Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
2. Sınıf Hayat Bilgisi Beşgen Yayıncılık

4. Ünite Güvenli Hayat Kendimizi Değerlendiriyoruz Cevapları (2. Sınıf Hayat Bilgisi)

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Beşgen Yayıncılık 4. Ünite Güvenli Hayat Sayfa 149, 150, 151, 152 Kendimizi Değerlendiriyoruz Etkinlik Soruları ve Cevapları

Kendimizi Değerlendiriyoruz Cevapları (2. Sınıf Hayat Bilgisi)

2. Sınıf Hayat Bilgisi Beşgen Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 149 Cevabı 

A. Aşağıdaki soruları yanıtlayınız.

1. AFADa ait acil telefon numarası hangisidir?

  • Cevap: 1-2-2

2. Ambulans çağırmak için hangi acil telefon numarasını aramalıyız?

  • Cevap: 1-1-2

3. Sosyal destek hattına ait acil telefon numarası hangisidir?

  • Cevap: 1-8-3

4. Güvenlikle ilgili acil durumlarda arayabileceğimiz telefon numaraları hangileridir?

  • Cevap: 1-5-5, 1-5-6

B. Noktalı yerlere verilen sözcüklerden uygun olanını yazarak cümleleri tamamlayınız.

  • Cevap1. kamyonet, zeplin 2. metro, şilep 3. yolcu, yük 4. kask

1. Kamyonet kara yolu zeplin hava yolu taşıtıdır.
2. Metro demir yolu şilep deniz yolu taşıtıdır.
3. Metrobüs ile yolcu şilep ile yük taşımacılığı yapılır.
4. Bisiklet kaykay, paten gibi araçları kullanırken güvenliğimiz için kask takmalıyız.

C. Aşağıdaki soruların doğru yanıtlarını işaretleyiniz.

1. Aşağıdakilerden hangisi doğru bir davranıştır?
A) Servis aracını taşıt yoluna inerek beklemeliyiz.
B) Taşıtlarda sürücünün dikkatini dağıtacak davranışlardan kaçınmalıyız.
C) Özel araçlarda biniş ve inişler için sol arka kapıyı kullanmalıyız.

  • Cevap: B

2. Sınıf Hayat Bilgisi Beşgen Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 150 Cevabı 

2.

Ulaşım yolları ve taşıtlarıyla ilgili yukarıdaki eşleştirmelerden kaç tanesi doğrudur?

A) 4  B) 3 C) 2

  • Cevap: C

3. Aşağıdaki taşıtlardan hangisinin hareket yolu diğerlerinden farklıdır?

A) Şilep B) Feribot C) Zeplin

  • Cevap: C

4. • Özel araçlarda ve okul servislerinde herkes emniyet kemeri takmalıdır.
• Çocuklar, özel araçlarda arka koltukta oturmalıdır.
• Ayakta ve üzeri açık araçlarda yolculuk yapmak tehlikelidir.

Yukarıdaki açıklamalardan kaç tanesi doğrudur?
A) 3 B) 2 C) 1

  • Cevap: A

5. Aşağıdakilerden hangisi doğru bir davranış değildir?
A) Ulaşım araçlarıyla yolculuk yaparken trafik kurallarına uymak
B) Trafikte yardıma ihtiyaç duyan kişileri görmezden gelmek
C) Trafikte ihtiyaç duyan kişilere yardım ederken güvenliğimiz için gereken önlemleri almak

  • Cevap: B

2. Sınıf Hayat Bilgisi Beşgen Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 151 Cevabı 

6. Aşağıdaki anlatımlardan hangisi yanlıştır?

A) Gerektiğinde yardım alabileceğimiz acil durum telefonlarını ezberlemeliyiz.
B) Acil durum telefonlarını arayarak verdikleri hizmetleri öğrenmeliyiz.
C) Acil durum telefonlarını gereksiz yere meşgul etmekten kaçınmalıyız.

