Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
5. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Sayfaları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 5. Ünite Sayfa 35

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 5. Ünite Sayfa 35 Meb Yayınlarına ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 5. Ünite Sayfa 35

Haberden yola çıkarak, siz de benzer bir proje tasarlayıp boş kutuya yazınız.

Ortaokul Öğrencileri Hurdadan Teknoloji Üretiyor

Gebze Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, teknoloji ve tasarım dersinde öğretmenlerinin önderliğinde hurda malzemelerden teknolojik ürün tasarlıyor.
Güneş enerjisiyle çalışan bisiklet, kuluçka makinesi, rüzgâr türbini ve görme engelliler için sensörlü baston gibi 25 farklı tasarımı çalışır hâle getiren öğrenciler çeşitli yarışmalara katılarak projelerine destek arıyor. Öğrencilerin günlük yaşamlarındaki sorunlardan yola çıkarak teknolojik ürünler tasarladığına işaret eden bir öğrenci “Arkadaşlarımız hayatlarında karşılaştıkları güçlükleri çözmeye yönelik tasarımlar geliştiriyorlar. Bazıları da evlerinde olmayan bir ürüne yönelik tasarım yapıyor.” diye konuştu. Ayrıca yapılan ürünlerin çoğunun piyasada pahalı bulunan ya da bulunamayan tasarımlardan oluştuğunu belirterek öğrencilerin ekonomik anlamda zorluk yaşamamaları için hurda parçalar kullandıklarını ve çalışmayan teknolojik ürünleri çöpe atmadıklarını kaydetti.

  • Cevap:

ÇEP PROJESİ (ÇEVRE EĞİTİM VE UYGULAMA)

• PROJEYİ YÜRÜTEN BÖLÜM: Fen Bilimleri Bölümü

• ÖĞRENCİ YAŞ GRUBU: İlkokul ve Ortaokul Öğrencileri

• PROJENİN AMACI: Tüm öğrencilerde çevre bilincini oluşturmak ve onların çevrelerine karşı daha duyarlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamakta, böylelikle okul içinde ve yaşadıkları bölgelerde çevre kirliliğinin önlenmesinde, oluşan her türlü çevre sorunun ortadan kaldırılmasında düşünen, sorgulayan ve hesap soran, aynı zamanda çevrenin iyileştirilmesi için fiilen çaba sarf eden bir gençlik oluşturmaktır. Okullarda Çevre Eğitim ve Uygulama Projesi ile sürdürülebilir kalkınma anlamında çevresinde gelişen olaylara duyarlı ve bilinçli yaklaşan geleceğin yöneticisi gençlere, bugünden; çevreyi korumak ve geliştirmeye yönelik sorumluluk yüklemek ve onların çözüme katılımlarını sağlamak için ortaklık zemini oluşturmaktır.

• PROJENİN HEDEFİ: ÇEP çalışmaları ile öğrencilere çevreyi korumak ve iyileştirmek için gerekli bilgiyi, değer yargılarını, tutum, sorumluluk ve becerileri kazanmaları yolunda olanak sağlamak; bireylerde ve toplumda, çevreye dönük yeni davranış biçimi yaratmaktır. Projenin hedeflerinden biri de bilinçli tüketici olmaktır.

• PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI: Okullarda Çevre Eğitim ve Uygulama Projesi uygulamaları üç şekilde yapılmaktadır. Çevre Eğitimleri. Çevre Denetimleri. Çevre Eylemleri. Proje kapsamında her okuldan en az iki çevre gönüllüsü öğretmen ve her sınıftan en az beş çevre gönüllüsü öğrenci belirlenir ve eğitime tabi tutulurlar. Çevre gönüllüsü öğrenciler kendilerine dağıtılan çevre gönüllüsü öğrenci kimlik kartı ile tanınırlar. Her okulun bulunduğu semtteki öğrencisi, bu alandaki çevrenin düzenlenmesi ve takibinden sorumludur. Çevre gönüllüsü öğrenciler, yasal sınırlar içinde kalmak ve suç oluşturmamak üzere gösteri ve etkinlikler yapabilirler. Orman ve Gençlik Kampları ile bu faaliyetlere katılan öğrencilere doğal hayatın tanıtılması, ormanların sevdirilmesi sağlanır, sahiplenme bilinci gelişmiş insanların katkı ve katılımıyla ormanların yangınlardan ve her türlü bozulmadan korunmasını temin etmesi şeklinde gayret gösterirler. Tarihi, turistik, kültürel ve doğal varlıkların korunması ve çevrenin iyileştirilmesi için mücadele etmek öğrencilerin öncelikli konularındandır.

• PROJE ÜRÜNLERİ: Şişe kapağı toplama, Atık yağ toplama, Pano çalışmaları ve Çevre haftası çalışmaları.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 5. Ünite Sayfa 35 Meb Yayınları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
unlike
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!