5. Sınıf Müzik Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 45
“5. Sınıf Müzik Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 45 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
5. Sınıf Müzik Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 45
Bir gün Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.), çok güvendiği yakını Hz. Ali ile sohbet ediyordu. Ona çok özel bir sırrı anlattı. Bu sır, Allah’a duyulan büyük bir sevgiyle ilgiliydi. Hz. Ali, bu büyük sırrın ağırlığını kalbinde tutmakta zorlandı. Medine’den dışarı çıktı. Yol boyunca yürüdü ve sonunda susuz, kuru bir kuyunun yanına geldi. İçindeki sırrı kuyunun içine anlattı. İçine ilahi sırlar dökülen kuru kuyu birden coşmaya başladı. Su doldu ve taşarak etrafa yayıldı. Kuyunun çevresinde kamışlar büyümeye başladı. Bir gün oradan geçen bir çoban, bu kamışlardan birini kesti. Kamışa delikler açtı ve üflemeye başladı. Kamıştan çıkan ses çok etkileyiciydi. Kamış, âdeta içli içli ağlıyordu. Bu sesi duyan Peygamber Efendimiz hemen ne olduğunu anladı. Hz. Ali’yi çağırdı ve ona, “Benim sana anlattığım sırrı birine söyledin mi?” diye sordu. Hz. Ali, “Evet, kalbim bu sırrı taşıyamadı, onu kuru bir kuyuya anlattım.” dedi. O günden sonra insanlar bu kamışa “ney” adını verdiler. Ney; içindeki sesle ilahi aşkı, sevgiyi, sırları anlatan ve kutsiyet atfedilen bir çalgı oldu.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
5. Sınıf Meb Yayınları Müzik Tarihi Ders Kitabı Sayfa 45 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.