Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
5. Sınıf Yazılı Soruları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler 2. Dönem 1. Yazılı Soruları

Yazılı sınavlar başladı. Bu yazımızda 5. Sınıf Sosyal Bilgiler 2. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019‘a sizler için hazırladık.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler 2. Dönem 1. Yazılı Soruları

1) Aşağıdaki ifadelerin yanına cümle doğruysa “DOĞRU”, yanlış ise “YANLIŞ” yazınız. (2×5=10p)

Cevap:

  • Teknolojinin insan hayatına olumlu etkileri olduğu gibi olumsuz etkileri de vardır. (D)
  • MHRS sistemi üzerinden okul ile ilgili bilgilerimizi ve notlarımızı öğrenebiliriz. (Y)
  • Teknolojinin, sağlık alanında gelişmesi insanların hastalıklarının kısa sürede teşhis ve tedavi edilmesini sağladı. (D)
  • İnternet sitesinin başında http:// yazıyorsa bu sayfalar risk içermektedir. (Y)
  • İnternetten indirilen dosyalar her zaman güvenlidir. (Y)

2. Aşağıdaki sözcükleri, aşağıdaki cümlelerde yer alan boşluklara uygun gelecek şekilde yazarak cümleyi tamamlayınız. (2×5=10p)

Genel Ağ, Mucit, Bilim İnsanı, Süreli Yayın, Kaynakça, İcat

  • Cevap:

• …Genel Ağ.. günümüzde bilgi edinmek amacıyla en sık kullandığımız bilgi kaynağıdır.
• Bir araştırma veya incelemede yararlanılan kaynakları gösteren listeye …Kaynakça … adı verilir.
• Düzenli aralıklarla yayımlanan gazete ve dergilere …Süreli Yayın. adı verilir.
• Yeni bir buluş ortaya koyan kişiye ………Mucit……….. adı verilir.
• Bilimsel bilgiye ulaşmak için sistematik olarak çalışan kişiler ise Bilim İnsanı….olarak adlandırılır.

3) Aşağıda verilen meslekleri ilgili oldukları ekonomik faaliyetleri ile X koyarak eşleştiriniz. (2×5=10p)

  • Cevap:
 HizmetSanayiTicaretTarımHayvancılıkUlaşım
Doktor X     
Çiftçi    X  
Tüccar   X   
Şöför      X
Çoban     X 

4) Aşağıda özellikleri verilen bölgelerin cevaplarını karşılarında bulunan boşluklara yazınız.(2×5=10p)

Sanayinin en çok geliştiği bölge

  • Cevap: MARMARA

Çay ve fındığın en çok yetiştirildiği bölge

  • Cevap: KARADENİZ

Büyükbaş hayvancılığın en çok yapıldığı bölge

  • Cevap: DOĞU ANADOLU

Muzun en çok yetiştirildiği bölge

  • Cevap: AKDENİZ

Ormanların en fazla olduğu böge

  • Cevap: KARADENİZ

5) Aşağıdaki hammaddesi ve ürünü verilen eşleştirmelerden hangisi yanlıştır? (5p)
A)Domates-salça B)Şeker pancarı-şeker C)Ayçiçeği-tereyağı D)Un-ekmek

  • Cevap: C

6-) Yukarıdaki diyagramda “ ? ” yerine aşağıdaki kavramlardan hangisi gelmelidir?(5p)
A)Eşya B)Dağıtım C)Mağaza D)Para(Kapital)

  • Cevap:

7)Aşağıdakilerden hangisi “Bilim İnsanlarının Özellikleri” arasında gösterilemez?(5p)
A) Gelişmeleri takip ederler. B) Gözlem ve deney yaparlar. C) Tek amaçları dünyaca tanınmaktır. D) Meraklı, cesur ve sabırlı kişilerdir.

  • Cevap: C

“Babam bir madenci. Ülkemizin en önemli taş kömürü yatağının bulunduğu yerde çalışıyor.” (Umut Uras)
8)Buna göre, Umut Aras’ın babası aşağıdaki yerlerden hangisinde çalışmaktadır?(5p)
A) Kütahya B) Zonguldak C) Yozgat D)Bolu

  • Cevap: B

“………………………… yapımında kullanılan ham madde ………………………….” 9)Yandaki cümlede noktalı yerlere hangiseçenekteki sözcükler sırasıyla getirilemez?(5p)
A)Un – buğdaydır B)İplik – pamuktur C)Peynir – yoğurttur D)Yağ – ayçiçeğidir

  • Cevap: D

I-Pamuk birçok kumaşın ham maddesidir. II-Üretilen ürünler, dağıtım ağı ile tüketicilere ulaştırılır. III-Meyve yetiştiren çiftçinin yaptığı bir üretimdir.
10) Yukarıda verilen ifadelerden hangileri doğrudur?(5p)
A) I B)I ve II C)I ve III D)I-II-III

  • Cevap: D

Eskiden bilginin kaynağına ulaşmak için ansiklopediler, kütüphaneler ve kitapevleri ideal araçlardı. Bilgi ve iletişim çağı olarak adlandırılan günümüzde ise en büyük bilgi kaynağı internet olmaya başladı.
11)Aşağıdakilerden hangisi internette doğru ve güvenilir bilgiye erişmek için dikkat edilmesi gerekenlerden değildir?(5p)

A) Farklı web sitelerindeki bilgileri karşılaştırmak
B) İnternette karşılaşılan her bilgiyi doğru kabul etmek
C) Güncel olan bilgilerden faydalanmak
D).Edu ve .gov uzantılı güvenilir siteleri tercih etmek

  • Cevap: B

12)Aşağıdakilerden hangisi bilinçli bir internet kullanıcısının özellikleri olamaz?(5p)
A) Paylaşılan her şeyin doğru olmayabileceğini bilir.
B) Doğruluğundan emin olmadığı aldatıcı paylaşımlarda bulunmaz.
C) Sanal ortamda her şeyi paylaşmanın özgürlük olduğunu düşünür.
D) Gerçekte suç sayılan bir şeyin, internette de suç olduğu bilincindedir

  • Cevap: C

Ekonominin gelişmiş olduğu yerlerde sinema tiyatro, spor gibi sosyal tesislerde çoğalmaktadır. 13)Buna göre hangisinde bu tür tesislerin daha az olması beklenir?(5p)
A) İzmir
B) Bursa
C) Bitlis
D) Kocaeli

  • Cevap: C

14-) İnsanların geçinmek ve ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yaptıkları etkinliklere ekonomik faaliyetler denir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi bir ekonomik faaliyet değildir?(5p)
A) Osman Bey’in fırın işletmesi B) Mert Dayı’nın koyun yetiştirmesi C) Görkem Usta’nın lokantada aşçılık yapması D) Ayşe Hanım’ın sokak köpeklerini beslemesi

  • Cevap: D

Hazırlamış olduğumuz “5. Sınıf Sosyal Bilgiler 2. Dönem 1. Yazılı Soruları ve Cevapları 2018-2019“a emojilerle tepki vermeye ne dersiniz :)

2022 Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
love
2
happy
2
unlike
1
clap
0
confused
0
sad
0
angry

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!