Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA
3. Sınıf Türkçe SDR İpekyolu Yayınları

5. Tema Bilim ve Teknoloji Tema Sonu Değerlendirme Cevapları (3. Sınıf Türkçe)

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR İpekyolu Yayınları 5. Tema Bilim ve Teknoloji Sayfa 190-191 Değerlendirme Soruları ve Cevapları

5. Tema Bilim ve Teknoloji Tema Sonu Değerlendirme Cevapları 

TEMA SONU DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

Ne zaman kopsa fırtına
Bağrında bulutların,
Şu paratoneri Franklin efendinin
Yer bitirir şimşekleri,
İyi hissetmemiz için kendimizi.

George JEAN (Corç CİN)

  • 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Sayfa 190 Cevabı

İlk altı soruyu, yukarıdaki şiire göre cevaplayınız.

1. Şiire bir başlık vermeniz istense bu ne olurdu?

  • Cevap: Şiire bir başlık verme istenseydi bu Paratoner olurdu.

2. Şiirde hangi teknolojik icattan söz ediliyor?

  • Cevap: Şiirde paratoner teknolojik icadından söz ediliyor.

3. Şiirde sözü edilen icadın kâşifi kimmiş?

  • Cevap: Şiirde sözü edilen icadın kâşifi Franklin’dir.

4. Şiirde sözü edilen icadın insanlık için önemi nedir?

  • Cevap: Şiirde sözü edilen icadın insanlık için önemi şudur: Paratoner, yeryüzüne düşen yıldırımları kendi üzerine çekip doğrudan toprağa akmasını sağlayarak yıldırımların binalara ve insanlara zarar vermesini engeller.

5. Şiirde geçen isimleri bulup listeleyiniz.

  • Cevap: Şiirde geçen isimleri şu şekilde listeleyebiliriz.

zaman
fırtına
bağır
bulut
paratoner
Franklin
şimşek

6. Şiir kaç sözcükten oluşmuştur?

  • Cevap: Şiir 17 (on yedi) sözcükten oluşmuştur.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Sayfa 191 Cevabı

7. Aşağıda verilenleri dikkate alarak bir öykü oluşturup yazınız.

Yer → laboratuvar
Zaman → sabah
Kahramanlar → Ali ve Ayşe
Olay → buluş yapma

  • Cevap:

Bir sabah Ali ve Ayşe laboratuvar buluşup bir buluş yapmaya karar verirler. Buluş yapacakları alan ise mutlaka insanlara faydalı olmalıydı. Bunun için ise “Kötü Alışkanlıkları Bitiren Bileklik” yapmaya karar verirler. İnsanların alkol alma, sigara içme gibi davranışları algılayabiliyor. Bileklik, bu davranışları tespit ettiğinde titreyerek kullanıcıyı uyarıyor. Bu sayede insanlar kötü alışkanlıklarından kurtulabilir.

8. Aşağıdaki isimleri hecelerine ayırıp tekrar yazınız.

  • Cevap:

iletişim → i – le – ti – şim
asteroit → as – tre – o – it
bilgisayar → bil – gi – sa – yar
elektrik → e – lek – trik
silgi → sil – gi
mektup → mek – tup
buluş → bu – luş
uzay → u – zay

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı SDR İpekyolu Yayınları 5. Tema Bilim ve Teknoloji Sayfa 190-191 Değerlendirme Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2021 Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
76
140
12
29
48
26
38

Bir cevap yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!