Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
5. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Sayfaları

5. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 5. Ünite Sayfa 23

5. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 5. Ünite Sayfa 23 Meb Yayınlarına ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 5. Ünite Sayfa 23

Anahtar kelimeleri kullanarak boş bırakılan yerleri doldurunuz.

  • Cevap:

Işık kaynağından opak cisme gelen ışık ışınları, cisimden geçemez. Cismin arka tarafı ışık almadığı için karanlıkta kalır. Bu karanlık bölgeye tam gölge denir. Işığın doğrusal, yolla yayılması tam gölge olayının oluşmasını sağlar. Oluşan gölgenin şekli cismin şekline benzer. Saydam cisimlerin gölgesi yoktur. Yarı saydam cisimlerin gölgesi ise açık renklidir, tam gölge oluşturmaz. Işık kaynağının karşısına konan opak cismin ekranda gölgesi oluşur. Bu gölgeyi çizerken ışık kaynağından çıkan ışınları, cismin kenarlarından geçecek şekilde çizeriz. Işınların ekrana değdiği noktaları birleştirerek ekran üzerinde cismin gölgesini oluştururuz. Bir cismin gölge boyu ışık kaynağı, ile opak cisim arasındaki uzaklığa bağlıdır. Cisim ışık kaynağına yaklaştıkça gölge boyu büyür, Cisim ışık kaynağından uzaklaştıkça da gölge boyu küçülür. Işınların gelme açısı, da gölge boyunda etkilidir. Güneş ışınlarının. dik açıyla geldiği öğle saatlerinde cismin gölge boyu kısa, eğik, açıyla geldiği sabah ve akşam saatlerinde ise gölge boyu uzundur. Eski çağlarda insanlar zamanı anlayabilmek için güneş saati kullanmışlardır. Güneş saatlerinde gün içerisinde cismin gölge boyuna bakılarak zaman tespit edilmiştir.

Açıkta kalan anahtar kelimeyi bir cümlede kullanınız.

  • Cevap: Cisim ışık kaynağından uzaklaştıkça gölge boyu küçülür.

5. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 5. Ünite Sayfa 23 Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!