Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
5. Sınıf Din Kültürü Anka Kuşu Yayınevi

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 103 Cevapları Anka Yayınevi

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 103 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 103 Cevapları Anka Yayınevi

Çocuklara ad konulurken de dinimizin emir ve tavsiyelerinden kaynaklanan güzel örf ve âdetlerimiz vardır. Örneğin, çocuklara güzel isim konulmasına dikkat edilir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), “Muhakkak ki siz, kıyamet günü isimlerinizle ve babalarınızın isimleriyle çağırılacaksınız. O hâlde (çocuklarınıza) güzel isimler koyun.” buyurarak Müslümanlara bu konuda tavsiyede bulunmuştur. Çocuğa isim konurken sağ kulağına ezan, sol kulağına da kamet okunur. İsim konulduktan sonra çocuk için hayır dua edilir. Bütün bunlar da dinimizin tavsiyelerinden ve Peygamberimizin (s.a.v.) uygulamalarından kaynaklanır.

Not Edelim

Toplumumuzda mevlit okunması bir gelenek olmuştur. Mevlit, Peygamberimizin (s.a.v.) doğumunu anlatan eserlere denilmektedir. Ülkemizde yapılan mevlit törenlerinde, Süleyman Çelebi’nin yazdığı Vesiletü’n-Necat adlı eser okunmaktadır. Özellikle kandil gecelerinde, sünnet ve düğün törenlerinde Kur’an-ı Kerim ve mevlit okutulur. Peygamberimize (s.a.v.) salavat getirilir. İlahiler söylenir, dua edilir.

Kültürümüzde, bazı önemli olayların gerçekleştiği geceler kandil geceleri olarak kutlanır. Kandil gecelerimiz; Mevlit Kandili, Regâip Kandili, Miraç Kandili, Berat Kandili ve Kadir Gecesi olmak üzere beş tanedir. Bu gecelerde camiler dolar, taşar. Minarelere mahyalar asılır. Müslümanlar birbirlerinin kandilini kutlarlar. Camilerde cemaatle namaz kılınır, Kur’an ve mevlit okunur, Allah’tan (c.c.) bağışlanma dilenir. Kandillerde o güne özel yapılan kandil simitleri satılır. Akraba ve komşular birbirlerine bu simitten ikram ederler. Müslümanlar olarak Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere iki dinî bayramımız vardır. Bu bayramlardan önce bazı hazırlıklar yapılır. Evler temizlenir, misafirler için alışveriş yapılır, yiyecek ve içecekler hazırlanır. Bayram günü sabah erkenden kalkılır. Temiz giysiler giyilip camiye gidilir. Bayram namazı kılınır. Namazdan sonra camide bayramlaşma yapılır. Sonra eve gelinir ve evde bayramlaşılır. Dinî bayramlarda komşular, akrabalar ziyaret edilir. Bayramın özelliğine göre gelen misafirlere tatlı, et vb. yiyecekler ikram edilmesi de toplumumuzda gelenek olmuştur.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

5. Sınıf Anka Yayınevi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 103 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
2
clap
0
happy
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!