6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Sayfa 103
“6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 103 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 103
Hira Günleri ve İlk Vahiy
Hz. Muhammed (sav) kırk yaşına yaklaştığı yıllarda toplumdaki olumsuz durumlardan ve insanların kötülüklerinden bunalmıştı. Rabbi ile baş başa kalmak ve tefekkür edebilmek için Mekke yakınlarındaki Nur Dağı’nda bulunan Hira Mağarası’na gitmeye başladı. Özellikle ramazan aylarını burada geçirir, Allah’ın (cc) varlığı, birliği ve kudreti hakkında derin derin düşünür ve Allah’a (cc) dua ederdi.
Hz. Peygamber yine Hira’ya çıktığı bir gün hayatını değiştirecek, o güne kadar hiç yaşamadığı bir olay yaşadı. 610 yılı Ramazan ayının 27’nci gecesiydi. Hz. Muhammed (sav), melek Cebrail’i (as) gördü. Cebrail’in (as) karşısında heyecan ve korkuya kapıldı. Cebrail (as) “Oku” emriyle başlayan Alak suresinin ilk beş ayetini okuduktan sonra oradan uzaklaştı. Hz. Peygamber yaşadığı olayın etkisi ile hemen Hira’dan inerek evine gitmek üzere yola çıktı. Yolda Cebrail’in (as) sesini birkaç kez daha duydu. Cebrail (as) ona Allah (cc) tarafından gönderilen bir melek olduğunu ve onu peygamberlik görevi ile müjdelediğini bildiriyordu.
DÜŞÜNELİM PAYLAŞALIM
Soru: Alak suresinin ilk beş ayetinde hangi hususlar vurgulanmaktadır? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
- Cevap:
Alak suresinin ilk beş ayetinde şu hususlar vurgulanmaktadır:
- Yaratan Allah’ın büyüklüğü: Allah, insanı basit bir maddeden (alaktan) yaratmış ve ona hayat vermiştir. Bu, Allah’ın yaratma gücünü vurgular.
- İlim ve öğrenme: Ayetlerde insanın okumaya, öğrenmeye ve bilgi edinmeye teşvik edildiği görülür. İnsana bilmediklerini öğretenin Allah olduğu belirtilir.
- Kalemle yazma: İnsanlara bilgi aktarma ve öğrenme yollarından biri olan yazının önemi vurgulanır.
- İnsanın gelişimi: Allah, insanı bilmediği şeyleri öğrenme yeteneğiyle donatmıştır, bu da insanın öğrenme kapasitesine işaret eder.
Bu ayetler, bilgiye ve öğrenmeye verilen önemi ortaya koymaktadır.
6. Sınıf MEB Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 103 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.























