Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
5. Sınıf Sosyal Bilgiler E Kare Yayınları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları E Kare Yayıncılık Sayfa 150-151-152-153

5. Sınıf E Kare Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 150-151-152-153 Cevapları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları E Kare Yayıncılık Sayfa 150-151-152-153

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları E Kare Yayıncılık Çözümleri Sayfa 150

Aşağıdaki cümlelerin başına cümlede verilen ifadeler doğruysa “D”, yanlışsa “Y” yazınız. Yanlış olduğunu düşündüğünüz cümlelerin doğrularını altlarına yazınız.

  • Cevap:

1. (D) Coğrafi özelliklerin ekonomik faaliyetler üzerinde etkisi vardır.
2. (Y) Alışverişlerimizde fiş veya fatura almamızın ülke ekonomisine katkısı yoktur.
3. (D) Garanti belgesi, ihtiyaç hâlinde o ürünün değiştirilmesini veya tamir edilmesini sağlar.
4. (Y)Turist rehberleri, madencilik alanı için vazgeçilmezdir..
5. (D) Ülkemizin doğu kısımları, tarımsal üretime fazla elverişli değildir.

B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri verilen ifadelerden uygun olanlarıyla tamamlayınız.

deniz turizmi, tüketim, ürün, girişimci, meslek, coğrafi özellik

  • Cevap:

1. İnsanlar, üretim faaliyetleri gerçekleştirirken Coğrafi özellikler de göz önünde bulundurmalıdır.
2. Ürünlerin üretim, dağıtım ve Tüketim ağında yaşanan sorunlar, o ürünün kalitesini etkileyebilir.
3. Ülkemizde Deniz turizmi faaliyetleri en çok Akdeniz ve Ege Denizi kıyılarında yapılmaktadır.
4. Yeni fikirler geliştiren Girişimci rakiplerinden bir adım öne geçerler.
5. Ülkemizin farklı yerlerindeki ham maddeye bağlı olarak yeni Meslek türleri ortaya çıkmıştır.

Aşağıda verilen bilgilere göre eşleştirmeleri yapınız. Bunu yaparken cümlelerin başındaki sayıları kullanınız.

ALO 175 Tüketici Danışma Hattı, meslek, bilinçli tüketici, girişimcilik, iş birliği, ekonomi

  • Cevap:

1. Yerli mallarını kullanmak ülke ekonomisine katkı sağlar. (Bilinçli tüketici)

2. Satın aldığınız ürün ve hizmetlere yönelik şikâyetlerinizi ilgili yerlere bildirmek sizin en doğal hakkınızdır. (Alo 175 Tüketici Danışma Hattı)

3. Üretim, dağıtım ve tüketim aşamalarında görev alanların iletişim hâlinde olmaları herkesin yararınadır. (İş birliği )

4. Ayakkabıcılık, hemşirelik ve fırıncılık yapan kişilerin el becerilerinin iyi olması önemlidir. (Meslek)

5. Yeni fikirler üreterek yeni iş kolları açan insan sayısı çok fazla değildir. (Girişimcilik)

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları E Kare Yayıncılık Çözümleri Sayfa 151

Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Ülkemizde Akdeniz ve Ege Denizi kıyıları, ekonomik değeri yüksek ürünlerin üretildiği, ürün çeşitliliğinin ve verimin en yüksek olduğu yerler arasındadır. Verilen yerlerdeki üretimin yüksek olmasında aşağıdakilerden hangisi etkili değildir?

A) Verimli ovalar
B) Sulama imkânları
C) İklim şartları
D) Dağlık ve engebeli araziler

  • Cevap: C

2. Ormancılık, önemli bir ekonomik faaliyettir. Orman mühendisliği, orman bekçiliği, marangozluk ve orman işçiliği ormancılığa bağlı olarak gelişen meslekler arasındadır. Ülkemizde yağışların bol olduğu yerlerde ormancılık faaliyetleri daha çok gelişmiştir. Buna göre aşağıdaki yerlerden hangisinde ormancılık faaliyetlerinin daha çok gelişmesi beklenir?

A) Karadeniz kıyıları
B) İç Anadolu
C) Doğu Anadolu
D) Marmara Denizi kıyıları

  • Cevap: C

3. Köyümüze yakın bir yerde taş kömürü yatağı bulundu ve işletmeye açıldı. Daha önce çoğunlukla hayvancılıkla uğraşan köy halkı şimdi kömür çıkarıyor. Artık köylüler daha fazla gelir elde etmeye başladı. Köyümüze yeni binalar yapılıyor. Köyden şehre özel aracıyla gidenlerin sayısı da arttı. Verilen bilgiye göre taş kömürü çıkarılmasının sonuçları arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz?

