Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
5. Sınıf Din Kültürü Anka Kuşu Yayınevi

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 35 Cevapları Anka Yayınevi

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 35 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 35 Cevapları Anka Yayınevi

hayırlıdır. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için iner dururlar. O gece, esenlik doludur. Ta fecrin doğuşuna kadar.” Kur’an-ı Kerim ramazan ayında indirilmeye başladığı için bu aya “Kur’an ayı” da denir. Ramazan ayında, diğer zamanlardan daha fazla ibadet edilir, Kur’an okunur. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, ramazan ayındadır. Bu gece; ibadet edilerek, nafile namaz kılınarak, Kur’an okunarak, dua ve tövbe edilerek değerlendirilir. Oruç tutan kişi, imsak vaktinden başlayarak güneş batana kadar hiçbir şey yiyip içmez. Sadece Allah’ın (c.c.) rızasını kazanmak için sabahtan akşama kadar ibadet maksadıyla aç durur. Oruç, Allah (c.c.) katında sevabı büyük olan bir ibadettir. Peygamberimiz (s.a.v.) bir hadisinde, “Kim inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek ramazan orucunu tutarsa geçmiş günahları bağışlanır.”  buyurarak oruç ibadetinin önemini belirtmiştir. Oruç tutan kişi, oruçlu olduğu süre içinde hiçbir şey yiyip içmemelidir. Orucunu bozacak şeylerden kaçınmalıdır. Bunun yanında oruç tutan insan, kötü söz ve davranışlardan da uzak durmalıdır. Oruçluya yakışmayan söz ve davranışlardan sakınmalıdır. İnsanlara karşı sabırlı ve anlayışlı olmalıdır. Kaba ve kırıcı davranışlardan kaçınmalıdır. Peygamberimiz (s.a.v.) bir hadisinde, “Oruç (kötülüklerden koruyan) bir kalkandır. Oruçlu, saygısızlık yapmasın, kötü konuşmasın. Eğer biri kendisiyle dövüşmeye veya ona kötü söz söylemeye kalkışırsa iki defa, ‘Ben oruçluyum.’ desin…”  buyurmuştur.
Orucu bozan başlıca davranışlar şunlardır:

Not Edelim

➢ Bilerek bir şey yemek veya içmek
➢ Ağız yoluyla ilaç almak
➢ İğne yaptırmak
➢ Ağız dolusu kusmak

Dinimize göre hasta, yaşlı ve yolcu olanlar, hamile olan ve çocuk emziren kadınlar oruç tutmayabilir. Hastalar iyileşince, yolcular ramazan bitince, hamile olan ve çocuk emziren kadınlar da ramazandan sonra tutamadıkları gün sayısınca oruç tutarlar. Buna kaza orucu denir. Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyrulur: “Oruç, sayılı günlerdedir. Sizden kim hasta ya da yolculukta olursa tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar. Oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir. Bununla birlikte gönülden kim bir iyilik yaparsa (mesela fidyeyi fazla verirse) o, kendisi için daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır.”

  • Cevap Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

5. Sınıf Anka Yayınevi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 35 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
3
clap
2
unlike
2
angry
1
sad
0
happy
0
love
0
confused

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!