Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 5. Sınıf Fen Bilimleri Meb Yayınları / 5. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 7. Ünite Elektrik Devre Elemanları Ünite Değerlendirme Soruları ve Cevapları

5. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 7. Ünite Elektrik Devre Elemanları Ünite Değerlendirme Soruları ve Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


5. Sınıf  Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 7. Ünite Elektrik Devre Elemanları Ünite Değerlendirme Soruları ve Cevapları

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Meb Yayınları 7. Ünite Elektrik Devre Elemanları  Sayfa 264, 265 Ünite Değerlendirme Soruları ve Cevapları 2017 – 2018

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 264 Cevabı

1. Aşağıda verilen devre elemanlarının görsel ve 4. sembolleri hangisinde yanlış eşleştirilmiştir?

  • Cevap: A

2. Aşağıdaki sembollerle gösterilen devre elemanlarından hangisi bağlı olduğu devreyi açıp kapatmaya yarar?

  • Cevap: D

3. Yukarıda dört öğrencinin aynı özellikte pil ve ampul kullanarak kurduğu devreler verilmiştir. Bunlara göre hangi öğrencinin kurduğu devredeki lamba parlaklığı daha fazladır?
A) Mevlüt
B) Yılmaz
C) Emin
D) Zeynep

  • Cevap: C

4. Yukarıda verilen basit elektrik devrelerinde aynı özellikte pil ve ampuller kullanılmıştır. Bu devrelerin ampul parlaklıkları arasındaki ilişki aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
A) I > II > III > IV
B) II > III > IV > I
C) IV > III > II > I
D) I > III > IV > II

  • Cevap: D

5. Aşağıda verilen devre şemasında kullanılan devre elemanlarının sayısı ve durumu ile ilgili açıklamalardan hangisi doğrudur?

  • Cevap: D

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 265 Cevabı

6 ve 7. soruları aşağıdaki devre şemalarına bakarak yanıtlayınız.

6. Yukarıda iki basit elektrik devresi verilmiştir. Bu Yukarıda iki basit elektrik devresi verilmiştir. Bu iki devrede lamba parlaklığına hangi devre elemanının etkisi incelenmek istenmiştir?
A) Anahtarın açık veya kapalı olması durumu
B) Lamba sayısı
C) Pil sayısı
D) Kablo uzunluğu

  • Cevap: C

7. Yukarıdaki devrelerle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi bağımlı değişkendir?
A) Lamba parlaklığı
B) Pil sayısı
C) Ampul sayısı
D) Anahtarın kapalı olması durumu

  • Cevap: A

8. Basit bir elektrik devresinde ampul parlaklığının x ilişkisi grafikte gösterilmiştir. Bu grafiğe göre x yerine aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?
A) Duy sayısı
B) Ampul sayısı
C) Pil sayısı
D) Anahtar sayısı

  • Cevap: C

9. Yukarıdaki elektrik devresinde ampulün ışık vermediği görülüyor. Bunun sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Devrede iki ampulün bulunması
B) Pil sayısının fazla olması
C) Pillerin ters bağlanmış olması
D) Anahtarın kapalı olması

  • Cevap: C

10. Bir ampul, bir pil ve elektrik kablosu ile kurulan elektrik devresine sırayla 2 ve 3. pil bağlanarak yukarıdaki devreler hazırlanıyor. Bunlarla ilgili yapılan açıklamalardan hangisi doğrudur?
A Ampul sayısı bağımsız değişkendir.
B) Bu deneyde kontrol edilen değişken yoktur.
C) Pil sayısı bağımsız değişkendir.
D) Lamba parlaklığı I > II > III şeklindedir.

  • Cevap: C
0
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
0
angry


Sponsorlu Bağlantılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir