Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
5. Sınıf Yazılı Soruları

5. Sınıf Din Kültürü 2. Dönem 1. Yazılı Soruları

Yazılı sınavlar başladı. Bu yazımızda 5. Sınıf Din Kültürü 2. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019‘a sizler için hazırladık.

5. Sınıf Din Kültürü 2. Dönem 1. Yazılı Soruları

1-İnsan ilişkilerini düzenleyen ve kolaylaştıran yazılı olmayan toplumsal kurallara ne denir?
A-Adap kuralları B- Nezaket C-Selamlaşma D- İletişim

  • Cevap: A

2.Aşağıdakilerden hangisi bir nezaket kuralı değildir?
A-Yapılan iyiliğe teşekkür etmek B- Misafire karşı güler yüzlü olmak
C-Kalabalık içinde gizli konuşmak D- Hasta ziyaretini kısa tutmak

  • Cevap: C

I-Küçük olanın büyük olana selam vermesi II-Araç üzerinde olanın yürüyene kadar selam vermesi
III-Sayı bakımından az olan topluluğun çok olana selam vermesi
3-Yukarıda ki ifadelerden hangileri selamlaşma adabına uygundur?
A)I-II B)I-III C)II-III D)I-II-III

  • Cevap: A

4-Aşağıdakilerin hangisi konuşma adabına uygun değildir?
A)Doğru konuşmak B)Kırıcı konuşmak C)Ses tonunu ayarlamak D)Abartmadan konuşmak

  • Cevap: B

5-İnsan ve diğer canlıların yaşayabilmeleri için yedikleri ve içtikleri şeylere ne ad verilir?
A)Bereket B)Rızık C)Yemek D)İsraf

  • Cevap: B

6-Aşağıdakilerin hangisi sofra adabına uygun bir davranıştır?
A)Önümüzden yemek B)Oturarak yemek C)Besmele ile başlamak D)Hepsi

  • Cevap: D

7-Hz Lokman ile ilgili bilgilerden hangisi yanlıştır?
A)Adı Kur’an da bir sureye verilmiştir B)Kendisine hikmet verilen salih bir kişidir
C)Oğluna öğütlerde bulunmuştur D)Kendisine kitap verilmiştir

  • Cevap: D

8-Namazlarda oturduğumuz zaman okunan ve Allah cc ile Hz Peygamber as arasından geçen konuşmanın yer aldığı dua hangisidir?
A)Tahiyyat B)Rabbena C)Salavat D)Kunut

  • Cevap: C

9-Hz Muhammed’in as Hz Hatice ile evliliğinden kaç çocuğu olmuştur?
A)4 B) 5 C)6 D)7

  • Cevap: C

10-Hz Muhammed’in soyu hangi çocuğu ile devam etmiştir?
A)Zeynep B)Rukiye C)Kasım D)Fatıma

  • Cevap: D

11-Hz Hatice’nin üstün ahlakından dolayı kendisine …………….lakabı verilmiştir?
A)Kübra B)Hanife C)Tahire D)Hafsa

  • Cevap: C

12-“Sizin en hayırlılarınız hanımlarına karşı en iyi davrananınızdır”buyuran Hz Peygamber eşine karşı tutumu nasıl olmuştur?
A)İşlere hiç yardımcı olmazdı B)Kırıcı-incitici C) Saygılı-anlayışlı D)Eşine danışmazdı

  • Cevap: C

13-Hz Peygamberin kızı Zeynep’ten olan torunlarının adları nelerdir?
A)Ali-Umame B)Kasım C)Ümmü Gülsüm D)Hasan

  • Cevap: A

14-Hz Muhammed’in as bir sahabiye “Allah’tan korkun çocuklarınıza adaletli olun”buyurması O’nun çocuklara nasıl davranılmasını istediğini gösterir?
A)Çocuklarla şakalaşılmasını B)Çocuklara hediyeler alınmasını
C)Çocuklara eşit davranılmasını D)Çocukların sevilmesini

  • Cevap: C

15- Hangisi Hz Lokman’ın oğluna verdiği öğütlerden değildir?
A)Yavrum Allah’a ortak koşma B)Yavrucuğum namazı özenle kıl
C)Yürüyüşünde tabii ol sesini alçalt D)Yiyin-için israf etmeyin

  • Cevap: D

16- Tahiyyat duasını yazınız (15p)

  • Cevap: Selam, rahmet ve bütün güzellikler, her türlü dil, beden ve mal ile yapılan ibadet Allah’a mahsustur. Ey Peygamber! Allah’ın rahmeti ve bereketleri senin üzerine olsun. Selâm bizlere ve Allah’ın sâlih kullarına olsun. Ben şahadet ederim (kesinlikle bilirim) ki, Allah’tan başka hiçbir ilâh yoktur. Ve şahadet ederim ki Hazret-i Muhammed Allah’ın kulu ve Resûlüdür.

17-Doğru –Yanlış Soruları (10p)

  • Cevap:

( D ) Selamlaşmak insanlar arasındaki muhabbeti arttırır.
( D ) Selam barış-esenlik-güven gibi anlamlara gelir.
( D ) Hz Peygamber hiçbir yemeğe kusur bulmazdı.
( D ) Hz Muhammed’e dürüstlüğünden dolayı “el Emin”lakabı verilmiştir.
( D ) Hz Peygamber çocukları görünce onlara selam verirdi.

Hazırlamış olduğumuz “5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019“a emojilerle tepki vermeye ne dersiniz :)

2022 Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
unlike
3
angry
1
clap
0
happy
0
love
0
confused
0
sad

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!