A) Köylüler şehre taşınmıştır.
B) Köyde iş imkânları artmıştır.
C) Köyde geçim kaynakları çeşitlenmiştir.
D) Köylülerin maddi imkânları artmıştır.

  • Cevap: D

4. Ben Hasan. Her gün bakkal ve marketlerden siparişleri alırım. Daha sonra aldığım siparişlere göre depodaki peynirleri aracıma yüklerim. Bunları bakkal ve marketlere ulaştırmak benim görevim.

Buna göre Hasan Bey, ekonominin;
I. üretim
II. dağıtım,
III. tüketim
aşamalarının hangilerinde görev almaktadır?

A) Yalnız II
B) I ve II
C) I ve III
D) II ve III

  • Cevap: D

5. Sanayi ve ticaret gibi herhangi bir alanda üretimde bulunmak için sermaye koyarak iş kuran kimseye girişimci denir. Aşağıdakilerden hangisi girişimci insanların özellikleri arasında yer almaz?

A) Yeni fikirlere açıktırlar.
B) Çalışkan ve cesaretlidirler.
C) Düşünmeden hareket ederler.
D) Sorumluluk üstlenmekten kaçınmazlar.

  • Cevap: C

6. Atık kâğıtların yeniden kâğıt elde etmek için kullanılmasıyla…Verilen ifade aşağıdakilerden hangisiyle devam ettirilirse yanlış olur?

A) çevre kirliliği azalır.
B) kâğıt kullanımı azalır.
C) çevre daha az zarar görür.
D) kaynaklarımız verimli kullanılmış olur.

  • Cevap:

D. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Yaşadığınız yer ve çevresinde yapılan ekonomik faaliyetlerin coğrafi özelliklerle ne gibi bir bağlantısı vardır?

  • Cevap: Yüksek yerlerde tarımsal faaliyetlerin sınırlanıp, hayvancılık faaliyetlerinin ön plana çıkmasına yol açmıştır. Kıyılarında denizel iklimlerin görülmesi alçak kıyı ovalarında ürün çeşidini artırmış, ekonomiyi olumlu etkilemiştir. Yüksekliğin fazlalığı ve arazinin dağlık olması ulaşımı yer yer olumsuz etkilemiştir.

2. Ekonomik faaliyetlerin eğitim ve kültür üzerinde ne gibi etkileri vardır?

  • Cevap: Ekonominin çeşitli düzeylerde eğitim görmüş insan gücüne gereksinimi vardır. Ekonominin tarım, sanayi ve hizmet sektörlerindeki gereksinimlerini karşılayacak nitelikteki ve nicelikteki insan gücünü eğitim yetiştirir. Eğitim, yetiştirdiği bu insan gücü ile toplumun ekonomik yönden kalkınmasına katkıda bulunur.

3. Yenilikçi fikir geliştirmenin ekonomi açısından önemini açıklayınız.

  • Cevap: Yenilikçi fikir aynı zamanda ülkenin rekabet gücünü artırır. Bunun anlamı, ülkenin diğer ülkelere karşı daha güçlü bir yapıya sahip olmasıdır. Herkesin arzusu ve isteği daha iyi şartlarda yaşamak, yaşadığı toplumun gelişmesidir. İşte bu kapıları açacak anahtarın adı yenilikçi fikirdir.

4. Bilinçli tüketici olmanın toplum için önemi nedir?

  • Cevap: Bilinçli tüketici olmak çok önemlidir. İhtiyacımız olan kadar tüketmeli ve bundan fazlasını yapmamalıyız. Böylece hem ülke kaynaklarını koruyabilir hem de ekonomik yönden tasarruf edebiliriz. Ayrıca doğal kaynakları da korumuş oluruz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları E Kare Yayıncılık Çözümleri Sayfa 152

6. ÜNİTE: GÜÇ, YÖNETİM VE TOPLUM

KONULAR: Bu ünitede özgürlük, bağımsızlık, dayanışma ve adalet değerleri ile araştırma ve sosyal katılım becerileri işlenmiştir.

1. Toplum İçin Çalışanlar

2. Yönetim Birimleri

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları E Kare Yayıncılık Çözümleri Sayfa 153

NELER ÖĞRENECEĞİZ?

Bu ünitede;

• Çevrenizdeki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının toplum ihtiyaçları ile ilişkisini,
• Yaşadığınız yerin yönetim birimlerinin temel görevlerinin neler olduğunu,
• Katılım ve düşünce özgürlüğü hakkının kullanımını,
Millî egemenlik ve bağımsızlık sembollerimize değer vermeyi öğreneceğiz.

3. Özgür Düşünce

4. Millî Değerlerimiz

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Çözümleri E Kare Yayınları Sayfa 150-151-152-153  ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2023 Ders Kitabı Cevapları

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!