Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ

Sponsorlu Bağlantılar
Ana Sayfa / Kitap Cevapları / 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları / 5. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Kitabı Bilim ve Teknoloji Tema Değerlendirme Cevapları

5. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Kitabı Bilim ve Teknoloji Tema Değerlendirme Cevapları

Sponsorlu Bağlantılar


5. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Kitabı Bilim ve Teknoloji Tema Değerlendirme Cevapları

5. Sınıf  Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları 4. Tema Bilim ve Teknoloji Sayfa 130, 131 Tema Değerlendirme Soruları ve Cevapları  

BİLİM VE TEKNOLOJİ TEMA DEĞERLENDİRME SORULARI VE CEVAPLARI

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Türkçe Ders Kitabı Sayfa 130 Cevabı

(1, 2 ve 3. soruyu yukarıdaki paragrafa göre cevaplayınız.)

1. Paragrafın konusu nedir?

  • Cevap: Teknolojiyi nasıl kullanacağımız.

2. Paragrafın ana fikri nedir?

  • Cevap: Teknolojiyi doğru kullanma.

3. Paragrafa göre teknoloji bağımlısı bir kişide aşağıdaki sorunlardan hangilerini görmek mümkündür? İşaretleyiniz.

(X) Sağlık sorunları yaşar.
(X) İnsan ilişkilerinde sıkıntılar yaşar.
(X) Maddi sorunlar yaşar.
(X) Zamanının çoğunu teknoloji ile geçirir.

4. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde neden-sonuç ilişkisi vardır?
A) Çok çalıştığından yorulmuştu.
B) Dün akşam bilgisayarı bozulmuştu.
C) Kendine güzel bir saat satın almıştı.
D) Bu mahalleyi çok sevmişti.

  • Cevap: A

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Türkçe Ders Kitabı Sayfa 131 Cevabı

(1, 2 ve 3. soruyu yukarıdaki paragrafa göre cevaplayınız.)

1. Metne, konusuna uygun bir başlık yazınız.

  • Cevap: HAYALLERİN PEŞİNDE

2. Numaralanmış cümlelerden hangisiyle birlikte düşüncenin yönü değişmektedir?
A) 1 B) 2 C) 3 D) 4

  • Cevap: A

3. Numaralanmış cümlelerin hangisinde benzetme yapılmıştır?
A) 1 B) 2 C) 3 D) 4

  • Cevap: C

4. Erkek çocuklarına Doğan ( ) Tuğrul ( ) kız çocuklarına İnci ve Çiçek adlarını koymuş ( ) Yukarıdaki cümlede yay ayraçla belirtilen kısımlara sırasıyla hangi noktalama işaretleri getirilmelidir?
A) (,) (;) (.)
B) (;) (,) (.)
C) (,) (,) (!)
D) (;) (,) (!)

  • Cevap: A

5. Hezarfen Ahmet Çelebi yapay kanatlar kullanarak uçmayı başaran ilk insandır. Buna göre
aşağıdaki görsellerden hangisi Hezarfen Ahmet Çelebi ile ilişkilendirilebilir?

  • Cevap: 1,2,3
1
like
0
love
0
haha
0
wow
0
sad
2
angry


Sponsorlu Bağlantılar

12 Yorumlar

  1. Bende bu 123.cu sayfa yı göstermiyor ?????

  2. 131 deki 5. Soru (|) olmaliydi

  3. Ben naska sey ariyorummmmm???

  4. çok beğendim

  5. 31. Sayfada 5. Soru (1)olmalıydı

  6. Cok iyi herkeze tesekkurler

  7. Çok işime yarıyor?muhteşem

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir