Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları TIKLAYINIZ
1. Sınıf Hayat Bilgisi Ardıç Yayınları

5. Ünite Ülkemizde Hayat Kendimizi Değerlendiriyoruz Cevapları (1. Sınıf Hayat Bilgisi)

1. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Ardıç Yayıncılık 5. Ünite Ülkemizde Hayat Sayfa 162, 163, 164 Kendimizi Değerlendiriyoruz Etkinlik Soruları ve Cevapları

Kendimizi Değerlendiriyoruz Cevapları (1. Sınıf Hayat Bilgisi)

1. Sınıf Hayat Bilgisi Ardıç Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 162 Cevabı 

Verilen çalışmaları yapınız.

1. Aşağıdakilerden hangisi en küçük yerleşim geridir, İşaretleyiniz.

İlçe İl Köy

  • Cevap: Köy

2. Türkiye Cumhuriyetinin başkenti ……………………’dır. Yukarıdaki ifadede boş bırakılan yere, aşağıdakilerden hangisi gelmelidir? işaretleyiniz.

Ankara İstanbul Bursa

  • Cevap: Ankara

3. Aşağıdakilerden hangisi Türk bayrağıdır? İşaretleyiniz.

  • Cevap

1. Sınıf Hayat Bilgisi Ardıç Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 163 Cevabı

4. Aşağıdakilerden hangisi Atatürk’ün çocuklara hediye ettiği millî bayramımızdır? işaretleyiniz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı

  • Cevap: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

5. Aşağıdakilerden hangisi ülkemizin kuruluşunu kutladığımız millî bayramımızdır? işaretleyiniz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

  • Cevap: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

6. Aşağıdakilerden hangisi millî günlerimizden biridir? İşaretleyiniz.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
30 Ağustos Zafer Bayramı

  • Cevap: 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

7. Aşağıdakilerden hangisinde dinî bayramlarımız doğru olarak verilmiştir? işaretleyiniz.

Berat Kandili – Kurban Bayramı
Ramazan Bayramı – Kurban Bayramı
Ramazan Bayramı – Regaip Kandili

  • Cevap: Ramazan Bayramı – Regaip Kandili

1. Sınıf Hayat Bilgisi Ardıç Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 164 Cevabı

8. Yaşadığınız yerleşim yerinin genel özellikleri nelerdir? Kısaca yazınız.

  • Cevap: Ben İstanbul’da yaşıyorum. İstanbul çok kalabalık bir yer ve bu şehirde milyonlarca insan yaşıyor. Pek çok ulaşım aracı var ve hepsi çok kalabalık. İnsanlar sürekli bir yerlere yetişme telaşında. Ama İstanbul’un çok güzel tarihi ve turistik yerleri var. 

9. Yaşadığınız yerdeki tarihî ve turistik yerlere iki örnek veriniz.

  • Cevap: Eminönü ve Sultan Ahmet Camii. 

10. Atatürk’ün hayatıyla ilgili kısaca bilgi veriniz.

  • Cevap: Atatürk 1881 yılında Selanik’te doğmuştur. Annesi, Zübeyde Hanım’dır. Babası, Ali Rıza Bey’dir. Kız kardeşi, Makbule Hanım’dır. Ülkemizi düşmanlardan kurtarmış ve bize özgür bir ülke bırakmıştır. 10 Kasım 1938 yılında ölmüştür. 

11. Ülkemizde farklı kültürlerin bir arada yaşadığına yönelik gözlemlerinizi yazınız.

  • Cevap: Ülkemizde pek çok farklı ülkeden göç eden insan yaşamaktadır. Özellikle son yıllarda Suriye’li insanlar gelmişler. Ülkemize gelen Suriye’liler ülkemize uyum sağlamışlardır. 

1. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Ardıç Yayıncılık 5. Ünite Ülkemizde Hayat Sayfa 162, 163, 164 Kendimizi Değerlendiriyoruz Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Bu içeriğe emoji ile tepki ver
YORUM YAPMAK İSTER MİSİN?
**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!

Close