Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 5. Sınıf Fen Bilimleri Meb Yayınları / 5. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 1. Ünite Güneş Dünya ve Ay Ünite Değerlendirme Soruları ve Cevapları

5. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 1. Ünite Güneş Dünya ve Ay Ünite Değerlendirme Soruları ve Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


5. Sınıf  Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 1. Ünite Güneş Dünya ve Ay Ünite Değerlendirme Soruları ve Cevapları

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Meb Yayınları 1. Ünite Güneş Dünya ve Ay Sayfa 50, 51 Ünite Değerlendirme Soruları ve Cevapları

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 50 Cevabı

1. Yukarıda Ay’ın Dünya çevresinde hareket ettiği sırada bulunduğu konum gösterilmiştir. Bu konumdayken Ay’ın Dünya’dan görünümü aş ağıdakilerden hangisidir?

  • Cevap: B

2. Dünya’dan bakıldığında Ay’ın hep aynı yüzü görülür. Bu durumun sebebini aşağıdakilerden hangisi en iyi açıklar?

A) Ay’ın Dünya etrafında dolanması.
B) Dünya’nın Güneş etrafında dolanması.
C) Ay’ın Dünya etrafında dolanma süresi ile kendi etrafında dönme süresinin eşit olması.
D) Dünya’nın kendi etrafındaki ve Güneş’in etrafındaki hareketi.

  • Cevap: C

3. Aşağıdakilerden hangisi çok hızlı ve ani gelişen, çok miktarda can ve mal kaybına sebep olan doğal afetlerden biri değildir?
A) Deprem B) Kuraklık C) Sel D) Heyelan

  • Cevap: C

4. Aş ağıdakilerden hangisi deprem sırasında yapılması gerekenlerden değildir?
A) Elektrik ve dogal gaz sigortalarını kapatmak
B) Su vanalarını kapatmak
C) Deprem çantası hazırlamak
D) Pencerelerden uzak durmak

  • Cevap: B

5. Yukarıda verilen ifadelerin doğru ya da yanlı ş olduğuna kadar verilerek ilerlendiğinde hangi çıkı şa ulaş ılır?
A) 1. çıkış B) 2. çıkış C) 3. çıkış D) 4. çıkış

  • Cevap: A

6. Murat; Dünya, Güneş ve Ay’ın büyüklüklerini temsil etmek için yukarıdaki çalışmayı yapmıştır. Öğretmeni Murat’tan yaptığı çalışmada bir hata olduğunu ve bu hatayı düzeltmesini istemiştir.Murat; Dünya, Güneş ve Ay’ın büyüklüklerini temsil etmek için yukarıdaki çalışmayı yapmıştır. Öğretmeni Murat’tan yaptığı çalışmada bir hata olduğunu ve bu hatayı düzeltmesini istemiştir.

Murat, yaptığı çalışmada aşağıdakilerden hangisini yaparsa hatayı düzeltmiş olur?
A) Portakalı mercimeğin yanından alıp basketbol topunun yanına getirmelidir.
B) Basketbol topu ile mercimeğin yerini değiştirmelidir.
C) Portakal ile basketbol topunun yerini değiştirmelidir.
D) Portakal ile mercimeğin yerini değiştirmelidir.

  • Cevap: D

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 51 Cevabı

7. Yukarıda verilen bilgilerin doğru (D) ya da yanlış (Y) olduğuna karar vererek tabloyu doldurduğunuzda tablonun doldurulmuş hâli aşağıdakilerden hangisi olur?

  • Cevap:  D

8. Güneş ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?8. Güneş ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
A) Evrendeki en büyük yıldız Güneş’tir.
B) Güneş, kendi etrafında dönme hareketi yapar.
C) Güneş, Dünya etrafında dolanma hareketi yapar.
D) Güneş, Ay ile aynı büyüklüktedir.

  • Cevap: B

9. Aynur, fen bilimleri dersinde bilim insanları ve onların yaptıkları çalışmalar ile ilgili bir poster çalışması yapmaktadır. Bunun için Aynur, yukarıda verilen boşluğa hangi bilim insanının görselini yapıştırmalıdır?

  • Cevap: C

10. Dünya etrafındaki dönüşünü 29 günde tamamlar. Bu süreye 1 ay denir. ise Güneş’in etrafındaki hareketini 365 gün 6 saatte tamamlar. Bu süreye ise 1 denir.

Yukarıdaki paragrafta , ve ile gösterilen boşluklara aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

  • Cevap: B
0
like
3
love
2
haha
1
wow
2
sad
19
angry


Sponsorlu Bağlantılar

2 Yorumlar

  1. Sayfa 50 deki ünite testi 1. Sorunun cevabı bir çok sitede ve öğretmenimiz tarafından sınıfta B şıkkı olarak cevaplanmıştır.si A şıkkı demişsiniz.doğrusunu öğrenebilmemiz için yardımlarınızı bekliyorum.

  2. Yağmur İÇLİ

    Sonunda bir internet platformunda şu soruya doğru yanıt veren biri çıktı. Bu kadar basit bir soruyu, mantık sorusu haline getirecek kadar bilgisiz mi gerçekten bizim fen bilgisi öğretmenlerimiz inanamıyorum. Herkes yanıtın B olduğuna o kadar emin ki, sinirden gözüm seğiriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir