5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Meb Sayfa 111
“5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 111 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 111
Peygamberimizin ailesinde kendi evlatları dışında başka çocuklar da vardı. Amcası Ebu Talib’in geçim yükünü hafifletmek için yanına aldığı Hz. Ali bunlardan biriydi. O, beş yaşından itibaren Peygamberimiz ile yaşamaya başladı ve ömrü boyunca onun yanından ayrılmadı. Zeyd bin Harise (ra) ve Enes bin Malik (ra) de Peygamberimizin ailesiyle büyüdü.
Peygamberimiz çocukları arasında adaleti gözetirdi. Kız-erkek, büyük-küçük ayrımı yapmaksızın onlara değer verirdi. Müslümanlara da çocukları arasında ayrım yapmamayı öğütlerdi (Görsel 4.5). O, Hz. Fatıma geldiği zamanlarda çok sevinir, onu ayakta karşılardı. Onun elinden tutar, yanaklarından öper, onu yanına veya kendi yerine oturturdu. Hz. Fatıma, Peygamberimizin bu davranışlarını kendisine örnek alırdı. Hz. Peygamber evine geldiğinde onu aynı şekilde karşılardı.
Soru: Peygamberimiz kız çocuğu sahibi olmaktan utanılan, kadınlara değer verilmeyen bir dönem ve toplumda yaşadı. Fakat o, zaman ve mekânın ötesinde bir tutuma sahipti. Peygamberimizin bu konudaki söz ve davranışlarından bildiklerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
- Cevap: Peygamberimiz, kız çocuklarına büyük değer vermiş ve onların toplumdaki yerini yüceltmiştir. “Kız çocuklarını güzel terbiye edip büyüten, cennette benimle beraber olacaktır.” sözü, onun kız çocuklarına verdiği değeri gösterir. Kızı Hz. Fatıma’ya sevgiyle yaklaşmış, onu gördüğünde ayağa kalkıp yerine oturtmuş ve sevgiyle öpmüştür. Bu davranışları, kız çocuklarına değer vermeyen bir topluma örnek olmuştur.
5. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 111 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.























