Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
5. Sınıf Sosyal Bilgiler E Kare Yayınları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları E Kare Yayınları Sayfa 104

“5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 104 E Kare Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları E Kare Yayınları Sayfa 104

2. Konu: Gerçek Bilgi

Anahtar Sözcükler: Sanal ortam, medya okuryazarlığı, güvenilirlik, arama motoru

Başlarken

2008 yılında Kaliforniya Üniversitesinden iki araştırmacı, insan beyninin bir günde maruz kaldığı bilginin miktarını belirlemek üzere bir araştırma yapmaya karar verdi. 2009 yılında açıkladıkları sonuç raporlarına göre ABD’de yaşayan ortalama bir insanın beyni, her gün 100 bin 500 kelimeye maruz kalıyor ve bu sayı her yıl artıyor. Peki ama bütün bu kelimeler nereden geliyor? Araştırmacıların hesaplarına göre yaklaşık olarak bu kelimelerin yüzde 45’i televizyondan, yüzde 27’si bilgisayarlardan, yüzde 11’i radyodan, yüzde 9’u basılı medyadan, yüzde 5’i telefon konuşmalarından ve geri kalanı da küçük miktarlar hâlinde filmlerden, oyunlardan ve diğer ilgi kaynaklarından geliyor.

İnsanların duyduğu kelimelerin büyük kısmının medya aracılığıyla olduğuna dikkat ediniz. Sizce medyadan duyduğumuz ya da öğrendiğimiz her bilgiyi doğru olarak kabul etmeli miyiz? Neden?

  • Cevap: Hayır çünkü bazı medya organları kendilerine göre doğrularını aktarıyorlar. O yüzden sorgulamadan hiç bir bilgiyi doğru kabul etmememiz gerekiyor.

Görüldüğü gibi aranan ifadeyle ilgili 231 bin sonuç var. Bu kadar bilgi yığınının içinde acaba hangi genel ağ adreslerinin verdiği bilgiler doğru ve güvenilirdir?

  • Cevap: Özellikle sonu gov.tr ile biten devletin resmi internet kaynaklarına güvenebiliriz. Oradaki bilgiler resmi kaynaklar olduğu için doğruluk payı net olan bilgilerdir.

Genel ağdaki bilgiler derli toplu ve kontrolden geçirilmiş midir yoksa doğru olup olmadıkları başka kaynaklardan da sorgulanmalı mıdır? Neden?

  • Cevap: Bence sorgulanmalıdır. Çünkü ne olur ne olmaz belki insanların gözünden kaçan bilgiler durumlar söz konusu olabilir. Siz yine de bir kaç siteden teyit etmeye çalışınız.

5. Sınıf E Kare Eğitim Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 104 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
18
love
9
unlike
3
angry
2
happy
2
clap
2
confused
2
sad

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!