? 2. Ünite Adım Adım Türkiye Cevapları | Evvel Cevap
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Berkay Yayıncılık / 5. Sınıf Berkay Yayıncılık 2. Ünite Adım Adım Türkiye Cevapları

5. Sınıf Berkay Yayıncılık 2. Ünite Adım Adım Türkiye Cevapları

5. Sınıf Berkay Yayıncılık  2. Ünite Haklarımı Öğreniyorum Cevapları

5. Sınıf Berkay Yayıncılık Sosyal Bilgiler Öğrenci Çalışma Kitabı Sayfa 52, 53 2. Ünite Adım Adım Türkiye Cevapları

2. ÜNİTE DEĞERLENDİRMESİ

A. Testi Cevaplayalım

Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Aşağıdakilerden hangisi yurdumuzdaki doğal varlıklardan biridir?

  1. Kız Kalesi
  2. Selimiye Camii
  3. Gordion
  4. Yedigöller

Cevap: D 


2. Aşağıdakilerden hangisi tarihi özelliği bakımından diğerlerinden ayrılır?

  1. Gordion
  2. Gelibolu
  3. Nemrut
  4. Zeugma

Cevap: B 


3. Ülkemizde el sanatlarıyla ilgili bazı mesleklerin yok olması aşağıdakilerden hangisi ile açıklanabilir?

  1. Etkileşme
  2. Değişme
  3. Süreklilik
  4. Benzerlik

Cevap: B 


4. Eğitim, kültür, hukuk, ekonomi ve yönetim alanlarında yapılan yeniliklerin hepsi aşağıdaki Atatürk ilkelerinden hangisiyle ilişkilidir?

  1. Devletçilik
  2. Milliyetçilik
  3. İnkılapçılık
  4. Laiklik

Cevap: C


  1. Milli birlik ve beraberliği sağlamak
  2. Ülke bütünlüğünü korumak
  3. Çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak
  4. Geçmişteki yönetim şeklini düzenlemek

5. Yukarıdakilerden hangileri Atatürk ilke ve inkılapların dayandığı esaslardandır?

  1. I, III
  2. II, IV
  3. II, III
  4. II,III, IV

Cevap: C


6. Milletin devlet yönetiminde söz sahibi olması Atatürk ilkelerinden hangisiyle doğrudan ilgilidir?

  1. Cumhuriyetçilik
  2. İnkılapçılık
  3. Laiklik
  4. Milliyetçilik

Cevap: A


B) Boşlukları Dolduralım

Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere, verilen kavramlardan uygun olanı yazınız.

  1. El sanatlarından telkari ince gümüş tellere şekil verilerek yapılır.
  2. Kırsal yörelerdeki insanların giyimleri kültürel farklılıklarımızı gösteren öğelerden biridir.
  3. Milletimiz için ortak değer olan türküler kültürümüzü geçmişten bugüne taşır.
  4. Laiklik din işleriyle devlet işlerinin ayrılmasıdır.
  5. Bir yönetim şekli olan cumhuriyet millet egemenliğine dayanır.

C) Düşünelim-Söyleyelim

Aşağıda verilen soruların cevaplarını söyleyiniz.

1. Yabancı bir turiste ülkemizi tanıtacak olsaydınız doğal varlıklar ve tarihi güzelliklerden hangilerini söylerdiniz?

  • Cevap: Peri Bacaları, Pamukkale Travertenleri, Abant Gölü, Göreme Milli Parkı, Hattuşaş, Safranbolu Evleri. 

2. Kültürel özellikler nelerdir?

  • Cevap

5-sinif-berkay-yayincilik-2-unite-adim-adim-turkiye-cevaplari

3. Kültürel özelliklerimizin benzerlik ve farklılıklarının nedenleri neler olabilir?

  • Cevap: Coğrafi özellikler ve yaşadığımız toplum

4. Sizce insanların bir arada yaşamasında hangi kültürel öğeler daha önemlidir? Neden?

  • Cevap: Türk Dili, İslamiyet, düğünlerimiz, yemeklerimiz, gelenek ve göreneklerimiz

5. Atatürk inkılaplarından sonra günlük yaşamda ne gibi değişiklikler olmuştur?

  • Cevap: Modernleşme oldu

6. Atatürk hangi alanlarda yenilikler yapmıştır?

  • Cevap: Eğitim, siyaset, bilim ve hayatın birçok alanında inkılaplar yapmıştır

Ç. Doğru ve Yanlışları Bulalım

Aşağıda verilen illerimizle doğal varlıklar ya da tarihi mekanlar arasındaki eşleştirmelerden doğru olanların başındaki kutuya “D”, yanlış olanların başındaki kutuya “Y” harfi koyunuz.

  • (D) Ağrı  İshak Paşa Sarayı
  • (Y) Konya  Peribacaları
  • (D) Denizli  Pamukkale
  • (Y) Aydın Aspendos
  • (D) Çorum Alacahöyük
  • (Y) Malatya  Nemrut Dağı
  • (D) Mersin  Kız Kalesi
  • (Y) İzmit  Yedi Göller
  • (D) İzmir  Efes Antik Kenti
  • (Y) İstanbul  Selimiye Camii


4 Yorumlar

  1. Teşekkür ederim

  2. hayır çok saçma testlere cevap cevap diye yazıyor e bunu bende yaparım çok kontaklar yapanlar

  3. berillllllllllllllll

    çok teşekkür ederim.çok güzel sosyelle ilgili yapamadıklarımı buradan bakıyorum .😀😀😀😀😀✨✨✨✨

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir