Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
5. Sınıf Sosyal Bilgiler E Kare Yayınları

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları E Kare Yayınları Sayfa 149

“5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 149 E Kare Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları E Kare Yayınları Sayfa 149

NELER ÖĞRENDİK?

Görsel özetleyicide verilen boşlukları uygun ifadelerle dolduralım.

İNSAN VE EKONOMİK FAALİYETLER

BENİM MESLEĞİM

Bazı meslekler, ülkemizin birçok yerinde karşımıza çıkar. Öğretmenlik, doktorluk bunlar arasındadır. Ancak arıcılık, balıkçılık, ormancılık, madencilik gibi mesleklerin bir yerde yapılabilmesi için orada uygun ortamın oluşması gerekir. Örneğin, ormanların varlığı orman mühendislerine olan ihtiyacı artırır.

  • Cevap: Çok göç alan yerlerde öğretmen ihtiyacı doğar.

EKONOMİK FAALİYETLER VE COĞRAFYA

Ekonomik faaliyetlerimiz coğrafi özelliklerle yakından ilişkilidir. Bir yerde madencilik yapılıyorsa orada maden yatakları bulunduğu anlamına gelir. Sanayi bakımından gelişmiş bir yerde ham madde, ulaşım ve iş gücü açısından sıkıntı yok demektir. Tarımın yapıldığı yerlerde de verimli araziler vardır. Doğal ve tarihî zenginliklerin varlığı orada turizm yapılmasına imkân tanır. Hayvancılık için otlakların varlığı önemlidir.

  • Cevap: Coğrafyanın uygun koşulları olduğu yerlerde tarımsal üretim de artar.

BİLİNÇLİ TÜKETİCİ

Ürünlerin üzerindeki üretim, tüketim ve son kullanma tarihi, TSE damgası, geri dönüşüm işareti gibi uyarılara dikkat etmemiz bilinçli bir tüketici olduğumuzu gösterir.

Bir tüketici olarak hangi haklara sahip olduğumuzu bilmemiz hem kendimiz hem de ülkemiz adına yararlıdır.

Bilinçli tüketiciler fiş, fatura ve garanti belgesi alarak yaptıkları alışverişi ispatlar ve gerektiğinde bu belgelerle hak iddia edebilir.

  • Cevap: Bilinçli tüketici hak ve sorumluluklarını bilir.

BİR PROJEM VAR

Girişimci kişilerin üretim, dağıtım ve tüketimle ilgili yaptığı çalışmalar herkes için esin kaynağıdır. Girişimcilerle iş birliği içinde yeni fikirler geliştirilebilir.

  • Cevap: Girişimciler çalışkan ve geleceği doğru yorumlayan kişilerdir.

BİR ÜRÜNÜN HİKAYESİ

Kullandığımız ürünlerin üretim, dağıtım ve tüketim ağı ile ilişkisi vardır. Tarlada yetiştirilen buğday, fabrikada un hâline getirilir. Undan da fırınlarda ekmek yapılır ve marketlerde satılır. Su, kâğıt ve mobilya için de üretim, dağıtım ve tüketim süreci işler.

  • Cevap: Bir ürünün toplum içinde tüketilebilmesi için üretim ve dağıtım ağlarının doğru kullanılması gerekmektedir.

EKONOMİK VE SOSYAL HAYAT

Ekonomik faaliyetler, insanların sosyal yaşantılarını etkiler. Örneğin, bir yerde sanayinin, turizmin ve yaylacılığın gelişmesi, farklı kültürlerin etkileşimine neden olur. Bu da sosyal hayatın canlanmasını, insanlar arası ilişkilerin gelişmesini sağlar.

  • Cevap: İnsan doğduğu yerde değil doyduğu yerde yaşar.

5. Sınıf E Kare Eğitim Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 149 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
42
love
14
clap
13
angry
11
unlike
6
confused
6
sad
4
happy

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!