Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
6. Sınıf Berkay Yayıncılık Matematik Ders Kitabı Cevapları

6. Sınıf Berkay Yayıncılık Matematik Ders Kitabı Sayfa 211 Cevabı

6. Sınıf Berkay Yayıncılık Matematik Ders Kitabı Sayfa 211 Cevabı

2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılıyla birlikte pek çok ders ve çalışma kitabı değişti. Değişen kitaplardan biri de “6. Sınıf Berkay Yayıncılık Matematik Ders Kitabı Cevapları” oldu. Kitabı incelediğimizde ise Aygün KÜÇÜKKELEŞ Şeref AKTAŞ tarafından 363 sayfa olarak kaleme alındığını görüyoruz. Kitapta görseller ön plana çıkarılmış ve görsel tasarım ise Erman BİLİNGEN tarafından yapılmış.

6. Sınıf Berkay Yayıncılık Matematik Ders Kitabı Sayfa 211 Cevabı” ise önce sorular yazıldı daha sonra kitabın üzerinde çözülerek gösterildi. Önce sorular hemen ardından ise cevaplar mevcuttur.

SORULAR

2002 doğumlu olan ve İstanbul’da yaşayan Burcu, çok meraklı bir çocuktur. Bir gün kendisi ile aynı yıl doğan kız ve erkek çocuk sayısını merak etti. Ağabeyiyle Türkiye İstatistik Kurumlunun http://www.tuik.gov.tr adresindeki Çocuklar İçin İstatistik sayfasına girdiler. Büyük illerimizden İstanbul, Ankara ve İzmir’de kendisi ile aynı yıl doğan kız ve erkek çocuk sayıları ile ilgili aşağıdaki bilgileri elde ettiler.
Burcu ile aynı yılda İstanbul’da 88 191 kız, 93 902 erkek; Ankara’da 30 090 kız, 31 305 erkek; İzmir’de 21 437 kız, 22 739 erkek çocuk doğmuştur. Burcu bunun dışında bu üç ilimizle ilgili daha birçok veri elde etmiştir.
• Burcu’nun elde ettiği veriler nelerdir?
• Veri temsil biçimleri nelerdir? Burcu, edindiği bilgileri veri temsil biçimlerinden hangileri ile gösterebilir.

* Bir amaca yönelik yapılan anket, araştırma veya gözlem sonucunda elde edilen değerlerin her birine veri denir. Burcu’nun yapmış olduğu araştırmada İstanbul, Ankara ve İzmir’de 2002 yılında doğan kız ve erkek çocuk sayılarının her biri bir veridir.
* Tablo ve grafikler veri temsil biçimleridir.
Burcu’nun edindiği verileri aşağıdaki gibi ikili sıklık tablosu ile gösterebiliriz.
Burcu’nun toplamış olduğu verileri temsil etmesini uygun gördüğümüz ikili sıklık tablosu ile gösterelim.

1. adımda tabloyu, cinsiyet ve doğduğu yer olmak üzere iki veri grubuna göre oluşturalım. Bu iki özelliğe ait başlıklar “Çocukların cinsiyeti” ve “Doğdukları yer” olsun.

2. adımda tablonun ismini ve iki gruba uygun olarak verileri yazalım, tabloyu oluşturalım.

* İki gruba ait veriler, ikili sıklık tablosu yerine ikili sütun grafiği ile de temsil edilebilir.

6. Sınıf Berkay Yayıncılık Matematik Ders Kitabı Sayfa 211 Cevabı

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!