Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
5. Sınıf Müzik Meb Yayınları

5. Sınıf Müzik Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 47

5. Sınıf Müzik Ders Kitabı Sayfa 47 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Müzik Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 47

BİLGİ KUTUCUĞU

Atatürk klasik Türk Musikisini çok severdi. Şarkı ve türküleri dinlemekten büyük zevk alan Atatürk, zaman zaman okunan şarkılara eşlik etmiş, oynanan halk danslarına katılmıştır. Bazı Rumeli türküleri onun sayesinde notalara dökülmüş ve müzik repertuvarında yer almıştır.

Mustafa Kemal ATATÜRK; “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” sözü ile sanata verdiği önemi dile getirmiştir.

1. ETKİNLİK

Etkinlik Adı: Atatürk ve Müzik
Etkinlik Amacı: Atatürk’ün müzikle ilgili özdeyişinin; eksik bölümlerini tamamlayabilmek
Araç ve Gereçler: Ders kitabı

a) Yukarıda kutu içinde verilen sözcüklerle Atatürk’ün aşağıda verilen özdeyişini tamamlayalım.

  • Cevap:

Müzik hayatın neşesi, ruhu, sevinci ve her şeyidir. (M. Kemal Atatürk)

b) Atatürk “a” etkinliğinde verilen bu sözü ile ne anlatmak istemiştir? Kısaca yazınız.

  • Cevap:

Atatürk’ün “Müzik hayatın neşesi, ruhu, sevinci ve her şeyidir” sözü, müziğin insan hayatındaki önemini ve değerini vurgulamak için söylenmiştir. Atatürk, müziği sadece bir eğlence veya sanat dalı olarak değil, insanların hayatında neşe, ruh ve sevinç kaynağı olarak görmüştür. Ona göre müzik, insanlar arasındaki bağları güçlendirir, duyguları ifade etmenin bir yoludur ve insanların hayatında önemli bir yere sahiptir. Atatürk’ün bu sözü, Türk toplumunda müziğin önemini vurgulayan ve müziğe verilen değeri arttırmayı hedefleyen bir ifadedir.

2. ETKİNLİK

Etkinlik Adı: Atatürk ve Müzik
Etkinlik Amacı: Atatürk’ün sanata verdiği önemi araştırmak
Araç ve Gereçler: Ders kitabı, bilgisayar, akıllı tahta

Atatürk’ün sanat ve müzik ile ilgili sözlerinden bir tanesini araştırıp yazalım.

  • Cevap:

“Atatürk’ün sanat ve müzikle ilgili sözlerinden biri şöyledir: ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ Bu söz Atatürk’ün sanata ve kültüre verdiği önemi göstermektedir. Atatürk, sanatın bir milletin kültürel ve tarihi kimliğinin oluşmasında önemli bir rol oynadığını düşünüyordu. Müzik de bu sanat dallarından biriydi ve Atatürk, Türk müziğinin gelişmesi ve yaygınlaşması için çalışmalar yapmış, Türk müziğinin batı müziğiyle kaynaştırılmasını teşvik etmiştir. Atatürk, sanat ve müzikle ilgili görüşlerini sıklıkla dile getirmiş ve Türk toplumunun sanata ve kültüre verdiği önemi artırmak için çaba harcamıştır.”

5. Sınıf Meb Yayınları Müzik Ders Kitabı Sayfa 47 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
373
angry
178
love
109
clap
86
unlike
35
confused
35
sad
33
happy

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!