  • Cevap: B

7. 1. Güvenliğimiz için teknolojik araç gereçleri kullanmaktan kaçınmalıyız.
2. Çevremizdeki kişilerin bu araç gereçleri güvenli kullanıp kullanmadıkları konusunda duyarlı olmalıyız.
3. Gerekli durumlarda bu konuda çevremizdeki kişileri nezaket kurallarına göre uyarmalıyız.

Edanın numaralandırılmış açıklamalarından hangisi hatalıdır?

A) 1 B) 2 C) 3

  • Cevap: A

8. Hangi öğrencinin uyarısı nezaket kurallarına uygun değildir?

A)Televizyonu uygun uzaklıktan izlemezsen gözlerin bozulabilir.
B)Bilgisayarının fişini prize takıp çıkarman çok tehlikeli, annenden yardım istemelisin.
C)Dikkat etsene, ütüyü devirirsen yangın çıkabilir.

  • Cevap: C

2. Sınıf Hayat Bilgisi Beşgen Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 152 Cevabı 

9. Aşağıdaki davranışlardan hangisi doğrudur?

A) Oyun alanlarındaki araçları amacına uygun kullanmak
B) Bisiklet kullanırken hız yapmak
C) Güvenli oyun alanı dışına kaçan topun peşinden koşmak

  • Cevap: A

Ç. Aşağıdaki açıklamalardan doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.

  • Cevap: 1. Y 2. Y 3. D 4. D 5. D 6. Y 7. Y 8. D

(Y) 1. Kara, hava ve demir yolu olmak üzere üç tür ulaşım yolu vardır.
(Y) 2. Metrobüs, füniküler ve tramvay, demir yolu taşlarındandır.
(D) 3. Okul servisinde yolculuk yaparken güvenliğimiz için uymamız gereken kuralları bilmeliyiz.
(D) 4. Çocukların toplu taşıma araçlarında ayakta yolculuk etmeleri tehlikeli olabilir,
(D) 5. Ulaşım araçlarında sürücünün dikkatini dağıtabilecek davranışlar kazalara neden olabilir.
(Y) 6. Güvenlikle ilgili yardıma ihtiyaç duyduğumuzda aramamız gereken acil telefon numarası 1-1-2’dir.
(Y) 7. Sel nedeniyle evimizde mahsur kalırsak sosyal destek hattına ait acil telefon numarasını arayıp yardım isteyebiliriz.
(D) 8. Teknolojik araç gereçlerin güvenli kullanımı konusunda duyarlı olmamız gerekir.

D. Teknolojik araç gereçleri güvenli kullanmak için nelere dikkat etmeniz gerektiğini liste hâlinde defterinize yazınız.

  • Cevap

Yanıcı, ısı yayan gereçleri ailemden izinsiz kullanmıyorum.
Isı yayan gereçlere fazla yaklaşmıyorum. Fişleri ile oynamıyorum.
Teknolojik araçların olduğu odalarda uygun olmayan oyunlar oynamıyorum.
Ocak üzerinde ısınan tava, tencerelerden uzak duruyorum.
Ocakların düğmeleri ile oynamıyorum.
Elektrik kablolarını asılarak çekmiyorum.
Telefon şarjda iken kullanmıyorum.
Çamaşır makinasına yabancı madde atmıyorum.
Hiç bir alet gerecin düğmeleri ile oynamıyorum.
Kullanmadığım alet gereçleri kapatıyorum.
Cep telefonu vb. teknolojik aletleri çok uzun süre kullanmıyorum.
Kullanmasını bilmediği alet gereçleri kullanmıyorum.
Teknolojik aletleri uygun oturuş pozisyonlarında kullanıyorum.

2. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Beşgen Yayıncılık 4. Ünite Güvenli Hayat Sayfa 149, 150, 151, 152 Kendimizi Değerlendiriyoruz Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2023 Ders Kitabı Cevapları

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!