Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
4. Sınıf Yazılı Soruları

4. Sınıf Türkçe 1. Dönem 1. Yazılı Soruları

2018-2019 eğitim öğretim yılı 1. dönemdeki en önemli derslerden bir tanesi olan Türkçe dersinin yazılı soruları ve cevaplarını sizler için hazırladık.

4. Sınıf Türkçe 1. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevapları

NUR TATAR BAŞARDI

Nur Tatar, 16 Ağustos 1992 tarihinde Van’da ailesinin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası emekli bir futbolcu, annesi ise ev hanımıdır. Tekvando sporu ile uğraşan abisi Kadir Tatar’a özenerek 6 yaşında bu spora başladı. 2012 Londra Olimpiyatlarında gümüş madalya kazandı. 2017 yılında Dünya Tekvando Şampiyonasında altın madalya kazandı. Milli Tekvandocumuz müsabakanın ardından Türk bayrağıyla salonda sevinç turu attı. Milli sporcumuza 2020 yılında Tokyo da düzenlenecek olimpiyatlarda başarılar dileriz.

1. Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız? (30)

Nur TATAR kaç yılında ve nerede doğmuştur?

  • Cevap: 16 Ağustos 1992 tarihinde Van’da doğmuştur. 

Nur TATAR’ ın anne ve babası ile ilgili bilgileri yazınız?

  • Cevap: Babası emekli bir sporcu annesi ise ev hanımıdır.

Nur TATAR’ ın yapmış olduğu spor dalı hangisidir?

  • Cevap: Tekvando.

Nur TATAR tekvando sporuna nasıl başlamıştır?

  • CevapTekvando sporu ile uğraşan abisi Kadir Tatar’a özenerek 6 yaşında bu spora başlamıştır.

Nur TATAR metne göre ilk büyük başarısını nerede kazandı?

  • Cevap2012 Londra Olimpiyatlarında gümüş madalya kazanarak ilk büyük başarısını elde etmiştir.

Nur TATAR 2017 yılında nerede ve nasıl bir başarı elde etti?

  • Cevap2017 yılında Dünya Tekvando Şampiyonasında altın madalya kazanmıştır.

2. Aşağıda verilen tablolarda, kelimelerin eş anlamlarını ve zıt anlamlarını  karşılarına yazınız. ( 10 puan)

  • Cevap:

Eş anlamları 

  • Anlam: Mana
  • Hakikat: Gerçek
  • Lider: Önder
  • Mektep: Okul
  • Talebe: Öğrenci

Zıt anlamları

  • sonra: önce
  • ön: arka
  • düşman: dost
  • beyaz: siyah
  • gece: gündüz

3. Aşağıda verilen eş sesli sözcükleri farklı anlamlarıyla cümle içinde kullanınız. (30 puan)

Cevap:

  • gül: Gül rengi bir elbise giymiş.
  • gül: Ayağı kayıp düşen adama herkes gülmüştü.
  • yüz: Yüzme kursuna kaydolmuştum.
  • yüz: Yüzümün yarısı soğuktan donmuş gibiydi
  • kaz: Kaz sesleri her yeri inletiyordu.
  • kaz: Evin bahçesinde çukur kazmış.

4. Aşağıdaki ifadelerden; hayal ürünü olanların başına “H” harfini,  gerçek ifadelerin başına “G” harfini koyunuz. ( 10 puan)

Cevap:

  • ( G ) Fil, karada yaşayan en büyük hayvandır.
  • ( H) Tavşanlardan biri prens, diğeri prenses olmuş.
  • ( H ) Kurt kuzuya: “ Suyumu bulandırıyorsun.” demiş.
  • ( G ) Hayvanların en büyüğü balinadır.
  • ( H ) Saksağan her sabah devleri uyandırmış.

5. Aşağıda boş bırakılan yerlere uygun noktalama işaretlerini koyunuz. (10)

Cevap:

  • Yarışmada abim 1(  . )  oldu ( )
  • 18 ( . ) 05 ( . ) 2009 tarihinde Ardahan’da doğdum( . )
  • Prof ( . ) Dr ( . ) Ahmet Köksal alanında çok iyi bir doktordur ( . )
  • Küçük ( , ) okula gitti.
  • Okul için kalem ( , ) silgi ( , ) defter aldım.
  • Alışveriş merkezine gittim ( ,  ) beğendiğim elbiseyi aldım.
  • İlk ders saat kaçta başlıyor ( ? )
  • Sabırsızlıkla sordum: Atatürk’ü ne zaman anlatacaksın ( ? )
  • Okulumuz saat 08( : ) 40’da derse başlıyor.
  • Bugün sınav olduk ( . )

6. Büyük harflerin yazımı ile ilgili verilen cümlerde doğru olanların başına D, yanlış olanların başına Y yazınız. ( 10 puan)

Cevap:

  • ( Y ) Gazi mustafa kemal Atatürk 1881’ de doğdu.
  • ( Y ) En sevdiğim kitap şeker portakalıdır.
  • ( D ) Merkür, Dünya, Venüs bazı gezegenlerdendir.
  • ( Y ) Okulda gülsüm ve edanın Ankaralı olduğunu öğrendim.
  • ( Y ) Kardeşim merakla sordu : Akşama gelecek misin?

4. Sınıf Türkçe 1. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz. 

2022 Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
unlike
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
angry

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!