklı kültürlere saygı gösterilmediğinde ortaya çıkabilecek sonuçlar neler olabilir?

  • Cevap:İnsanlar, topluluk olarak bir arada yaşamak zorundadır. Bu nedenle insanların birbirlerine saygı duyması gerekir. İnsandan insana fark vardır. Bütün bu düzen içinde toplumda birlik ve beraberlik sağlansın, barış ve güven ortamı oluşsun diye farklılıklara saygı duymak gerekir.

    Farklılıklara saygı gösterilmezse sonuçları şu şekildedir:

    – Birlik ve beraberlik bozulur.
    – Barış ve güven ortamı bozulur.
    – Saygı ve sevgi kalmaz.
    – İnsanlar ihtiyaçlarını karşılayamaz.
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
YORUM YAPMAK İSTER MİSİN?
**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!

Close