Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ata Yayıncılık

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ata Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 153

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 153 Cevapları Ata Yayıncılık‘a ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ata Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 153

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım! ” Mehmet Âkif Ersoy tarafından yazılan İstiklâl Marşı’mızın bu dizesinde vurgulanmak istenen düşünce nedir? Yorumlayınız.

  • Cevap: Türk toplumu Orta Asya’da da Avrupa’da da bugün Anadolu’da da hiçbir zaman esaret altında yaşamamıştır. Bugün hala esirlik zincirini takmak isteyenler varsa Türk halkı onlara da gereken cevabı verecektir. Bu anlamda buna kalkışanların olması herkesi şaşırtacaktır.

Bağımsızlık, bir devletin veya milletin başka hiçbir gücün kontrolü altında kalmaksızın yaşaması ve geleceğine karar vermesini, ülkenin iç ve dış işlerinde halkının ve yöneticilerinin tek söz sahibi olmasını ifade etmektedir. Tarih boyunca birçok devlet kuran milletimiz bu devletlerin yönetimi altında bağımsız ve özgür yaşamını sürdürmüştür. I. Dünya Savaşı sonrasında düşman işgaline uğrayan ülkemizin bağımsızlığı tehlikeye düşmüştür. Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının halkımızla birlikte verdiği Mİ||î Mücadele (Görsel 6.19) İİ6 6.19 Şerife Bacı Anıtı-Kastamonu yurdumuz işgalden kurtarılmış, ardından millet egemenliğine dayanan yeni Türk devletinin temelleri 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilanı ile atılmıştır. Bu durum Anayasa’mızda “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Türk Milleti, egemenliğini, Anayasanın koyduğu esaslara göre, yetkili organları eliyle kullanır. Egemenliğin kullanılması, hiçbir surette hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamaz. Hiçbir kimse veya organ kaynağını Anayasadan almayan bir Devlet yetkisi kullanamaz.” (Madde: 6) hükmü ile yer almaktadır.

5. Sınıf Ata Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 153 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
13
love
7
angry
5
unlike
3
clap
3
sad
2
happy
1
confused

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!