Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
6. Sınıf Din Kültürü FCM Yayıncılık

6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları FCM Yayıncılık Sayfa 87

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 87 Cevapları FCM Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları FCM Yayıncılık Sayfa 87

Hz. Peygamber (s.a.v.), Hicret’ten sonra Medine’de toplumsal barışı sağlamaya yönelik birçok çalışma yaptı. Bunların başında Evs ve Hazreç adlı iki büyük Arap kabilesini barıştırması gelir. Bu iki kabile arasında yıllardan beri süregelen düşmanlıklar, anlaşmazlıklar ve kan davaları vardı. Hz. Peygamber (s.a.v.) Medine’ye hicret ettiğinde bu kabilelerden birçok kişinin Müslüman olduğunu gördü. Bir süre sonra Evs ve Hazreç kabilelerinin ileri gelenleriyle görüşüp onların barışmasını sağladı. Bunun ardından da Peygamberimiz (s.a.v.), Mekke’den hicret eden her bir Müslüman’ı Medineli bir Müslüman’la kardeş ilan etti. Buna “Muâhat” denir. Böylece Medineli Müslümanlar, Mekke’den hicret eden muhacirlerle evlerini, yiyeceklerini, bağ ve bahçelerini paylaştılar. Onlara destek ve yardımcı oldular. Bu durum Müslümanlar arasındaki kardeşlik duygularını güçlendirdi. Paylaşma ve yardımlaşmayı artırdı. Hz. Peygamber (s.a.v.), Medine’de bütün toplum kesimleriyle barış ve huzur içinde yaşamak istiyordu. Bunun için Yahudilerle de “Medine Sözleşmesi” adı verilen bir anlaşma yaptı. Bu anlaşmanın başlıca maddeleri şunlardır:

• Müslümanlar ve Yahudiler barış içinde yaşayacaklar,
• Diyet ve fidyelere ait kurallar eskiden olduğu şekilde devam edecek,
• Yahudiler dinlerinde özgür olacaklar,
• Medine’ye bir saldırı olursa şehri birlikte savunacaklar,
• Müslümanlar ve Yahudiler birbirlerinin düşmanlarıyla ittifak kuramayacaklar,
• Taraflar arasında çıkacak her türlü anlaşmazlıkta, Hz. Peygamber (s.a.v.) hakem kabul edilecek.

ETKİNLİK

Günümüzde toplumsal barışı ve kardeşliği güçlendirmek için Peygamberimizin (s.a.v.) Medine’deki uygulamalarından nasıl faydalanılabilir? Sınıfınızda tartışınız.

  • Cevap: Özellikle birlik ve beraberliği güçlendirmek için ortaya koyduğu uygulamalar örnek alınabilir. Mesela diğer inançlara saygı göstermeyi önermesini örnek alabiliriz. Yine şehre olacak saldırıların beraber karşılanması da birlik ve beraberlik mesajı verilmesi bakımından önemlidir.

6. Sınıf FCM Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 87 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2024 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
12
clap
2
unlike
2
angry
1
happy
1
confused
1
sad
0
love

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!