Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 5. Sınıf Fen Bilimleri Meb Yayınları / 5. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 6. Ünite İnsan ve Çevre Ünite Değerlendirme Soruları ve Cevapları

5. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 6. Ünite İnsan ve Çevre Ünite Değerlendirme Soruları ve Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


5. Sınıf  Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 6. Ünite İnsan ve Çevre Ünite Değerlendirme Soruları ve Cevapları

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Meb Yayınları 6. Ünite İnsan ve Çevre  Sayfa 240, 241 Ünite Değerlendirme Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 240 Cevabı

1. Aşağıdakilerden hangisi biyoçeşitliliğin artmasını sağlar?
A) Nüfusun hızla artması
B) Fosil yakıtların çok tüketilmesi
C) Doğal yasam alanlarının korunması
D) Orman yangınları

  • Cevap: C

2. Temiz bir gölde yasayan canlı türleri ve sayıları sekil-1’deki gibidir. Göl kirlendiğinde canlı türlerinin sayıları sekil-2’deki gibi değişim gösteriyor.
Buna göre aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
A) A ve D türleri kirlilikten aynı şekilde etkilenmiştir.
B) Kirlilikten en çok D türü etkilenmiştir.
C) C türü birey sayısını artırmıştır.
D) B türü kirlilikten D türünden daha az etkilenmiştir.

  • Cevap: A

3. I. Asit yağmurları I. Asit yağmurları
II. Küresel ısınma
III. Deprem
IV. Sel
V. Ozon tabakasının incelenmesi
Yukarıda verilen olaylardan hangisi insan faaliyetleri sonucu oluşur?
A) I, II ve III B) II ve III C) II, III ve IV D) I, II ve V

  • Cevap: D

4. Temizlik maddelerinde kullanılan katkı maddeleri evlerin atık sularının nehir, göl ve denizlere karışmasıyla buralarda birikir. Bunun sonucunda buralarda yaşayan canlıların olumusuz etkilenerek üreyemediği tespit edilmiştir. Bu konudaki bir çalışmanın sonuçları aşağıdaki tabloda verilmiştir. Buna göre araştırmayı yapan kişi elde ettiği verileri aşağıdaki hangi grafikle gösterebilir?

  • Cevap: C

5. Aşağıdaki olaylardan hangisi hava kirliliği oluşturmaz?
A) Klima ve buzdolaplarında kimyasal maddelerin kullanılması
B) Otomobillerden çıkan egsoz dumanı
C) Bitkilerin karbondioksit alıp, oksijen vermesi
D) Yanardağ püskürtmeleri

  • Cevap: C

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 241 Cevabı

6. Bir denizde meydana gelen tanker kazası sonucu fazla miktarda petrol denize karışmıştır. Bunun sonucunda aşağıdaki olaylardan hangisi ortaya çıkmaz?
A) Sudaki oksijen miktarı azalır.
B) Biyoçeşitlilik azalır.
C) Tür çeşidi ve sayısı artar.
D) Su kirliliği ortaya çıkar.

  • Cevap: C

7. Sera etkisi aşağıdakilerden hangi çevre sorunu sonucu oluşur?
A) Erozyon
B) Hava kirliliği
C) Su kirliliği
D) Toprak kirliliği

  • Cevap: B

8. Aşağıdakilerden hangisi ülkemizde soyu tükenen canlılardan birisidir?
A) Anadolu leoparı
B) Ankara keçisi
C) Van kedisi
D) Denizli horozu

  • Cevap: A

9. Aşağıdakilerden hangisi ülkemizde nesli tükenme tehlikesi taşıdığı için koruma altına alınan canlılardan birisidir?
A) Koyun
B) At
C) Kardelen çiçeği (bitkisi)
D) Panda

  • Cevap: C

10. Ülkemizde biyoçeşitliliğin korunması ile ilgili;Ülkemizde biyoçeşitliliğin korunması ile ilgili;
I. Hayvanların yasadışı avlanması engellenmeli
II. Geri dönüşüm uygulamaları desteklenmeli
III. Çevrenin kirletilmemesine özen gösterilmeli
IV. Doğal yaşam alanları korunmalı İfadelerinden hangileri doğrudur?
A) Yalnız I B) I ve II C) I, II ve III D) I, II, III ve IV

  • Cevap: D

11. Aşağıdakilerden hangisi çevre kirliliğini engellemek için alınacak önlemlerden birisi değildir?
A) Toplu taşıma araçları kullanılmamalı
B) Plastik ambalajlar tercih edilmemeli
C) Enerji tasarruflu ampuller kullanılmalı
D) Fosil yakıtların yerine güneş enerjisinden yararlanılmalı.

  • Cevap: A

12. I. Doğa dengesini korur.
II. Sağlığımızı korur.
III. Ekonomiye katkıda bulunur.
Yukarıdaki ifadelerden hangileri biyoçeşitliliğin önemini açıklar?
A) Yalnız I B) I ve II C) II ve III D) I, II ve III

  • Cevap: D

13. Toprak birçok canlının yaşama alanını oluşturur. Toprakta oluşan kirlilik bu canlıları olumsuz etkiler. Aşağıdakilerden hangisi toprak kirliliğini engellemek için alınacak önlemlerden birisi değildir?
A) Yapay gübre kullanmak
B) Sanayi kuruluşlarını tarım alanlarının dışına kurmak
C) Tarım ilaçlarını bilinçli kullanmak
D) Evsel atıkları toprağa karışmayacak şekilde depolamak

  • Cevap: A
0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Tek Yorum

  1. GERÇEKTEN ÇOK İŞİME YARADI BU SİTEYİ 1.50 YILDIR KULLANIYORUM MEMNUNUM

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir